Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verrassende voordelen van Sorghum

7 Verrassende voordelen van Sorghum

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Kanker, helpt bij het beheersen van diabetes, biedt een voedingsoptie aan mensen met coeliakie, verbetert de spijsvertering, bouwt sterke botten, bevordert de ontwikkeling van rode bloedcellen en stimuleert de energie- en brandstofproductie. Eval (ez_write_tag ([![!336280

Wat is Sorghum?

 1. Sorghum is de brede term voor een heel geslacht van grassen die inheems zijn in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld. Hoewel er meer dan 30 verschillende soorten sorghum zijn, wordt er slechts één geoogst voor menselijke consumptie, terwijl de andere voornamelijk worden gebruikt als voer voor dieren.

 2. De belangrijke soort voor mensen, Sorghum bicolor, is inheems in Afrika, maar is nu overal ter wereld te vinden als basisvoedsel. Sorghum wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van sorghummelasse, sorghumsiroop en als graan. Het kan ook worden gebruikt bij de productie van alcoholische dranken en zelfs biobrandstoffen over de hele wereld. Het wordt algemeen beschouwd als de op vier na belangrijkste graanoogst ter wereld.

 3. De veelzijdigheid van sorghum, gecombineerd met het feit dat het acceptabel is voor mensen met tarweallergieën om te eten, maakt het uiterst belangrijk als basisgewas ter wereld. Bovendien maken de enorme gezondheidsvoordelen van sorghum het een geweldig alternatief voor andere soorten granen, grassen en granen die wereldwijd worden geconsumeerd.

Sorghum voedingsfeiten

 1. USDA, sorghum is een krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen. Wanneer het in het dieet wordt opgenomen, kan het vitamines zoals niacine, riboflavine en thiamine leveren, evenals hoge niveaus van magnesium, ijzer, koper, calcium, fosfor en kalium, evenals bijna de helft van de dagelijkse, benodigde inname van eiwitten en een zeer significante hoeveelheid voedingsvezels. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Sorghum

 1. De gezondheidsvoordelen van sorghum in relatie tot ons spijsverteringsproces zijn ontelbaar. Het helpt ook bij de behandeling van veel ziekten. Laten we de voordelen in detail bespreken.

Verbetert de spijsvertering

 1. Sorghum is een van de beste voedingsmiddelen voor voedingsvezels. Een kopje sorghumkorrels bevat 12,9 gram voedingsvezels, wat betekent dat uw spijsverteringskanaal uw voedsel soepel laat bewegen, waardoor krampen, een opgeblazen gevoel, constipatie, maagpijn, overmatig gas en diarree worden voorkomen. Bovendien helpen overtollige hoeveelheden vezels in het lichaam om gevaarlijk cholesterol (LDL) af te schrapen, wat helpt om de gezondheid van het hart te verbeteren en uw lichaam te beschermen tegen aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanval en beroerte.

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Een onderzoek uit 2018 uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers suggereert dat sorghumzemelen die rijk zijn aan polyfenol mogelijk kankerbestendig zijn en verder onderzoek en wetenschappelijk bewijs is vereist. Een ander onderzoek gepubliceerd in PLoS One stelt dat sorghum anticarcinogene en antitumor eigenschappen kan hebben en metastase van kanker zoals borstkanker kan voorkomen. Het kan ook anti-oesofageale effecten suggereren die hetzelfde onderzoek suggereren.

 2. Onderzoek geleid door Dr. Joseph M. Awika van de afdeling Bodem- en gewaswetenschappen, Texas AM University, vond dat de zemelenlaag van de sorghumkorrels belangrijke antioxidanten bevat, anthocyaninen, die niet worden gevonden in veel andere soorten voedsel. Deze antioxidanten zijn direct verbonden met een verminderde kans op het ontwikkelen van verschillende soorten kanker, waaronder slokdarmkanker, vooral in vergelijking met mensen die regelmatig tarwe en maïs eten. Antioxidanten zijn de heilzame verbindingen die vrije radicalen in het lichaam neutraliseren en elimineren, waardoor gezonde cellen in het lichaam vaak muteren in kankercellen.

Beheert diabetes

 1. Overmatige koolhydraten worden afgebroken tot eenvoudige suikers en veroorzaken schade aan de glucosewaarden in het lichaam, wat leidt tot diabetes of chaos veroorzaakt voor mensen die al aan deze ziekte lijden. De tanninerijke zemelen van sorghum hebben echter enzymen die de opname van zetmeel door het lichaam remmen, wat kan helpen om de insuline- en glucosespiegels in het lichaam te reguleren. Zodoende zullen diabetici niet zo veel last hebben van stoten en pieken in hun glucosespiegel.

Verlicht glutenallergie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de botgezondheid

 1. Magnesium wordt in grote hoeveelheden in sorghum aangetroffen, wat betekent dat uw calciumspiegels goed worden gehandhaafd, omdat magnesium de calciumabsorptie in het lichaam verhoogt. Deze twee mineralen zijn ook een integraal onderdeel van de ontwikkeling van botweefsel en versnellen de genezing van beschadigde of verouderende botten. Dit kan aandoeningen zoals osteoporose en artritis voorkomen, waardoor je tot op hoge leeftijd actief en gezond blijft.

Verhoogt de circulatie

 1. Volgens het onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science of The Total Environment, worden mineralen zoals koper, ijzer, zink, magnesium en calcium aangetroffen in sorghum. De aanwezigheid van koper helpt de opname van ijzer in het lichaam te verhogen. Dit betekent een verminderde kans op bloedarmoede, wat een andere naam is voor ijzertekort. Met voldoende ijzer en koper in uw systeem, wordt de ontwikkeling van rode bloedcellen verhoogd, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, de cellulaire groei en reparatie wordt gestimuleerd en de haargroei wordt verhoogd, terwijl ook de energieniveaus in het lichaam worden gestimuleerd.

Verhoogt energieniveaus

 1. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Department of Nutritional Sciences, de University of California, bevat sorghum niacine. Niacine is ook bekend als vitamine B3, een belangrijk onderdeel bij het omzetten van voedsel in bruikbare energie en brandstof voor het lichaam door voedingsstoffen af ​​te breken en te metaboliseren in energie.

 2. Woord van waarschuwing: er zijn geen bekende zorgen tegen het toevoegen van sorghum aan uw dieet. Omdat het gras is, bestaat de mogelijkheid dat sommige mensen er allergisch voor zijn, maar de gevallen waarin sorghum allergeen is, zijn zeer zeldzaam. Bovendien, met het hoge gehalte aan bepaalde mineralen en vitamines, is het enige echte gevaar teveel van het goede krijgen, dus eet met mate sorghum en geniet van alle heerlijke gezondheidsvoordelen!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Home remedies voor borstvergroting omvatten het gebruik van zaagpalmetto, gezegende distel, wilde yam. U kunt ook behandelingen proberen zoals hormoonbehandelingen, pillen, crèmes.

 2. Home remedies voor gewichtsverlies zijn yoga, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruitgroenten en het verminderen van de inname van suikerrijk GI-voedsel

 3. Lotuswortel helpt de spijsvertering te verbeteren, het cholesterol te verlagen, de bloeddruk te beheersen en de immuniteit te verhogen. Lotuswortel verlicht depressie en verbetert de gezondheid van huid en haar.

 4. Laurierblaadjes helpen het lichaam te ontgiften, het verouderingsproces te vertragen, wondgenezing te versnellen, het lichaam te beschermen tegen bacteriële infecties en de gezondheid van het hart en de haar te verbeteren

 5. Voordelen voor de gezondheid van zonnebloemolie zijn onder meer het vermogen om energie en immuniteit te stimuleren, de gezondheid van uw huid te verbeteren, het cholesterol te verlagen, te beschermen tegen astma.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407