Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 geweldige voordelen van pompoen

8 geweldige voordelen van pompoen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 11 mei 2019

 2. Groente biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen en potentiële gezondheidsvoordelen. Voordat je in je volgende pompoen voor taart, sap of de knapperige zaden graaft, is het het beste om alle voedingsstoffen, mogelijke voordelen en methoden voor het bereiden en bewaren van pompoen te begrijpen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is een pompoen?

 1. Pompoen is een brede indeling van squashplanten en deze cultivar staat meestal bekend als Cucurbita pepo. Afhankelijk van waar ter wereld je bent, kan de term pompoen worden gebruikt om een ​​specifiek type pompoen te definiëren, of voor alle soorten winterpompoen. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat pompoenen eigenlijk een vrucht zijn, omdat ze de zaaddragende structuur van deze bloeiende plant zijn. Vanwege de textuur en smaak van pompoenen worden ze echter meestal gegroepeerd als groenten.

 2. Deze specifieke vormen van squash zijn meestal licht tot diep oranje van kleur, wanneer ze volwassen zijn, en zijn afgerond, met lichte ribbels rond de buitenkant. In een pompoen bevindt zich een hol gebied waar de vezels, pulp en zaden worden opgeslagen, omgeven door een dikke, dichte buitenlaag van zijn vlees, die vaak wordt gezocht voor verschillende culinaire bereidingen, zoals taart! Hoewel de betekenis van pompoenen in sommige delen van de wereld specifiek gekoppeld is aan of seizoenen (bijv. Herfst, Halloween, enz.), Zijn deze winterpompoensoorten belangrijke voedingsbronnen in sommige delen van de wereld. Dit is ook een van de meest uitgebreide vruchten, omdat het vlees, de zaden en de bladeren van de vrucht in verschillende bereidingen worden gebruikt. [! 31806 => 1130 = 3!

 1. Er zijn nogal wat verschillende soorten pompoen, waaronder Crookneck-pompoen, Veldpompoen, Cucurbita Maxima, Cucurbita Argyrosperma en meer dan 40 andere variëteiten, die allemaal dezelfde kenmerken en voedingsprofielen delen.

Voedingswaarde-informatie Pompoen

 1. Pompoenen zijn veel meer dan een seizoensgebonden traktatie, omdat ze vol zitten met voedingsstoffen, zoals vitamine A, evenals gematigde hoeveelheden van vele andere belangrijke verbindingen, waaronder koper, ijzer, B-vitamines, folaat, vitamine E, fosfor en magnesium. In een enkel kopje van deze groente zitten er slechts 30 calorieën, waardoor het ideaal is voor diëten met gewichtsverlies. Er zijn ook verschillende soorten polyfenolische antioxidanten, weinig vet en kleine hoeveelheden eiwitten en voedingsvezels.

Voordelen voor de gezondheid van pompoen

 1. Pompoen is in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het vermogen om het gezichtsvermogen te verbeteren, de cardiovasculaire gezondheid te beschermen, de immuniteit te vergroten, de vruchtbaarheid te vergroten, de botmineraaldichtheid te verbeteren en gewichtsverlies te bevorderen, waaronder anderen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt de vruchtbaarheid

 1. Met het vermogen om de hormonen in evenwicht te brengen en het metabolisme op verschillende manieren te stimuleren, is van oudsher bekend dat pompoenen de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen verhogen.

Gewichtsverlies

 1. Pompoenen bevatten verrassend weinig calorieën, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die proberen af ​​te vallen. Hoewel hun voedingsvezels niet zo indrukwekkend zijn als sommige andere groenten, kunnen ze je eetlust onderdrukken zonder je dagelijkse calorie-inname in gevaar te brengen.

Versterkt botten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hartgezondheid

 1. Deze groenten bevatten veel antioxidanten en fenolische antioxidanten, die allemaal de gezondheid van het hart kunnen bevorderen door oxidatieve stress in de bloedvaten en slagaders te verminderen. Pompoenpitten, rijk aan magnesium, kunnen ook de cardiovasculaire gezondheid verbeteren wanneer ze met mate worden gebruikt, volgens de American Heart Association.

Beschermt het gezichtsvermogen

 1. Met opmerkelijke hoeveelheden beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine zijn deze groenten uitstekende manieren om de gezondheid van het gezichtsvermogen te verbeteren, omdat deze antioxidanten de progressie van zowel maculaire degeneratie als staar kunnen vertragen. Deze squashvarianten hebben ook meer dan 250% van je dagelijkse behoefte aan vitamine A, die gekoppeld is aan de gezondheid van het gezichtsvermogen.

Potentieel tegen kanker

 1. Volgens het American Institute for Cancer Research kan pompoen een belangrijk onderdeel vormen van uw dieet tegen kanker, omdat het rijk is aan voedingsstoffen en fytochemicaliën. Een studie uit 2013 heeft ook aangetoond dat cucurmosin, een component aanwezig in het vlees en de zaden van Cucurbita, een sleutel kan zijn in de verdediging tegen pancreaskanker.

Neurale buisdefecten

 1. Er is een goede hoeveelheid foliumzuur in pompoenen, wat een belangrijke voedingsstof is bij het voorkomen van neurale buisdefecten. Daarom doen zwangere vrouwen er goed aan een beetje van deze groente aan hun dieet toe te voegen!

Gebruikt

 1. Er zijn veel manieren om deze groente naast pompoentaart in je dieet te gebruiken, waaronder het gebruik van pompoenpitolie, pompoenpitten, een pompoengezichtsmasker en in tal van heerlijke gerechten, zoals pompoen soep- en pompoenkoekjes.

Hoe opslaan?

 1. Pompoenen kunnen behoorlijk groot zijn, wat betekent dat je ze misschien niet allemaal tegelijkertijd gebruikt, dus het is belangrijk om te weten hoe je deze groente goed moet bewaren. Over het algemeen kunnen ze maximaal 3 maanden worden bewaard, op voorwaarde dat u ze droog houdt en op een koele plaats boven de grond bewaart. Voor langdurige opslag en om rot te voorkomen, kun je de buitenkant van de pompoen wassen met een milde chlooroplossing om te beschermen tegen schimmels en bacteriegroei.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407