Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 geweldige voordelen van Tilapia

8 geweldige voordelen van Tilapia

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Tilapia

 1. De naam tilapia is van toepassing op een zeer breed scala aan vissen, in feite meer dan honderd soorten, maar ze zijn eigenlijk een vorm van cichliden, een van de meest uiteenlopende vissoorten in de wereld. Ze zijn de laatste jaren in belang toegenomen en vertegenwoordigen nu de vijfde meest populaire en geconsumeerde vis in Amerika. Het is een milde, witte vis die gemakkelijk is te kweken, betaalbaar is om te kopen, en niet de soms onaantrekkelijke "vissmaak" heeft die veel mensen niet lekker vinden aan zeevruchten. Experts voorspellen dat tilapia in belang zal blijven toenemen en waarschijnlijk het belangrijkste zeevruchtenproduct van de eeuw zal worden in termen van menselijke consumptie. Omdat ze een magere en kort levende vis zijn, bevatten ze minder giftige stoffen zoals kwik dan andere vissoorten, wat een van de sterkste argumenten is om tilapia te eten.

 2. Kennis van de aantrekkelijke smaak- en gezondheidsvoordelen van tilapia gaat terug tot de oude Egyptenaren, die eigenlijk een hiëroglief hadden die deze belangrijke vis vertegenwoordigde. Ze zijn inheems in de Nijl en Noord-Afrika, maar ze zijn ook in heel Azië op grote schaal gekweekt en zijn nu een "mondiale" soort. Sommige landen beschouwen ze als een invasieve soort, omdat ze zeer adaptief zijn en fragiele ecosystemen uit balans kunnen brengen als ze per ongeluk worden geïntroduceerd. Alleen al in 2005 werd in de VS meer dan 1,5 miljoen ton tilapia gekweekt en geoogst, en dat aantal zal naar verwachting in 2015 minstens verdubbelen.

 3. Als voedsel zijn ze zeer gewaardeerd, maar enigszins controversieel, vanwege het feit dat ze natuurlijke aaseters zijn van afval en giftige materialen in het water waarin ze leven. Dit is milieuvriendelijk, omdat ze zuiveren water en verminderen zuurstofverspilling, maar als een culinaire eigenschap is dit niet altijd een goede zaak. Daarom moet u tilapia alleen kopen van gevestigde en gerenommeerde bronnen die deze vissen kweken in schone, gezonde omgevingen. Ze kunnen worden gegeten in een verscheidenheid aan gerechten en soepen, en omdat ze over de hele wereld bekend zijn, zijn ze een essentieel culinair aspect van veel culturele keukens geworden. Laten we eens wat dieper ingaan op enkele van de voedingscomponenten van tilapia die het zo'n belangrijk element in onze voeding maken.

Voedingswaarde van Tilapia

 1. Vitamines en mineralen, waaronder aanzienlijke hoeveelheden eiwitten en omega-3-vetzuren. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat het ook selenium, fosfor, kalium, vitamine B12, niacine, vitamine B6 en pantotheenzuur. Hieronder vindt u een meer gedetailleerde uitleg over de gezondheidsvoordelen van tilapia.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Tilapia

 1. Tilapia heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder het volgende:

Groei ontwikkeling

 1. Een van de belangrijkste aspecten van tilapia is het indrukwekkende eiwitgehalte, volgens Elsevier's Aquaculture-tijdschrift. Dit maakt meer dan 15% uit van onze dagelijkse behoefte in één portie. Eiwit is een essentieel onderdeel van onze voeding, met name dierlijke eiwitten, omdat ze enzymatisch kunnen worden afgebroken tot samengestelde aminozuren en weer kunnen worden geassembleerd tot bruikbare eiwitten in het menselijk lichaam. Eiwit is direct gekoppeld aan de juiste groei en ontwikkeling van organen, membranen, cellen en spieren. Het is vooral belangrijk dat kinderen voldoende hoeveelheden eiwitten consumeren om ervoor te zorgen dat ze zich goed ontwikkelen. Ze zijn ook nodig voor spiergroei, cellulair herstel en een goede metabole activiteit van tal van orgaansystemen.

Bevordert gewichtsverlies

 1. In tegenstelling tot veel andere dierlijke producten, bevat vis zoals tilapia veel eiwitten, maar weinig calorieën en vetten. Dit kan een goede manier zijn om uw calorie-inname te verminderen, terwijl uw lichaam nog steeds alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om goed te functioneren. Vis wordt vaak gebruikt als een dieetoptie voor mensen die proberen af ​​te vallen, zonder zichzelf te verhongeren met crashdiëten.

Botgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Kan prostaatkanker voorkomen

 1. Zoals veel soorten vis heeft tilapia een zeer hoog gehalte aan selenium. De gezondheidsvoordelen van selenium zijn indrukwekkend en zijn antioxidant van aard. Een studie gepubliceerd door Dr. Holly L. Nicastro, Cancer Prevention Fellowship Program, Nutritional Science Research Group, National Cancer Institute, in het Nutrients Journal, heeft de inname van selenium direct gekoppeld aan een vermindering van het risico op prostaatkanker, evenals verschillende hartaandoeningen. voorwaarden. Er wordt aanvullend onderzoek gedaan naar de impact van tilapia's selenium op andere soorten kanker. Antioxidanten zoals selenium staan ​​bekend om hun vermogen om de activiteit van vrije radicalen in het lichaam te verminderen, waardoor de kans op oxidatieve stress op alle orgaansystemen en de mutatie van gezonde cellen in kankercellen wordt verlaagd.

Hartgezondheid

 1. Tilapia is een rijke bron van omega-3-vetzuren, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan het verlagen van cholesterol- en triglycerideniveaus in het menselijke cardiovasculaire systeem. Omega-3-vetzuren neutraliseren de impact van omega-6-vetzuren. Er is enige controverse over vis, met in het algemeen een hoog niveau van gevaarlijke LDL-cholesterol, maar onderzoeken hebben aangetoond dat de gunstige effecten van de omega-3-vetzuren opwegen tegen de risico's van omega-6-vetzuren die ook in tilapia worden gevonden. Omega-3-vetzuren helpen atherosclerose, hartaanvallen en beroertes te voorkomen. Het kalium in tilapia is ook een vaatverwijdend middel en verlaagt de bloeddruk, wat een extra stimulans is voor de gezondheid van het hart.

Gezondheid van de hersenen

 1. Zowel de kalium- als omega-3-vetzuren in tilapia zijn in verband gebracht met het stimuleren van de hersenkracht en het vergroten van de neurologische functie. Kalium verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en is essentieel voor een goede vochtbalans in het hele lichaam, wat de reactie van het zenuwstelsel en de afzetting van voedingsstoffen in de juiste delen van het lichaam, inclusief de hersenen, vergemakkelijkt.

Voorkomt voortijdige veroudering

 1. Selenium staat bekend als een antioxidant en het kan vitamine E en C zelfs verjongen of stimuleren, die beide de kwaliteit en gezondheid van uw huid verbeteren. Daarom maakt meer dan 20% van het dagelijkse selenium dat tilapia biedt, het een zeer goede voedselbron voor het verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van uw huid door de schade door vrije radicalen te stoppen. Dit betekent een vermindering van rimpels, verslapping, ouderdomsvlekken en andere tekenen van veroudering.

Immuunsysteem schildklierfunctie

 1. Een laatste nuttige toepassing van selenium is voor het immuunsysteem. Het kan helpen de activiteit van witte bloedcellen te stimuleren, die het lichaam beschermen tegen gifstoffen en vreemde lichamen. Bovendien speelt selenium een ​​cruciale rol in de regulatie van de schildklier, die veel van onze hormonale functies regelt, volgens de Canadian Journal of Physiology and Pharmacology. Een goede werking van de schildklier garandeert een goed uitgebalanceerd metabolisme en een goede orgaanfunctie en chemische reacties in het hele lichaam.

 2. Waarschuwingswoorden: Zoals eerder vermeld, omdat tilapia van nature een voorliefde heeft voor het opruimen van toxines in hun leefomgeving, kunnen sommige van die toxines in hun lichaam worden opgenomen. Daarom is het belangrijk om tilapia te kopen die is gekweekt bij de Amerikaanse visserij of in gebieden van de wereld waar strikte regulering van de kwaliteit van de visserij wordt gevolgd. Omdat er een aanzienlijke hoeveelheid omega-6-vetzuren is, moeten mensen met reeds bestaande hartaandoeningen voorzichtig zijn met het eten van teveel tilapia. Anders dan dat, geniet van deze heerlijke kleine witte vis!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407