Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Cayennepeper

De onderste regel

 1. Veel mensen beschouwen cayennepepers als de koning van geneeskrachtige kruiden.

 2. Deze paprika's worden al duizenden jaren gebruikt om veel gezondheidsproblemen te behandelen.

 3. Niet alleen hebben ze geneeskrachtige eigenschappen, maar cayennepepers zijn ook geweldig om te koken en bevatten verschillende nuttige voedingsstoffen.

Wat zijn Cayennepepers?

 1. Cayennepepers zijn een soort chilipeper. Ze behoren tot de nachtschadefamilie van bloeiende planten en zijn nauw verwant aan paprika en jalapenos.

 2. Ze werden oorspronkelijk gekweekt in Midden- en Zuid-Amerika, maar werden in de 15e eeuw door Christopher Columbus naar Europa gebracht.

 3. Cayennepepers zijn een populair kruid dat in veel verschillende regionale kookstijlen wordt gebruikt en ze worden al duizenden jaren medicinaal gebruikt.

 4. Deze paprika's hebben een indrukwekkend voedingsprofiel, dat een verscheidenheid aan antioxidanten bevat die gunstig zijn voor uw gezondheid.

 5. Een eetlepel (5 gram) cayennepeper bevat het volgende (1):

 6. Capsaïcine, het actieve ingrediënt in cayennepepers, geeft hen hun geneeskrachtige eigenschappen.

 7. Het geeft ze ook hun warme smaak. Hoe heet een cayennepeper is, is zelfs afhankelijk van het capsaïcinegehalte. Hoe meer capsaïcine het bevat, hoe heter het is.

 8. Hier zijn 8 door de wetenschap ondersteunde voordelen van cayennepeper.

1. Kan uw stofwisseling stimuleren

 1. De capsaïcine in cayennepepers heeft metabolismeverhogende eigenschappen.

 2. Het helpt de hoeveelheid warmte die uw lichaam produceert te verhogen, waardoor u meer calorieën per dag verbrandt (2).

 3. Dit gebeurt via een proces dat door voeding geïnduceerde thermogenese wordt genoemd, waardoor uw metabolisme wordt verhoogd.

 4. In één onderzoek verbrandden mensen die een ontbijt met capsaïcine en triglycerideolie met middellange keten aten 51% meer calorieën tijdens die maaltijd, vergeleken met mensen die geen van beide hadden voor het ontbijt (3).

 5. Maar hoewel capsaïcine de stofwisseling helpt stimuleren, is het algehele effect klein.

 6. In een ander onderzoek verbrandden mensen die 1 gram rode cayennepeper aten slechts 10 meer calorieën meer dan vier en een half uur, vergeleken met degenen die geen cayennepeper aten (4).

 7. Het is ook belangrijk om te weten dat mensen die regelmatig cayennepepers consumeren, na verloop van tijd niet dezelfde voordelen ervan blijven plukken, omdat hun lichaam zich aanpast aan de effecten (4).

2. Kan helpen de honger te verminderen

 1. Interessant is dat cayennepepers uw honger kunnen verminderen, waardoor u minder kunt eten en langer vol kunt blijven.

 2. Veel onderzoeken tonen aan dat capsaïcine in cayennepepers de honger helpt verminderen (5, 6, 7, 8).

 3. Hoe dit gebeurt, is niet helemaal duidelijk, maar één onderzoek toonde aan dat het de productie van het hongerhormoon ghrelin (9) vermindert.

 4. Eén onderzoek toonde aan dat mensen die capsaïcine gebruikten, gedurende de dag minder voedsel aten dan mensen die er geen namen. In het bijzonder aten degenen die capsaïcinesupplementen gebruikten 10% minder, terwijl degenen die een capsaïcine bevattende drank dronken 16% minder aten (10).

 5. Mensen in hetzelfde onderzoek meldden zich ook voller te voelen, terwijl ze minder calorieën aten (10).

3. Kan de bloeddruk verlagen

 1. Hoge bloeddruk is wereldwijd een enorm gezondheidsrisico. In feite heeft meer dan 40% van de volwassenen ouder dan 25 een hoge bloeddruk (11).

 2. Interessant is dat dierstudies hebben aangetoond dat de capsaïcine in cayennepepers hoge bloeddruk kan verlagen.

 3. Een studie bij muizen met hoge bloeddruk toonde aan dat de langdurige consumptie van voedingskruiden met capsaïcine de bloeddruk hielp verlagen (12).

 4. Een andere studie toonde aan dat capsaïcine de bloedvaten bij varkens ontspande, wat leidde tot een lagere bloeddruk (13).

 5. Het is belangrijk op te merken dat de bevindingen hierboven zijn gebaseerd op dieren en dat de effecten van capsaïcine bij mensen kunnen verschillen. Het is het beste om deze bevindingen met een korreltje zout te nemen.

4. Kan spijsvertering bevorderen

 1. Dieetkruiden en hun actieve componenten kunnen veel voordelen voor uw maag bieden.

 2. Bijvoorbeeld, cayennepeper kan de afweer van de maag tegen infecties stimuleren, de productie van spijsverteringsvloeistof verhogen en helpen bij het leveren van enzymen aan de maag, wat de spijsvertering helpt (14).

 3. Het doet dit door zenuwen in de maag te stimuleren die signaleren voor bescherming tegen letsel (15).

 4. Hoewel sommigen geloven dat gekruid voedsel maagzweren kan veroorzaken, heeft een beoordelingsrapport aangetoond dat de capsaïcine in cayennepepers het risico op maagzweren kan helpen verminderen (15).

5. Kan helpen de pijn te verlichten

 1. Capsaïcine heeft krachtige pijnstillende eigenschappen wanneer het in een crème op de huid wordt aangebracht.

 2. Dit komt omdat capsaïcine helpt de hoeveelheid substantie P te verminderen, een neuropeptide dat door het lichaam wordt geproduceerd en naar de hersenen reist om pijn te signaleren (16).

 3. Wanneer er minder stof P wordt geproduceerd, kunnen pijnsignalen niet langer de hersenen bereiken en nemen pijngevoelens af (17).

 4. Capsaïcine is verkrijgbaar als huidcrème en wordt vaak aanbevolen voor de volgende aandoeningen (18, 19):

 5. Bovendien is het belangrijk op te merken dat capsaïcine-crème niet op een open wond of een gebroken huid mag worden aangebracht.

6. Kan psoriasis verbeteren

 1. Auto-immuunziekten zijn aandoeningen waarin uw lichaam zichzelf aanvalt.

 2. Psoriasis is een voorbeeld van een auto-immuunziekte die verschijnt als flarden rode, jeukende en schilferige huid.

 3. Momenteel is er geen remedie voor psoriasis. Capsaïcine-crèmes kunnen echter jeuk verlichten en het uiterlijk van door psoriasis aangetaste gebieden verbeteren (20, 21).

 4. Eén studie toonde aan dat psoriasispatiënten die met capsaïcine-crème werden behandeld, de schaal, roodheid en patchiness aanzienlijk hadden verminderd dan patiënten die een placebo-crème kregen (22).

 5. Er wordt aangenomen dat stof P een rol speelt bij psoriasis. Zoals eerder vermeld, helpt capsaïcine de hoeveelheid stof P die door je lichaam wordt geproduceerd (23) te verminderen.

7. Kan kankerrisico verminderen

 1. Kanker is een ziekte die wordt gekenmerkt door oncontroleerbare celgroei.

 2. De capsaïcine in cayennepepers is veelbelovend bij het verminderen van het risico op kanker. Het kan dit doen door veel verschillende paden in het groeiproces van kankercellen aan te vallen (24, 25).

 3. Studies hebben zelfs aangetoond dat capsaïcine de groei van kankercellen kan vertragen en zelfs celdood kan veroorzaken voor veel verschillende soorten kanker, waaronder prostaat-, pancreas- en huidkanker (26).

 4. Hoewel de effecten van capsaïcine op kankercellen veelbelovend lijken, is het belangrijk op te merken dat de huidige bevindingen gebaseerd zijn op laboratorium- en dierstudies.

 5. De effecten van Capsaicin op kanker bij mensen zijn nog niet onderzocht, dus het is verstandig om deze informatie met een korreltje zout te nemen.

8. Makkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Cayennepeper is gemakkelijk in uw dieet op te nemen. Het komt in verschillende vormen, waaronder als een geheel voedsel, kruiden en supplement.

 2. Een brede selectie is beschikbaar op Amazon.

 3. Je kunt een snufje cayennepeper toevoegen aan veel van je favoriete gerechten, zoals eieren, zelfgemaakte friet en zelfs marinades.

 4. Als alternatief kunt u hele cayennepepers snijden en ze toevoegen aan salades.

 5. Als je nog nooit een cayennepeper hebt gegeten, moet je een kleine smaaktest doen om te zien of je de hitte kunt verdragen, want ze zijn erg kruidig.

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Cayennepepers worden algemeen erkend als veilig om te eten (27).

 2. Als u te veel cayennepeper in één keer eet, kunt u echter buikpijn krijgen en u misselijk maken (28).

 3. Als u medicijnen voor hoge bloeddruk gebruikt, zoals ACE-remmers, neem dan contact op met uw arts voordat u capsaïcine-crème probeert, omdat dit hoesten kan veroorzaken (29).

 4. Als u een bloedverdunner zoals warfarine neemt, neem dan contact op met uw arts voordat u cayennepepers probeert, omdat deze het risico op bloedingen kunnen verhogen (30).

 5. Ten slotte, wanneer u capsaïcine-crème op uw huid aanbrengt, deze niet aanbrengen op een open wond of een gebroken huid.

De onderste regel

 1. Cayennepepers kunnen veel gezondheidsvoordelen hebben die het resultaat zijn van hun actieve component, capsaïcine.

 2. Ze kunnen uw eetlust verminderen en de bloeddruk verlagen, naast vele andere voordelen.

 3. Als u zich zorgen maakt dat cayennepepers een wisselwerking kunnen hebben met uw huidige medicatie, kunt u dit het beste navragen bij uw arts.

 4. Voor de meeste mensen zijn cayennepepers een geweldige manier om uw dieet een kick te geven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407