Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Indrukwekkende voordelen van sla

8 Indrukwekkende voordelen van sla

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 16 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is sla?

 1. Sla, wetenschappelijk bekend als Lactuca sativa, werd duizenden jaren geleden voor het eerst geteeld door de Egyptenaren. De Egyptenaren gebruikten de zaden om olie te produceren en gebruikten ook de bladeren van deze nuttige groente. De plant had ook culturele en religieuze betekenis in het oude Egypte, omdat het als heilig werd beschouwd. Later cultiveerden de Grieken en Romeinen ook dit gewas.

 2. In de periode tussen de 16e en 18e eeuw werden verschillende soorten sla ontwikkeld. Dit was te wijten aan de ontdekking dat een bepaalde ondersoort kon kruisbestuiven met andere ondersoorten. Tijdens de middeleeuwen in Europa werd sla beschouwd als geneeskrachtige eigenschappen, die in verschillende middeleeuwse teksten werden genoemd. Men kan ook voorbeelden vinden van het feit dat de plant wordt voorgeschreven als medicijn voor verschillende ziekten in het Unani-geneesmiddelsysteem. Het werd voorgeschreven voor galg erectie, verstoorde bloeddruk, verlies van eetlust, slapeloosheid, en werd gebruikt als een tonicum voor de darmen en het spijsverteringsstelsel, en als een methode om seksuele driften te stoppen.

 3. De gedroogde sla sla werd voorgeschreven voor het induceren van slaap en werd gebruikt als neusdruppels, een kalmerend middel, een krampstillend middel en een anodyne. Tijdens de middeleeuwen en in het begin van de moderne tijd verspreidde sla zich van Europa naar Noord-Amerika. In de 19e eeuw verspreidde het zich ook naar andere delen van de wereld, met name naar Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Tegenwoordig is sla in bijna alle delen van de wereld te vinden, van Amerika tot Siberië.

Sla Voedingsfeiten

 1. Sla bevat een hoog watergehalte, evenals kleine hoeveelheden energie, eiwitten, vet, koolhydraten, voedingsvezels en suikers. De mineralen en vitaminen die erin voorkomen, zijn calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink, samen met B-vitamines zoals thiamine, riboflavine, niacine, folaat, vitamine B6 en vitamine C, A, E en vitamine K .

Gezondheidsvoordelen van sla

  Ontstekingsremmer

  1. Sla bezit ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het beheersen van ontstekingen. In experimentele modellen hebben sla-extracten een significant controlerend vermogen aangetoond over ontsteking veroorzaakt door biokatalysatoren zoals lipoxygenase en carrageen. Meer onderzoek is nodig in deze arena om deze resultaten te versterken.

  Beschermt neuronale cellen

  1. Neuronen zijn hersencellen die fysieke verbindingen vormen om geheugen te vormen. De dood van neuronen in bepaalde verbindingen of circuits kan leiden tot geheugenverlies. In sommige extreme gevallen kan significante neuronale sterfte leiden tot het ontstaan ​​van ziekten zoals de ziekte van Alzheimer.

  2. Volgens een dierstudie vertoont het slaextract antioxiderende effecten, vermindert het oxidatieve stress en kan het bijdragen aan neurobeschermende voordelen. Er is echter meer onderzoek nodig om het bereik van deze positieve implicaties te bevestigen.

  Verlaagt het cholesterolgehalte

  1. Sla kan nuttig zijn bij het verlagen van hoge cholesterolwaarden die vaak leiden tot hart- en vaatziekten en andere gevaarlijke aandoeningen. Hoge LDL-cholesterolwaarden zijn schadelijk en kunnen een hartaanval en beroerte veroorzaken. Een studie werd uitgevoerd op knaagdieren om de impact van slaconsumptie op vet en cholesterol te testen. De resultaten wezen op een significante verlaging van het cholesterolgehalte in vergelijking met muizen die geen sla kregen. Lipideperoxidatie werd in de meeste gevallen waargenomen, waarvan werd geconcludeerd dat het verantwoordelijk was voor deze vorm van cholesterolcontrole. Deze resultaten suggereren dat sla zou kunnen bijdragen als een methode om de risicofactoren van HVZ te verminderen.

  Induceert slaap

  1. Een van de belangrijkste traditionele toepassingen van sla in de Unani-geneeskunde was als slaapinductor. Onderzoek naar de extracten van sla resulteerde in de isolatie van een depressieve chemische stof. Deze chemische stof, wanneer toegediend in proefdieren, vertoonde significante kalmerende effecten. Een onderzoeksrapport uit 2013 suggereert dat de belangrijkste component (en) die verantwoordelijk zijn voor dit effect in sla hoogstwaarschijnlijk de niet-polaire agent (en) zijn, die worden aangetroffen in de n-butanolfractie (NBF) van deze plant. Verlaagde hartslag en ventriculaire contracties werden ook waargenomen. Deze chemische stof blokkeert de excitatoire signaalprocessen van spier- en neurale weefsels.

  Antioxidant Agent

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Antimicrobial Agent

  1. De latex van sla heeft antimicrobiële eigenschappen. Bij het in contact komen met latex uit sla, heeft onderzoek aangetoond dat Candida albicans en een aantal andere gisten volledig waren vervormd. Biochemicaliën die geacht worden deze antimicrobiële eigenschappen te bezitten, zijn de terpenen en cardenoliden, evenals enzymen zoals glucanasen. Studies zoals deze hebben positieve implicaties voor de antimicrobiële eigenschappen van deze groente.

  Controleert angst

  1. De neurologische eigenschappen van sla, zoals eerder vermeld, zijn al lang gesuggereerd tijdens de oudheid en de middeleeuwen in medische verdragen, zoals het Unani-systeem. Een onderzoeksrapport uit 2012, gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Tropical Disease, heeft geleid tot de conclusie dat sla anxiolytische (anti-angst) eigenschappen bezit. Toen proefdieren sla-extracten kregen, was hun locomotiefactiviteit verminderd, hetgeen implicaties voor menselijke populaties suggereerde.

  Potentieel tegen kanker

  1. Slabladextracten kunnen bepaalde soorten kanker helpen voorkomen. Volgens een onderzoek gepubliceerd in de Oncology Reports, remde het waterextract van de sla Lactuca sativa- en niet het ethylacetaat-extract- de groei van leukemiecellen en borstkankercellen. Dit benadrukt dat sla potentieel tegen kanker heeft. De experimenten suggereerden ook dat de gewichtsverhouding van menselijke slaconsumptie vereist om 50 procent van leukemiecellen te doden 3 kg (meer dan zes pond) zou zijn. Dat is veel sla!

  2. Eenvoudige slarecepten

  3. Hieronder worden enkele recepten gegeven die u gemakkelijk thuis kunt proberen.

  4. Groentesalade: snij een tomaat, komkommer, radijs, wortel, rode peper, gele peper en slabladeren. Doe de gesneden groenten in een kom. Breng op smaak met zout, peper, een scheutje olijfolie en limoensap.

  5. Veldsla Salade: kook een kopje maïs en laat het afkoelen. Snijd wat sla, ui en tomaat en doe het in een kom. Voeg de gekookte maïs toe aan dit mengsel. Breng het mengsel op smaak met zout, peper, olijfolie en limoensap. Je kunt andere groenten toevoegen, zoals gekookte babyaardappelen, champignons of erwten, of zelfs wat gekookte kip of vis toevoegen.

  6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Om een ​​avocado-smoothie te maken, voeg een avocado, eiwitpoeder naar keuze zuivelvrije melk of magere Griekse yoghurt toe in een snelle menger. Lees hier het volledige recept!

  2. Voordelen van ijsbergsla zijn onder meer gewichtsverlies, bloedstolling, lager risico op aangeboren afwijkingen en kanker. IJsbergsla is rijk aan ijzer, calcium en vitamine A, C en K.

  3. Voordelen van jicama zijn onder meer gewichtsverlies, soepele spijsvertering, diabetescontrole, sterke botten, toename van de bloedsomloop, lagere bloeddruk en verbeterde hersenfunctie.

  4. Aardbeien kunnen de gezondheid van het hart helpen verbeteren, het HDL-cholesterolgehalte (goed) verhogen en uw bloeddruk verlagen. Ze zijn caloriearm, vezelrijk en rijk aan antioxidanten.

  5. De beste veganistische recepten voor een zomerbarbecuefeest zijn zwarte bonenveggieburgers, gegrilde avocado met geroosterde tomaten, romige fruitijslolly's, watermeloenlimonade.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407