Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 interessante voordelen van Adzuki-bonen

8 interessante voordelen van Adzuki-bonen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 09 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Adzuki-bonen?

 1. Deze kleine bonen zijn inheems in Oost-Azië en de Himalaya-regio en worden vaak gegeten in Japan, China, Korea en andere Aziatische landen, hoewel ze in andere delen van de wereld te vinden zijn naar export. De naam adzuki komt uit de Japanse taal, hoewel de uitspraak vaak klinkt als "azuki". Deze bonen zijn voornamelijk rood van kleur, maar witte, zwarte en gevlekte cultivars zijn ook in bepaalde gebieden te vinden. De wetenschappelijke naam van de bonen is Vigna angularis, en ze groeien jaarlijks.

 2. Deze bonen worden voornamelijk gebruikt voor gezoete culinaire toepassingen in Aziatische landen, zoals bij de bereiding van natto in Japan. Wanneer adzuki-bonen worden gekookt en gezoet tot een rode bonenpasta, zijn de toepassingen eindeloos, in hartige gerechten, zoete desserts, sushi, snoep, cakes, of als een topping voor wafels, koekjes of brood. Het kan zelfs worden gebruikt om ijs te maken. De meeste mensen beschouwen bonen als hartig, maar adzuki-bonen zijn bedoeld als zoet.

Gezondheidsvoordelen van Adzuki-bonen

 1. Naast de unieke smaak zijn de voedingsstoffen van adzuki-bonen ook vrij belangrijk; laten we eens kijken naar de gezondheidsvoordelen van adzuki-bonen.

Verbeterde spijsvertering

 1. Rijk aan voedingsvezels, een van de belangrijkste elementen van de spijsvertering. Vezel stimuleert peristaltische beweging, beweegt voedsel door het spijsverteringskanaal en maakt een soepele opname van voedingsstoffen uit voedsel mogelijk. Vezel helpt ook om constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel te elimineren, evenals ernstigere aandoeningen zoals darmkanker. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Diabetespreventie

 1. De voedingsvezels in adzukibonen hebben een tweede doel, het reguleren van de activiteit van insulinereceptoren in het lichaam om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel normaal blijft. Dit kan helpen het ontstaan ​​van diabetes te voorkomen of de symptomen te beheersen en die spikes en druppels te voorkomen die zo gevaarlijk zijn voor diabetici.

Verbeterde hartgezondheid

 1. Foliumzuur, kalium, magnesium en voedingsvezels combineren allemaal tot een krachtige cardiovasculaire boost in adzuki-bonen. Voedingsvezels helpen het cholesterolgehalte in evenwicht te houden, terwijl kalium de bloedvaten ontspant en de bloedstroom verhoogt, waardoor de bloeddruk en de druk op het hart worden verlaagd. Dit kan uw kansen op het ontwikkelen van atherosclerose helpen verminderen, wat betekent dat u wordt beschermd tegen een hartaanval en beroerte.

Groeireparatie

 1. Er zit een aanzienlijke hoeveelheid eiwit in adzukibonen, wat een cruciaal onderdeel van ons dieet is, vooral voor vegetariërs en veganisten die geen eiwitten uit dierlijke bronnen halen. Eiwitten worden afgebroken tot essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft om nieuwe cellen, weefsels en organen te creëren voor zowel groei als herstel. Voedingsmiddelen zoals adzuki-bonen kunnen ons ook een energieke boost geven vanwege dat hoge eiwitgehalte.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontgiften

 1. Adzuki-bonen bevatten een uniek mineraal dat molybdeen wordt genoemd in vrij hoge concentraties. Dit is een spoormineraal en wordt niet in veel voedingsmiddelen gevonden, maar het speelt een cruciale rol in de ontgifting van de lever. Zelfs een halve portie adzukibonen levert 100% van de dagelijks aanbevolen inname van molybdeen.

Preventie van geboorteafwijkingen

 1. Het hoge gehalte aan B-vitamines, met name foliumzuur, kan de ontwikkeling van aangeboren afwijkingen bij ongeboren baby's voorkomen. Neurale buisdefecten zijn een direct gevolg van een folaatdeficiëntie, dus het hoge gehalte aan adzuki-bonen kan een gezonde levering garanderen.

Betere botgezondheid

 1. Als u osteoporose wilt voorkomen en het begin van "ouderdom" wilt vertragen, kan het toevoegen van mineralen zoals zink, koper en magnesium aan uw dieet uw botsterkte ernstig verhogen en botdemineralisatie voorkomen. Adzuki-bonen bevatten ook deze belangrijke mineralen om je jong te houden.

Huidgezondheid

 1. Adzuki's zijn uitstekend voor scrubben en reinigen van de huid. Je kunt het bonenpoeder met wat aloëgel gebruiken om een ​​voedend gezichtsmasker te maken. De bonen verminderen huidinfecties en zwelling.

Adzuki-bonen koken

 1. Deze bonen zijn vrij eenvoudig om mee te koken, hier is hoe:

 2. Stap 1: Sorteer de bonen om slechte te verwijderen.

 3. Stap 2: Plaats de bonen in een zeef en spoel onder water.

 4. Stap 3: Eenmaal gewassen, plaats ze in een grote pot en dek af met voldoende water zodat ze ruimte hebben om uit te zetten.

 5. Stap 4: Koel de pot.

 6. Stap 5: Laat de bonen minimaal 8 uur weken, zo niet een hele dag. Je kunt de bonen ook 2-3 minuten koken en ze een paar uur laten staan. Op deze manier worden de suikers die spijsverteringsproblemen veroorzaken verminderd.

 7. Stap 7: Kook en zet het vuur lager om te laten sudderen.

 8. Stap 8: Controleer de bonen na 45 minuten door een vork in een boon te laten zinken. Als de boon gemakkelijk kan worden gesneden, is de batch klaar. Zo niet, blijf koken tot ze zacht zijn.

 9. Stap 9: Zet het vuur uit als u klaar bent en laat het water weglopen. De bonen kunnen nu aan elk gerecht van uw keuze worden toegevoegd.

 10. Eenvoudige adzuki-bonenrecepten omvatten het kruiden van de voorbereide bonen met zeezout, peper, knoflookpoeder en chilipoeder samen met gehakte cherrytomaatjes en gepureerde zoete aardappel.

 11. Tip: u kunt ook adzuki-bonen als spruitjes consumeren. Ze kunnen gemakkelijk thuis worden gekiemd zoals andere bonen zoals mung en soja.

 12. Woord van waarschuwing: rode bonenpasta is vaak een verworven smaak en veel mensen walgen van de geur. Andere mensen vinden het echter erg prettig. Als je de eerste bent, probeer dan een andere boon, maar als je de laatste bent, geniet dan! Adzuki-bonen staan ​​niet bekend als een allergeen voedsel.

 13. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407