Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 interessante voordelen van Arrowroot

8 interessante voordelen van Arrowroot

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juni 2019

 2. Spijsvertering, boost de stofwisseling, verlicht maagproblemen, bevorder gewichtsverlies, voorkom aangeboren afwijkingen en behandel urineweginfecties. Bovendien verhoogt het ook de gezondheid van de mond, de huid en het haar. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Arrowroot?

 1. Arrowroot is technisch gezien geen plant op zichzelf, maar eerder een soort poederachtig zetmeel dat gemakkelijk kan worden verkregen uit de wortels of wortelstokken van de Marantaceae-plantenfamilie. Dit zetmeel met een hoge nutriëntendichtheid is zeer waardevol geweest voor een aantal inheemse culturen die meer dan 7.000 jaar oud zijn.

 2. Arrowroot poeder, ook bekend als arrowrootmeel of arrowrootzetmeel, kan een gezonder alternatief zijn voor de gebruikelijke kookingrediënten voor brood, pasta en cakes. Over het algemeen wordt arrowrootmeel gebruikt als vervanging voor maïszetmeel als een gezonder alternatief. Het is ook glutenvrij, wat het tegenwoordig des te waardevoller maakt met de toenemende incidentie van coeliakie in veel landen.

Voedingswaarden

 1. Arrowroot is een rijke bron van koolhydraten, vitamine B9 en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfor. Het heeft ook sporen van zink en ijzer, evenals vitamine B1 en B6. Verzadigde en onverzadigde vetzuren worden er ook in verwaarloosbare hoeveelheden in gevonden. Bovendien bevat het vezels en ook enkele eiwitten en lipiden.

Gezondheidsvoordelen van Arrowroot

  Betere spijsvertering

  1. Voedingsvezels zijn een van de belangrijkste onderdelen van ons spijsverteringsproces, omdat het helpt voedsel op een efficiënte manier door de darmen te verplaatsen, terwijl het ook de opname van voedingsstoffen stimuleert. Het kan constipatie en diarree oplossen en de bloedsuikerspiegel beheersen om het ontstaan ​​van diabetes te voorkomen. Ten slotte kan voedingsvezels helpen om overtollig cholesterol op te ruimen en de cardiovasculaire gezondheid verder te bevorderen.

  Verbeterde hartgezondheid

  1. De significante kaliumgehaltes in arrowroot betekenen dat het een duidelijke verdedigingslinie kan zijn tegen hartgerelateerde problemen. Kalium is een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het de spanning in de bloedvaten en slagaders ontspant, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes wordt verminderd. Kalium staat ook bekend als een cognitieve versterker die de stroom zuurstofrijk bloed naar de hersenen bevordert.

  Veilig voor zuigelingen

  1. Het zetmeelgehalte en de milde smaak van pijlwortel maken het een veilig ingrediënt in babyvoeding, inclusief bijtkoekjes voor baby's. Het vormt weinig tot geen risico op allergieën en is idealiter een tandvleesverzachtend voedsel.

  Bestrijdt Salmonella-virus

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Lagere geboorteafwijkingen

  1. Een bijzonder lid van de B-familie van vitamines is foliumzuur en het wordt in grote hoeveelheden in pijlwortel gevonden. Studies hebben aangetoond dat foliumzuur belangrijk is voor het verwachten van moeders, omdat het kan helpen neurale buisdefecten bij hun ongeboren kind te voorkomen. Folaat is ook een belangrijke factor in de DNA-synthese en een gezonde celdeling, waardoor snelle genezing en een gezonde groei wordt bevorderd.

  Verminderde maagklachten

  1. De coeliakie lijkt de nieuwe wereldwijde pandemie te zijn en naarmate de aantallen over de hele wereld blijven stijgen, zoeken mensen een glutenvrij alternatief voor traditioneel zetmeel en tarwe. Arrowroot is een glutenvrije substantie, waardoor het de laatste jaren erg populair is, omdat het maag-darmklachten, pijn en gevaar kan voorkomen dat mensen met een glutenintolerantie elke dag moeten tegenkomen.

  Groei en ontwikkeling

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Gewichtsverlies

  1. Arrowroot bevat extreem weinig calorieën in vergelijking met andere zetmelen zoals yams, aardappelen of cassave. Om deze reden kunnen mensen die proberen op dieet te blijven, complexe koolhydraten en een schat aan voedingsstoffen krijgen, evenals een gezonde dosis voedingsvezels, die het verlangen om tussendoor te snoepen kunnen elimineren. Arrowroot vult je en geeft je de mineralen en vitaminen die je lichaam nodig heeft.

  Huidverzorging

  1. Het is een natuurlijk zweetabsorberend middel en wordt daarom in cosmetica en poeders gebruikt. De actuele toepassing helpt ook bij het genezen van vlekken, huiduitslag en andere wonden.

  Behandelt voetschimmel

  1. Voetschimmel is een veel voorkomende huidinfectie van de voeten veroorzaakt door schimmel. U kunt arrowroot-poeder gebruiken om deze infectie te behandelen door het op het getroffen gebied aan te brengen. Het poeder heeft het vermogen om vocht en zweet te absorberen, waardoor het moeilijk is voor de schimmel om te groeien en zich te verspreiden.

  Haarverzorging

  1. Arrowroot-poeder wordt door velen ook gebruikt als een droge shampoo. Het vochtabsorberende vermogen is nuttig bij het verminderen van de vettigheid in het haar.

  Behandelt urineweginfectie

  1. De ontstekingsremmende eigenschappen van pijlwortel helpen bij het genezen van blaasontstekingen en urineweginfecties (UTI's). Artsen adviseren de inname aan die vrouwen die vaak worden besmet.

  Immuniteit verhogen

  1. De essentiële mineralen in arrowroot zijn erg goed voor het bestrijden van zwakte, vermoeidheid en cognitieve stoornissen. Het stimuleert ook de zuurstofvoorziening van de orgaansystemen en ledematen van uw lichaam, wat uw energieniveau kan verhogen.

  Verbeterd metabolisme

  1. De hoge concentratie vitamine B in de pijlwortel maakt het een belangrijke enzymatische en metabolische stof. De B-vitaminefamilie is erg belangrijk bij het reguleren van processen in uw lichaam, van hormonale afgifte tot circadiane ritmes, wat betekent dat u nooit een tekort op die afdeling wilt! De rijke bron van calciumas die erin aanwezig is, is ook van vitaal belang voor het handhaven van de zuur-alkalibalans in het lichaam.

  Mondgezondheid

   Winkel kopen

    Gebruikt

    1. Arrowroot wordt traditioneel gebruikt voor verschillende medicinale, agrarische en andere toepassingen:

    2. Traditioneel

    3. Gebruik in de landbouw

    4. Gebruik bij productie

    Serving Tips

    1. Je kunt het rauw, geroosterd, gekookt of gestoofd eten zonder de potentie en voedingsstoffen te verliezen. Hier zijn een paar snelle serveertips:

    2. Woord van waarschuwing: Wees voorzichtig bij het consumeren van pijlwortel om diarree te verlichten. Omdat overmatige inname of consumptie samen met andere geneesmiddelen constipatie kan veroorzaken. Anders dan dat, is er geen bekend gevaar of toxiciteit voor arrowroot.

    3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.



    Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407