Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 prachtige voordelen van oesters

8 prachtige voordelen van oesters

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn oesters

 1. Oesters zijn een soort tweekleppige weekdieren die door culturen over de hele wereld worden gegeten. Er zijn meerdere soorten oesters, waarvan sommige voornamelijk parels maken; deze worden meestal niet door mensen geconsumeerd, maar de verscheidenheid aan oesters die de wetenschappelijke familienaam Ostreidae dragen, wordt als delicatesse gegeten. Dit worden ook echte oesters genoemd, terwijl gevederde oesters (die parels dragen) zich in een verre familie bevinden die Pteriidae wordt genoemd. Eetbare oesters maken al minstens 700 jaar deel uit van het menselijke dieet, maar worden waarschijnlijk veel langer in rauwe of gekookte vorm gegeten. De eetbare component is het vlees in de oester, en zodra de schelpen zijn gekraakt, kun je dit vlees op verschillende manieren bereiden. Ze kunnen ook rauw worden gegeten en hebben vaak de voorkeur op die manier.

 2. De kleppen in oesters kunnen eigenlijk het hele ecosysteem van verontreinigende stoffen reinigen en zijn een groot voordeel voor het milieu. De afgelopen jaren is de populatie oesters in de wereld echter aanzienlijk gedaald, wat heeft geleid tot zwakkere algehele ecosystemen in de gebieden waar oesters ooit floreerden. Deze daling van de populatie is veroorzaakt door invasieve soorten en algemene achteruitgang van het milieu. Dit heeft hen nog meer een delicatesse gemaakt en de prijs is wereldwijd aanzienlijk gestegen.

Feiten over oesters

 1. De indrukwekkende gezondheidsvoordelen van oesters zijn te danken aan hun enorme voorraad mineralen, vitaminen en organische verbindingen. In feite bevatten bepaalde mineralen het hoogste gehalte aan oesters, met name zink. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten oesters veel eiwitten, vitamine D, vitamine B12, ijzer, koper, mangaan en selenium.

Gezondheidsvoordelen van oesters

 1. Laten we enkele van deze gezondheidsvoordelen nader bekijken.

Aphrodisiac Powers

 1. Bekend als een afrodisiacum, wordt gedacht dat oesters de seksuele prestaties en het libido bevorderen, vooral bij mannen. Het zinkgehalte van oester is zeer hoog, aangezien meer dan 1500% van de dagelijkse behoefte van dit essentiële mineraal in één portie! Zink is ook nauw verbonden met seksuele disfunctie bij mannen, terwijl impotentie en erectiestoornissen nauw samenhangen met een tekort aan zink. Het is ook gunstig voor de embryonale ontwikkeling bij vrouwen.

Gewichtsverlies

 1. Oesters vertegenwoordigen een van de meest voedzame voedingsmiddelen met de laagste calorieën in vergelijking met het volume van de portie. Dit betekent dat mensen die proberen af ​​te vallen, hun lichaam vol kunnen houden met de voedingsstoffen die het nodig heeft, zonder teveel gewicht toe te voegen. Overweeg een voedingsmiddel zoals kipfilet, vaak gebruikt voor caloriearme, eiwitrijke maaltijden; vergeleken met een gelijke portie kip, bevatten oesters bijna de helft van de calorieën! Oesters zijn in dit opzicht veel beter, maar er moet worden opgemerkt dat ze een hoog natriumgehalte hebben. Dus voor mensen die lijden aan verhoogde bloeddruk of hypertensie, kunnen oesters het probleem verergeren.

Goede bron van eiwitten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bescherm de gezondheid van het hart

 1. Oesters kunnen de gezondheid van het hart op verschillende manieren positief beïnvloeden, maar vooral met hun hoge gehalte aan omega-3-vetzuren versus omega-6-vetzuren. Omega-3-vetzuren, bekend als "goede" vormen van cholesterol (HDL-cholesterol), samen met de hoge verhouding van "goed" tot "slecht" (LDL-cholesterol, omega-6-vetzuren). Ze kunnen het gehalte aan slechte cholesterol in de bloedbaan verminderen en verhinderen dat het zich aan de bloedvaten en vaatwanden bindt. Op deze manier worden de kansen op plaque-accumulatie geminimaliseerd en een aantal gezondheidscomplicaties, waaronder hart- en vaatziekten.

 2. Bovendien kan het hoge kalium- en magnesiumgehalte van oesters de bloeddruk verlagen en de bloedvaten ontspannen, waardoor de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van het bloed wordt verhoogd en de druk op het cardiovasculaire systeem wordt verminderd. Tot slot helpt vitamine E in oesters de sterkte en flexibiliteit van cellulaire membranen te verhogen, wat het derde niveau van bescherming tegen gevaarlijke hartziekten is.

Versnel genezing

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bloedsomloop verhogen

 1. Oesters zijn ook een indrukwekkende bron van ijzer, volgens een studie waarnaar wordt verwezen in het Journal of the Fisheries Research Board of Canada. Ze dragen bij aan meer dan 90% van onze dagelijkse behoeften in elke portie. IJzer is een belangrijke component bij de vorming van rode bloedcellen in het lichaam. Het is de primaire afweer tegen bloedarmoede, ook bekend als ijzertekort, wat kan leiden tot vermoeidheid, cognitieve stoornissen, maagaandoeningen en algemene spierzwakte.

 2. Met een verse aanvoer van gezonde bloedcellen in de bloedsomloop hebben orgaansystemen hoge niveaus van zuurstofrijk bloed om hun activiteit te stimuleren, waardoor ze efficiënt werken en de algehele metabole snelheid van de lichaam.

Promoot gezonde botten

 1. Het mineraalgehalte is, zoals we hebben uitgelegd, behoorlijk indrukwekkend bij oesters en levert ook een belangrijke bijdrage aan de sterkte van uw botten. De hoge niveaus van calcium, fosfor, zink, ijzer, koper en selenium dragen op hun eigen manier bij aan het verhogen van de botmineraaldichtheid en duurzaamheid, waardoor u wordt beschermd tegen ontwikkelingsomstandigheden zoals osteoporose. Volgens een studie gepubliceerd in Elsevier's tijdschrift: Bot en minerale oesterschelpelektrolyt kan osteoporose verbeteren door een direct beschikbare bron van calcium te bieden ..

Boost immuunfunctie

 1. Het vitamine C- en vitamine E-gehalte, evenals verschillende mineralen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, kunnen het lichaam verdedigen tegen vrije radicalen die bijproducten zijn van het cellulaire metabolisme. Ze kunnen gezonde cellen aanvallen en het DNA muteren in kankercellen. Deze gevaarlijke vrije radicalen veroorzaken hartziekten, vroegtijdige veroudering en algemene lichamelijke achteruitgang waar ze zich ook nestelen. Antioxidanten en verschillende vitamines kunnen deze vrije radicalen uit het lichaam verwijderen, waardoor het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

 2. Woord van waarschuwing:

 3. Omdat ze veel van de voedingsstoffen uit de gebieden waar ze groeien absorberen, is het mogelijk dat sommige oesters verontreinigende stoffen en toxines bevatten, dus eet alleen degenen die zijn gekocht bij een vertrouwde bron.

 4. Omdat het gehalte aan mineralen zo hoog is, is het bovendien mogelijk om te lijden aan toxiciteit of een overdosis mineralen, met name zink, koper, selenium, vitamine B12 en vitamine D.

 5. Bovendien kan het hoge natriumgehalte gevaarlijk zijn voor mensen die al een hoog risico lopen op hartaandoeningen of hoge bloeddruk, dus oesters moeten worden gebruikt als preventieve maatregelen voor hartaandoeningen, in plaats van behandelingen.

 6. Bovendien zijn allergieën voor schelpdieren niet ongewoon en kunnen de reacties ernstig zijn. Oesters worden beschouwd als schelpdieren, dus rekening moet worden gehouden met eventuele allergische ervaringen in het verleden.

 7. Eet ze verantwoord als een delicatesse en een traktatie om de zoveel tijd, en je kunt genieten van de enorme rijkdom aan gezondheidsvoordelen die ze te bieden hebben, en je kunt ook helpen je uitgeputte minerale niveaus te helpen. !

 8. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Kokosolie is een uitstekende vochtinbrengende crème en heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het is een geweldige vervanger voor veel schoonheids- en huidverzorgingsproducten

 2. Gezondheidsvoordelen van moerbeien zijn onder meer hun vermogen om de spijsvertering en de gezondheid van de ogen te verbeteren, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies bevorderen, de immuniteit verhogen en de bloeddruk verlagen.

 3. Essentiële oliën voor vlooien zijn onder andere ceder-, citroen-, lavendel-, citroengras- en helichrysumolie. Deze oliën stimuleren de bloedcirculatie van uw huisdier en kunnen pijnverlichting bieden.

 4. Gele watermeloenen bevatten veel vitamine A vitamine C. Hoewel rode watermeloen veel lycopeen bevat, bevatten geel gekleurde watermeloenen veel bètacaroteen (antioxidant)

 5. Je kunt wietthee of cannabisthee op twee verschillende manieren maken, hetzij met de knoppen van de cannabisplant of met de bladeren en stengels van de marihuanaplant. Lees verder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407