Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verbazingwekkende voordelen van Black Cardamom

8 Verbazingwekkende voordelen van Black Cardamom

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 april 2019

 2. Kardemom kan je maaltijden wat kruidige flair geven, naast je lichaam een ​​gezonde boost te geven. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Black Cardamom?

 1. Zwarte kardemom is een zeer populair kruid in India en andere Aziatische keukens en is afgeleid van de zaaddozen van de zwarte kardemomplant, een van de vele soorten in de familie Zingiberaceae. Deze meerjarige bloeiende plant produceert zaaddozen die vaak worden gedroogd boven een open vlam, waardoor ze een geroosterde en hartige kruidigheid krijgen, heel anders dan de licht zoete smaak van groene kardemom.

 2. In India wordt dit kruid kali elaichi of badi elaichi genoemd. Zwarte kardemom is ook bekend als heuvelskardemom, grotere kardemom, Nepal-kardemom of bruine kardemom, onder anderen. Er zijn twee hoofdsoorten zwarte kardemom - Amomum subulatum en Amomum Tsao-ko. De eerste soort genereert iets kleinere zaaddozen en komt vaker voor in de Indiase, Nepalese en Pakistaanse keuken, terwijl de laatste soort grotere peulen produceert die normaal in de Chinese keuken worden gevonden. Deze peulen kunnen in de hele vorm worden gebruikt als een algemeen smaakmiddel (zoals een laurier), of het kan worden geopend, de zaden worden verwijderd en in de populaire poedervorm worden gemalen. Afhankelijk van het beoogde gebruik, kunnen deze zwarte kardemompods op verschillende manieren worden verwerkt en opgeslagen.

Culinair gebruik van zwarte kardemom

 1. Als u op zoek bent naar nieuwe manieren om zwarte kardemom in uw dieet te gebruiken, zoek dan niet verder dan het toevoegen van deze zaaddozen aan soepen, curry's, stoofschotels en daal. Zoals gezegd, kun je koken met de hele zaden van de zaadpod, of je kunt die zaden pletten voor een intensere, pittige kick in je gerechten. Vanwege het droogproces is het behoorlijk rokerig en pittig, dus je hebt niet veel nodig om smaak aan een gerecht te geven.

 2. Droge wrijft, marinades en barbecuesauzen worden ook verbeterd door de toevoeging van zwarte kardemom, en u kunt deze peulen zelfs mengen met linzen, rijst of pasta om uw basismaaltijden interessanter te maken. Je wilt dit kruid combineren met anderen die de sterke rokerigheid ervan kunnen tegengaan of zelfs iets om in te snijden met wat zuurgraad, zoals limoensap. Over het algemeen moet u het kruid met mate gebruiken, vanwege de potentie, maar het is verrassend veelzijdig. Gebruik dit kruid niet in zoete gerechten, hoewel groene kardemom vaak voor dat doel wordt gebruikt.

Zwarte kardemomvervanger

 1. Korianderzaad, piment of kaneel en kruidnagel. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Groene kardemom

 1. Hoewel groene kardemom absoluut zoeter is dan zwarte kardemom, heeft het bepaalde overlappende smaakelementen die het een fatsoenlijke vervanger maken dan zijn zwarte neef. Je kunt ze echter niet in de tegenovergestelde richting vervangen (zwart voor groen), omdat de rokerige aard van de zwarte variëteit een zoet, delicaat gerecht volledig zou kunnen bederven.

]

 1. Hoewel groene kardemom absoluut zoeter is dan zwarte kardemom, heeft het bepaalde overlappende smaakelementen die het een fatsoenlijke vervanger maken dan zijn zwarte neef. Je kunt ze echter niet in de tegenovergestelde richting vervangen (zwart voor groen), omdat de rokerige aard van de zwarte variëteit een zoet, delicaat gerecht volledig zou kunnen bederven.

Korianderzaden

 1. In termen van consistentie en smaak, kunnen korianderzaden de beste vervanging zijn voor zwart-getinte kardemom. De zaden hebben elementen van zowel hartige als zoete tonen, en ze passen goed bij veel van de meest populaire recepten die vaak zwarte kardemom vragen.

Allspice

 1. Dit unieke kruid smaakt naar een combinatie van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel; terwijl die neigen naar de zoete kant van dingen, kan het werken als een vervanging voor zwarte kardemom, op voorwaarde dat je ook een beetje peper toevoegt.

Kaneelkruidnagel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Black Cardamon gezondheidsvoordelen

 1. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom zijn het vermogen om de gezondheid van het maagdarmkanaal te verbeteren, de ademhalingswegen te beschermen, het immuunsysteem te stimuleren, onder andere bepaalde vormen van kanker te voorkomen.

Huidverzorging

 1. Hoge niveaus van antioxidanten, evenals glutathion, helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en voorkomen tekenen van veroudering, zoals rimpels, vlekken en ouderdomsvlekken.

Chronische ziekte

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Mondgezondheid

 1. Sommige mensen kauwen op kardemomzaden om te profiteren van de antibacteriële en antischimmeleffecten, waaronder de invloed op slechte adem en potentiële holtes.

Ademhaling

 1. Zwarte kardemom helpt niet alleen om ontstekingen in de luchtwegen te verlichten, maar valt ook de onderliggende infecties aan die in de eerste plaats blokkade en congestie veroorzaakten.

Detoxify

 1. Studies hebben aangetoond dat dit kruid de nieren en de lever kan stimuleren en het lichaam helpt overtollige gifstoffen door te spoelen.

Immuunsysteem

 1. Er zijn goede aanwijzingen dat zwarte kardemom een ​​krachtig antibacterieel en antiviraal effect heeft op degenen die het regelmatig consumeren, wat het immuunsysteem tegen vreemde ziekteverwekkers verhoogt.

Digestie

 1. Actieve ingrediënten in dit kruid stimuleren de afgifte van belangrijke maagsappen, die de zuurgraad in uw darmen kunnen balanceren, ontstekingen verminderen en de opname van voedingsstoffen uit het voedsel dat u eet, kunnen verbeteren.

Hartaandoeningen

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat dit kruid in staat is de bloeddruk te verlagen, terwijl het ook een vermindering van de bloedstolling veroorzaakt; dit kan hartaanvallen en beroertes, evenals hart- en vaatziekten voorkomen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407