Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van aardbeiensap

8 Verrassende voordelen van aardbeiensap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 28 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Aardbeiensap?

 1. Aardbeiensap wordt gemaakt van aardbeien, wat betekent dat de meeste voedingsstoffen behouden blijven, met uitzondering van de voedingsvezels in deze dikke rode bessen. Aardbeien zijn wetenschappelijk geclassificeerd in het geslacht Fragaria, terwijl de meest populaire cultivars of soorten Fragaria x ananassa zijn en de wilde aardbei, Fragaria vesca. Vanwege zijn zoete smaak en sappigheid, evenals het gemak van de teelt en divers gebruik, zijn aardbeien enkele van de meest populaire vruchten over de hele wereld.

 2. Aardbeiensap wordt beschouwd als een caloriearm gewichtsverliesvoedsel dat ook een geconcentreerde uitbarsting van vitamines, mineralen en antioxidanten aan het lichaam kan leveren. Aardbeiensap is rijk aan vitamine C, kalium, foliumzuur, mangaan, koper, zink, vitamine E, calcium, B-familie vitamines, polyfenolische verbindingen en natuurlijke suikers, die allemaal een meetbaar effect kunnen hebben op verschillende systemen in ons lichaam . Het sap van deze populaire vrucht kan op zichzelf worden geconsumeerd of worden gemengd met andere vruchtensappen voor een scherpe, gezonde en energieke drank op elk moment van de dag!

Voordelen van aardbeiensap

 1. Enkele van de meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van aardbeiensap zijn het vermogen om de gezondheid van de huid te ondersteunen, het immuunsysteem te versterken, de bloeddruk te verlagen, de bloedsomloop te stimuleren, geboorteafwijkingen te voorkomen, de minerale botdichtheid te verhogen, te optimaliseren de stofwisseling, versnelt het genezingsproces, beschermt de gezondheid van het gezichtsvermogen, voorkomt bepaalde vormen van kanker en reguleert de bloedsuikerspiegel.

Skin Care

 1. Ontsteking en irritatie van de huid, terwijl lijntjes en rimpels worden verminderd, evenals ouderdomsvlekken en vlekken. Het sap kan normaal worden geconsumeerd of lokaal worden toegepast voor deze effecten. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verbetert de botsterkte

 1. Met mangaan, koper, ijzer, fosfor, kalium en zink kan dit sap zeker uw mineraalinname aanvullen en de botmineraaldichtheid verhogen, waardoor uw risico op osteoporose wordt verlaagd naarmate u ouder wordt.

Verlaagt de bloeddruk

 1. De aanzienlijke kaliumgehaltes in aardbeiensap maken het uitstekend voor het verlagen van uw bloeddruk en het verminderen van de druk op het cardiovasculaire systeem. Kalium is een vaatverwijdend middel dat de spanning op bloedvaten en bloedvaten verlaagt en beschermt tegen hartaanvallen, beroertes en atherosclerose.

Controleert diabetes

 1. Voedingsvezels hebben het vermogen om de bloedsuikerspiegel in het lichaam te reguleren, waardoor de pieken en druppels bloedsuiker die zo gevaarlijk kunnen zijn voor diabetespatiënten, worden geëlimineerd. Als u uw aardbeiensap mengt in plaats van het sap te extraheren, profiteert u van de vezels.

Circulatie verhoogt

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Vitamine C, ellaginezuur, fytonutriënten en foliumzuur kunnen allemaal een sleutelrol spelen in de strijd van het lichaam tegen kanker. Gelukkig bevatten bevroren aardbeien en aardbeisextracten voldoende hoeveelheden van deze actieve ingrediënten, waardoor dit verrukkelijke sap een zeer effectief hulpmiddel is om uw risico op borst- en baarmoederhalskanker te verlagen.

 2. Een onderzoek uit 2012 heeft aangetoond dat het methanolextract in aardbeien antikanker eigenschappen kan vertonen en kan helpen bij het voorkomen van borstkanker.

Verbetert de metabolische activiteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Versnelt genezing

 1. Door de hoge niveaus van vitamine C en ellaginezuur, samen met een dichte toevoer van mineralen en vitamines, kan dit sap het lichaam stimuleren om het genezingsproces te starten, wat de hersteltijd na ziekte versnelt , letsel of operatie.

Hoe maak je aardbeiensap?

 1. Aardbeiensap is thuis relatief eenvoudig te maken, omdat dit niet de meest voorkomende optie is in de categorie fruitsap. Het is belangrijk om te weten dat aardbeiensap zeer krachtig is en meestal in geconcentreerde vorm wordt gebruikt, wat betekent dat je water aan de siroop moet toevoegen om dit sap te produceren.

 2. Sommige mensen die de voorkeur geven aan traditionele "sapmethoden" zullen erop staan ​​dat er geen vezelachtig materiaal van de aardbeien achterblijft. Het mengen van aardbeien in een smoothie of een iets dikker sap is echter een uitstekende manier om nog meer gezondheidsvoordelen te behalen. Als je je aardbeien wilt mixen, voeg je gewoon 2 eetlepels suiker en 1 kopje water toe aan 1 pond gehakte aardbeien in de blender. Volg de onderstaande instructies om aardbeiensapconcentraat te maken.

Recipe

 1. Stap 1 - Doe de aardbeien en suiker in een kom en meng goed.

 2. Stap 2 - Dek de kom af en zet 12-24 uur in de koelkast.

 3. Stap 4 - Breng het mengsel aan de kook en laat het vuur 15-20 minuten sudderen.

 4. Stap 5 - Giet het mengsel door een zeef en laat de aardbeienvezel achter.

 5. Stap 6 - Druk op de aardbeien om zoveel mogelijk sap vrij te geven.

 6. Stap 7 - Bewaar het aardbeiensap in een glazen pot of fles.

 7. Stap 8 - Om te serveren, meng 1/4 kop van dit geconcentreerde sap in een glas en voeg dan water toe.

 8. Stap 9 - Roer grondig, voeg indien nodig meer stroop toe voor extra zoetheid.

 9. Stap 10 - Serveer en geniet!

Gebruik van aardbeiensap

 1. Hoewel aardbeiensap het meest populair is als verfrissende drank, maakt het unieke voedingsprofiel het ook nuttig als therapeutische of medicinale substantie voor het haar en de huid!

 2. Haarbehandeling: sommige mensen brengen aardbeiensap rechtstreeks op hun hoofdhuid aan voor een gezonde haarmassage, omdat het bekend is dat het de droge huid kalmeert en de haarzakjes versterkt, wat roos en haarverlies kan voorkomen. Dit is grotendeels te wijten aan de aanwezigheid van ellaginezuur, foliumzuur, vitamine C en andere mineralen in dit geconcentreerde sap.

Bijwerkingen van aardbeiensap

 1. Dit sap biedt een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen, maar er zijn ook enkele mogelijke bijwerkingen, zoals gastro-intestinale problemen, mogelijke blootstelling aan pesticiden en allergische reacties. Echter, wanneer met mate wordt gegeten, ervaren zeer weinig mensen een negatief resultaat bij het consumeren of gebruiken van aardbeiensap.

 2. Maagproblemen - Een aantal verschillende factoren in dit sap kan maagproblemen veroorzaken, waaronder te veel vezels (voor degenen die deze aardbeidrank mixen, in plaats van traditioneel sap te gebruiken). Dit kan een back-up in uw maag-darmstelsel veroorzaken, wat resulteert in een opgeblazen gevoel, krampen, winderigheid en constipatie. Aardbeien bevatten 3 gram vezels per kopje, dus een groot glas aardbeiensap kan tussen de 10-20% van je dagelijkse vezelinname uitmaken.

 3. Allergische reacties - Van aardbeien is bekend dat ze histamine bevatten, de chemische verbindingen die allergische reacties in het lichaam veroorzaken. Hoewel ze in relatief lage niveaus worden gevonden, ervaren sommige mensen allergische reacties zoals huidirritatie, maagklachten, jeukende keel of andere kleine allergische bijwerkingen.

 4. Blootstelling aan pesticiden - Aardbeien zijn enkele van de slechtste vruchten als het gaat om potentiële blootstelling aan pesticiden, met name vanwege de fysieke kenmerken van de bessen, met tientallen kleine zaden en veel plaatsen waar pesticiden kunnen blijven, zelfs na een grondige wasbeurt. Kies daarom, om uw blootstelling aan gifstoffen te minimaliseren, altijd biologische aardbeien die worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden.

 5. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407