Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Verrassende voordelen van slangolie

8 Verrassende voordelen van slangolie

 1. Slangolie is afgeleid van het vet van de Chinese waterslang, hoewel er andere slangoliën zijn gemaakt van boa constrictors, zeeslangen en andere soorten. Dit vet wordt verwerkt en geraffineerd tot een geconcentreerde olie met een hoog gehalte aan een omega-3-vetzuur genaamd eicosapentaeenzuur (EPA), dat rechtstreeks is gekoppeld aan een aantal voordelen voor de menselijke gezondheid. De term "slangolie" wordt al eeuwen gebruikt om frauduleuze medische remedies te beschrijven en is in verband gebracht met kwakzalverij en nep-therapeutische waarde. In het verleden was deze term misschien juist, maar het blijkt dat slangenolie meetbare gezondheidseffecten heeft, op voorwaarde dat u een legitiem product gebruikt met olie die daadwerkelijk is afgeleid van slangen. Het vetzuurgehalte in echte slangolie kan lokaal worden gebruikt om een ​​aantal aandoeningen te behandelen en moet worden gescheiden van de frauduleuze variëteit van deze olie die de geschiedenis in zo'n negatief licht heeft onthouden!

Voordelen van slangolie

 1. Mensen gebruiken vaak slangolie wanneer ze last hebben van gewrichtspijn en artritis, actuele ontsteking, een zwak immuunsysteem, cardiovasculaire problemen, dementie, cognitieve stoornissen, stress, angst, depressie, gespleten haarpunten , roos, haaruitval en chronische pijn.

Vermindert ontsteking

 1. Traditioneel wordt slangolie het meest gebruikt als een actuele zalf voor ontstekingsaandoeningen, zoals gewrichtspijn, artritis, jicht, spierpijn en een aantal andere chronische aandoeningen. Studies hebben aangetoond dat de omega-3-vetzuren in slangolie inderdaad stijve gewrichten kunnen losmaken en ontstekingen in verschillende delen van het lichaam kunnen verlichten.

Verlicht de pijn

 1. In combinatie met het elimineren van ontsteking, heeft slangolie ook pijnstillende eigenschappen, waardoor het een populaire remedie is na een verwonding of operatie, of tijdens een chronische ziekte die constante of aanhoudende pijn kan veroorzaken. Nogmaals, bij actueel gebruik kan deze olie ook de genezing van pijnlijke wonden en verwondingen versnellen.

Verhoogt de gezondheid van het hart

 1. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn niet alle vetten slecht voor je, zoals het geval is bij het omega-3-vetzuur in slangolie - eicosapentaeenzuur. Dit meervoudig onverzadigd vet is in verband gebracht met lagere bloeddrukniveaus, die de druk op het cardiovasculaire systeem kunnen verminderen en uw risico op hartaanvallen en beroertes kunnen verlagen.

Skin Care

 1. Als het gaat om het beschermen van de huid, is slangenolie zeer effectief omdat het de huid op verschillende manieren kan hydrateren, beschermen en behandelen. Of je huid nu schilfert, barst, droog of ontstoken is door een infectie of irriterend, het aanbrengen van een kleine hoeveelheid van deze olie, meestal gecombineerd met andere drageroliën, kan ontstekingen kalmeren en een gezondere, jonger uitziende huid bevorderen.

Hair Care

 1. Hoewel onderzoek naar dit effect beperkt is, omvat het traditionele gebruik van slangolie het masseren van kleine hoeveelheden in de hoofdhuid om haarverlies te voorkomen. Er wordt aangenomen dat de omega-3-vetzuren en andere actieve bestanddelen in de olie de huid kunnen hydrateren en de gezondheid van de haarzakjes verbeteren, waardoor voortijdig haarverlies wordt voorkomen!

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert de cognitieve functie

 1. Het actieve ingrediënt in slangolie, eicosapentaeenzuur, is in verband gebracht met verbeterde cognitieve vermogens en een afname van neurodegeneratieve en zenuwaandoeningen. Dit omvat schizofrenie, depressie, dementie en Alzheimer. Meer onderzoek is nodig over dit onderwerp, maar vroege resultaten zijn zeer bemoedigend.

Verbetert de stemming

 1. Van de ontstekingsremmende en kalmerende aard van deze olie wordt ook aangenomen dat deze het hormonale evenwicht, de angst en de stemming beïnvloedt. Als je je zorgen maakt of boos bent zonder een goede verklaring, wrijf dan een kleine hoeveelheid slangolie over je slapen, of breng het op je borst aan als een dampwrijf, en voel je humeur verbeteren.

Bijwerkingen van Snake Oil

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407