Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 Wortelsapvoordelen voor uw ogen, huid en meer

Overzicht

 1. Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamines, voedingsstoffen en vezels. Maar je hoeft geen wortels te eten om deze voedingsvoordelen te ontvangen. Het drinken van wortelsap is een gemakkelijke manier om wortels aan uw dieet toe te voegen. Hier zijn acht redenen waarom u wortelsap aan uw dieet zou moeten toevoegen.

1. Verhoogd metabolisme

 1. Omdat wortelsap vult en weinig calorieën bevat, kan het vervangen van dit sap en het weggooien van frisdranken en andere suikerhoudende dranken u helpen sneller ponden te laten vallen.

 2. Wortelsap verhoogt ook de galafscheiding, wat de stofwisseling kan verhogen - de snelheid waarmee uw lichaam energie omzet in voedsel. Gal is een vloeistof die vet afbreekt. Volgens een studie uit 2006 verhoogde een toename van de galstroom het metabolisme en verhoogde het gewichtsverlies bij laboratoriumratten. Het zou een soortgelijk resultaat kunnen produceren bij mensen.

2. Sterkere visie

 1. Er wordt vaak gezegd dat het eten van wortels goed is voor je ogen. Achter deze bewering schuilt de waarheid. Wortelsap is een goede bron van bètacaroteen, een soort vitamine A, een van de krachtigste antioxidanten.

 2. Vitamine A helpt het oogoppervlak te beschermen en draagt ​​bij tot een sterk zicht. Het drinken van wortelsap kan verschillende oogaandoeningen afweren, zoals maculaire degeneratie, cataract en blindheid. Wortelen bevatten ook luteïne, een antioxidant die het oog beschermt tegen schadelijk licht. Een onderzoek uit 1994 wees uit dat luteïne gekoppeld was aan een verminderd risico op maculaire degeneratie, een oogaandoening die verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt.

 3. Blijf lezen: de 7 beste voedingsmiddelen voor gezonde ogen >>

 1. Als u in het verleden huidproblemen heeft gehad, zoals huiduitslag of psoriasis, kan het toevoegen van wortelsap aan uw dieet het uiterlijk van uw huid verbeteren. Wortelen bevatten vitamine C, die genezende eigenschappen heeft. Het helpt de huid sneller te herstellen van externe wonden en trauma. Beta-caroteen in wortels vermindert ook huidontsteking, wat het genezingsproces versnelt.

Immuunsysteem

 1. Een verkoudheid of griep kan een of twee weken blijven hangen, waardoor het moeilijk (of onmogelijk) wordt om naar werk of school te gaan. Voeg wortelsap toe aan uw dagelijkse voeding om uw immuunsysteem te versterken en uw lichaam te helpen infecties te bestrijden.

 2. Wortelen bevatten antioxidanten, die uw lichaam helpen vrije radicalen, celschade en ontstekingen te bestrijden. Vitamine C in wortelsap zorgt ook voor een boost van het immuunsysteem, waardoor u het koude en griepseizoen kunt doorstaan.

 3. Verbeter uw immuunsysteem met deze 15 voedingsmiddelen >>

Kankerrisico

 1. Kanker ontstaat wanneer zich abnormale cellen vormen en zich oncontroleerbaar vermenigvuldigen. Omdat antioxidanten de celbeschadiging helpen stoppen, kan wortelsap bescherming bieden tegen verschillende soorten kanker.

 2. In één onderzoek veroorzaakte wortelsap-extract 72 uur gebruikt bij de behandeling van leukemiecellen en niet-tumorcontrolecellen, celdood en stopte de progressie van de ziekte. Dit suggereert dat wortelen effectieve bioactieve chemicaliën kunnen bevatten voor de behandeling van leukemie. Een andere studie onder jongere mannen wees uit dat een dieet rijk aan bètacaroteen bescherming kan bieden tegen prostaatkanker.

6. Verlaagd cholesterol

 1. Als u problemen hebt met het beheersen van uw cholesterol, of als u uw cholesterol wilt beheersen zonder medicatie, kunt u overwegen wortelsap aan uw dieet toe te voegen. Als een uitstekende bron van kalium, kan wortelsap u helpen een gezond cholesterolgehalte te handhaven. Lagere cholesterolspiegels verminderen uw risico op hartaandoeningen en beroertes. Neem contact op met uw arts voordat u stopt met voorgeschreven medicijnen.

 2. Blijf lezen: de aanbevolen cholesterolwaarden per leeftijd >>

7. Gezondere zwangerschap

 1. Wortelsap drinken is ook gunstig tijdens en na de zwangerschap omdat het vol calcium, folaat, kalium, magnesium en natuurlijk vitamine A is. Calcium helpt uw ​​foetus om sterke botten en kraakbeen te ontwikkelen, terwijl folaat voorkomt aangeboren afwijkingen. Volgens het American College of Obstetrician and Gynaecologists (ACOG) hebben zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven 1.000 milligram calcium per dag nodig.

 2. Vitamine C en vitamine A in wortelsap fungeren ook als krachtige antioxidanten tijdens de zwangerschap. Deze vitamines beschermen zowel moeder als foetus tegen vrije radicalen en geven beide een immuunsysteem boost die het risico op infecties verlaagt.

Hersenfunctie

 1. Beta-caroteen in wortelsap kan ook de cognitieve functie verbeteren en het risico op leeftijdsgebonden geheugenproblemen en dementie verminderen. Oxidatieve stress is gekoppeld aan hersencelschade en treedt op wanneer hersen- en zenuwcellen niet kunnen regenereren. Dit verzwakt de zenuwsignalering en vermindert de cognitieve functie. Bètacaroteen in wortels kan echter de hersenfunctie versterken en het geheugen verbeteren. In één onderzoek werden werknemers die werden blootgesteld aan lood gedurende een periode van 12 weken behandeld met 10 milligram beta-caroteen. Uit het onderzoek bleek dat de groep die bètacaroteen kreeg na de behandeling minder oxidatieve stress had.

Effecten van wortelsap

 1. Hoewel wortelsap voedings- en gezondheidsvoordelen heeft, is het belangrijk om met mate te drinken. Fruit- of groentesappen bevatten weinig tot geen vezels, daarom bieden ze een beperkte verzadiging en geen bulk aan de dikke darm. Overmatige inname van bètacaroteen kan ook de kleur van uw huid veranderen. Het is deze vitamine die wortel zijn oranje kleur geeft. Als u te veel wortels of wortelsap eet of drinkt, kan uw huid tijdelijk een lichte gelige of oranje tint ontwikkelen.

Om mee te nemen

 1. De voordelen van wortelen kunnen niet genoeg worden benadrukt. Als u liever rauwe wortels kookt of eet, profiteert u van meer verzadiging van de vezel, wat ideaal is voor gewichtsbeheersing. Maar sap van je wortels kan een grotere voedingswaarde opleveren, en het is gemakkelijker om voedingsstoffen en antioxidanten uit sap te absorberen. Volgens Stanford Health Care kost het ongeveer vijf wortels om één kopje wortelsap te produceren.

 2. Van het stimuleren van uw immuunsysteem tot het helpen van uw doelstellingen voor gewichtsverlies, wortelsap kan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407