Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van pepermuntthee

9 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van pepermuntthee

 1. Pepermuntthee is een heerlijke, kalmerende en verfrissende manier om uw algehele gezondheid op een aantal manieren te verbeteren, omdat het hoofdpijn, ontstoken bijholte en maagproblemen kan verlichten. Het helpt om de spijsvertering te verbeteren en pijn en ontsteking te verminderen. Het ontspant ook het lichaam en geest, elimineert slechte adem, helpt bij gewichtsverlies en stimuleert het immuunsysteem.

 2. De wetenschappelijke naam van pepermunt is Mentha piperita, en het is eigenlijk een kruising tussen watermunt en groene munt. Het is inheems in Europa en wordt gebruikt in ademmuntjes, snoepjes, chocolaatjes, siropen, medicijnen en als essentiële olie voor aromatherapie.

 3. De invloed ervan op het spijsverteringsstelsel is aanzienlijk, en het basiselement van menthol in deze thee is misschien wel het meest waardevolle deel van de organische structuur. Een artikel gepubliceerd in het European Journal of Gastroenterology Hepatology zei dat essentiële olie van pepermunt een populaire vorm van medicamenteuze behandeling is, met name voor het prikkelbare darm syndroom (IBS).

 4. Een ander onderzoek onder leiding van Dr. G Cappello et al. Suggereert dat het gebruik van pepermuntolie ook helpt bij het verlichten van buiksymptomen bij patiënten met IBS

Voordelen van pepermuntthee

 1. ;

Verlicht hoofdpijn

 1. Volgens het Handbook of Herbs and Spices (tweede editie) van S. C. Taneja, S. Chandra, helpt pepermuntthee hoofdpijn, migraine en andere stressgerelateerde symptomen te verlichten. Door de vernauwde bloedvaten in de hersenen te verhogen, bevordert pepermuntthee ontspanning en vermindert de ernst van hoofdpijn. Het is ook effectief tegen hoofdpijn veroorzaakt door een slecht dieet. Niet alleen de thee van de pepermuntblaadjes, maar ook het aroma van pepermuntolie helpt bij het verlichten van hoofdpijn.

Vermindert mentale stress

 1. Volgens een artikel van C. Briggs, gepubliceerd in het Canadian Pharmaceutical Journal, zijn zowel pepermunt als de olie ervan gebruikt als krampstillend middel in de traditionele geneeskunde.

 2. Dit is een deel van de reden waarom pepermuntolie voor aromatherapie zo populair is en de effecten van pepermuntthee vergelijkbaar zijn in de natuur.

Verlicht de symptomen van de sinussen

 1. Als een krampstillend middel kan het de irriterende sensatie verlichten waardoor u hoest. Volgens een overzichtsstudie van Diane Mckay (USDA Human Nutrition Research Center on Aging aan Tufts University) en Jeffrey B. Blumberg pepermunt kan de luchtwegen kalmeren en de symptomen van sinus behandelen. Door de spieren van de keel en borst te ontspannen, kan het de symptomen van verkoudheid en griep elimineren.

Gewichtsverlies

 1. Onderzoek suggereert dat het aroma van pepermuntthee u kan helpen uw eetlust onder controle te houden, zodat u overeten kunt verminderen en vervolgens obesitas kunt voorkomen. Het is ook een goede manier om minder calorieën te eten.

Bevordert slaap

 1. Onderzoeksstudies suggereren dat pepermuntthee wordt gebruikt om de slaap te verbeteren. Het is cafeïnevrij, dus mensen die last hebben van gevoelige slaappatronen drinken deze ontspannende thee graag voor het slapengaan. Een kopje pepermuntthee voor het slapengaan kan ook helpen bij slapeloosheid. Het bevordert een goede slaap en werkt ook als spierverslapper.

Behandelt maagklachten

 1. Handboek van kruiden en specerijen (tweede editie), deel 1, 2012 suggereert dat pepermuntthee vaak wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende spijsverterings- en maagaandoeningen, waaronder IBS of prikkelbare darmsyndroom, indigestie en constipatie.

 2. Pepermuntthee kan helpen om maagontsteking-gerelateerde pijn van krampen, een opgeblazen gevoel, indigestie te verminderen. Deze thee stimuleert de galstroom om de snelheid en efficiëntie van de spijsvertering te verhogen en een gezonde stoelgang te bevorderen.

 3. Verder vermeldt een onderzoek naar kruidenmiddelen voor niet-zweer dyspepsie, uitgevoerd door Dr. J. Thompson Coon, School of Sport and Health Sciences, University of Exeter, UK, pepermunt als een zeer belangrijk voedsel dat ontstekingen in de maag kan verminderen.

 4. Hoe te gebruiken: u kunt organische pepermunttheezakjes gebruiken omdat ze worden beschouwd als een windafdrijvend middel omdat ze helpen gas door het lichaam te verplaatsen terwijl het zich ophoopt.

Activiteit tegen Helicobacter Pylori

 1. Onderzoek geleid door Israel Castillo-Juarez et al. om de effecten van geneeskrachtige kruiden op Helicobacter pylori te bestuderen, suggereert dat pepermunt remmende effecten vertoont en kan helpen bij het verlichten van gastro-intestinale aandoeningen.

Verhoogt de immuniteit

 1. In 2010 heeft onderzoek gepubliceerd in Toxicology Industrial Health naar de antioxiderende eigenschappen van Mentha-soorten gesuggereerd dat pepermunt kan worden gebruikt als een natuurlijke antioxidant. Een studie van Adrianne Bendich suggereert dat diëten rijk aan natuurlijke antioxidanten helpen bij het beheersen van vrije radicalen en het verbeteren van immuunresponsen. Verder is een studie door Gokalp Is canon et al. ontdekte dat menthol in pepermunt antimicrobiële eigenschappen heeft en kan helpen bij het remmen van ziekteverwekkers. De pepermuntolie is rijk aan antibacteriële eigenschappen en kan de groei van bacteriën remmen.

Bestrijdt slechte adem

 1. Volgens een onderzoek uit 2014 kunnen de sterke, mentholsmaak en antibacteriële kwaliteit van biologische pepermunttheebladen helpen om je ademhaling te verbeteren. Het antibacteriële element doodt de bacteriën die tot halitose kunnen leiden, terwijl menthol in de thee de vieze geur overweldigt en je adem fris en schoon achterlaat!

 2. Verder, volgens "Review on Herbal Teas" uitgevoerd door Chandini Ravikumar in 2014, kan de sterke, menthol smaak en antibacteriële kwaliteit van organische pepermuntbladeren helpen om je ademhaling te verbeteren. Vanwege de unieke smaak wordt het ook gebruikt bij het bereiden van ademverfrissende producten

Vermindert koorts

 1. The Handbook of Herbs and Spices, Volume 3, 2006, door P. Pushpangadan, S.K. Tewari suggereert dat pepermuntthee ook effectief is bij het verminderen van koorts. Pure pepermuntthee bevat menthol die je lichaam intern afkoelt en het drinken van hete thee kan extern zweten veroorzaken. Dit kan in wezen koorts breken en de bijbehorende ontsteking en ongemak verminderen.

Voorkomt misselijkheid Braken

 1. Als het gaat om ziek zijn, zijn weinig dingen zo onaangenaam als misselijk. Een onderzoek naar "Antibacteriële en antioxiderende activiteiten van Mentha piperita L." door Dr. Rajinder Singh et al. verklaart dat pepermunt en zijn olie in de traditionele geneeskunde zijn gebruikt om misselijkheid te behandelen.

 2. Het kan de kans op braken en misselijkheid verminderen, zelfs in het geval van bewegingsziekte op een boot of een vliegtuig.

Vermindert menstruatiekrampen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Verlaagt het cholesterolgehalte

 1. Op basis van een dierstudie kan pepermunt dyslipidemie of abnormaal hoge cholesterolwaarden en diabetes helpen voorkomen. Verder verklaarde een recente dierstudie naar de effecten van pepermuntextract dat pepermuntextract het slechte LDL-cholesterolgehalte kan verlagen. Hogere cholesterolwaarden worden geassocieerd met hart- en vaatziekten zoals een hartaanval en beroerte. Hier moet echter meer onderzoek naar worden gedaan.

Hoe maak je pepermuntthee?

 1. Het is gemakkelijk om pepermuntthee thuis te maken, je hebt alleen een paar pepermuntblaadjes (vers of gedroogd) en water nodig. Laten we het recept eens in detail bekijken.

 2. Thuis pepermuntthee bereiden is heel eenvoudig met een van de volgende ingrediënten:

 3. Je kunt deze thee gemakkelijk vinden in kruidentheewinkels, supermarkten en je kunt ze ook online kopen. Dus trek je thee, drink en ontspan !!

 4. Woord van waarschuwing: Hoewel pepermuntthee krachtig is en een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt, zijn er nog enkele mogelijke bijwerkingen van het hebben van deze thee.

 5. Een studie van Anthony M. Szema, M.D stelt dat de menthol in pepermunt contactdermatitis, allergische reacties zoals allergische astma kan veroorzaken. De reacties zijn meestal mild, maar een arts raadplegen over mogelijke allergieën is altijd een goed idee. Pak daarnaast wat pepermuntblaadjes en begin te brouwen!

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Citroengemberthee verhoogt het immuunsysteem, bevordert de gezondheid van haar en huid, vermindert koorts, reguleert de bloedsuikerspiegel en helpt bij de spijsvertering. Het drinken ervan verlicht ook verstuikingen.

 2. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

 3. Knoflook helpt hartkwalen te bestrijden, verkoudheid, hoest en astma te bestrijden en verlaagt de bloeddruk. Het bevordert de spijsvertering heeft verlichting van acne en ooginfecties

 4. Voordelen van citroengras zijn verlichting van slapeloosheid, maagaandoeningen, ademhalingsstoornissen, koorts, pijn. Het helpt het immuunsysteem optimale cholesterolwaarden te handhaven

 5. Amla of Indiase kruisbes helpt bij het stimuleren van de immuniteit, het vertragen van veroudering, het behandelen van keelinfecties, het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de gezondheid van het hart. Lees verder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407