Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 geweldige voordelen Gebruik van Fenegriek

9 geweldige voordelen Gebruik van Fenegriek

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Fenegriek?

 1. Fenegriek is een eenjarige plant die op veel plaatsen in de wereld ook bekend staat als methi. Het is een lid van de bonenfamilie en de wetenschappelijke familienaam is Fabaceae. Het is inheems in het Midden- en Nabije Oosten en wordt veel gebruikt in het Indiase subcontinent. Deze eenjarige plant heeft kleine ronde bladeren. Er zijn zelfs aanwijzingen dat de oude Egyptenaren de voordelen van dit kruid begrepen, omdat de zaden ervan zijn gevonden in graven, met name van Toetanchamon. Deze plant wordt gekweekt in landen over de hele wereld, maar het grootste deel wordt verbouwd en geconsumeerd in India.

Fenegriek voedingsfeiten

 1. Volgens de USDA Nutrient Database bevat fenegriek een verscheidenheid aan nuttige voedingsstoffen, waaronder ijzer, magnesium, mangaan en koper, evenals vitamine B6, eiwitten en voedingsvezels. Het bevat ook antioxidanten, krachtige fytonutriënten, waaronder choline, trigonelline, yamogenine, gitogenine, diosgenine, tigogenine en neotigogenen. De meeste gezondheidsvoordelen van fenegriek zijn te wijten aan de aanwezigheid van saponinen en vezels erin.

Gezondheidsvoordelen van Fenegriek

  Bevordert borstvoeding

  1. Het tijdschrift Kindergeneeskunde stelt dat uitgestelde borstvoeding het risico op neonatale sterfte kan verhogen. Dit gebeurt wanneer de moeder onvoldoende moedermelk kan produceren.

  2. De traditionele Ayurvedische artsen in India schrijven vaak fenegriek voor aan moeders die borstvoeding geven. Dit voordeel wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van diosgenine erin. Onderzoek in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, New York, heeft met succes geconcludeerd dat het opnemen van fenegriekthee aan het dieet nieuwe moeders kan helpen bij het verhogen van de lactatie.

  3. Fenegriek-extractcapsules helpen bij het verhogen van de hoeveelheid melk die door de borsten wordt geproduceerd. Het magnesium- en vitaminegehalte erin helpt ook de kwaliteit van de melk te verbeteren om het kind gezond te houden. Elke capsule is ongeveer 600 milligram, en 2-3 moeten in één keer op drie verschillende tijdstippen van de dag worden ingenomen.

  Vermindert menstruatie

  1. Fenegriek wordt beschouwd als een krachtige stof die het menstruatieproces verlicht en de bijbehorende symptomen verlicht. Het is een emmenagoog, wat betekent dat het geblokkeerde menstruatie kan openen en verlichting kan bieden bij menstruatiestoornissen.

  Minimaliseert symptomen van de menopauze

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Verlaagt het cholesterolgehalte

  1. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Nutrition toont aan dat fenegriekconsumptie effectief is bij het helpen verlagen van het cholesterolgehalte. Het helpt de niveaus van LDL (slechte) cholesterol aanzienlijk te verlagen, wat verschillende aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes kan voorkomen. Het is een rijke bron van vezels, die overtollig cholesterol van de slagaders en bloedvaten van het lichaam schraapt. Door het cholesterolgehalte in de bloedbaan te verlagen, vermindert u het risico op vorming van bloedstolsels.

  Voorkomt darmkanker

  1. Fenegriek heeft anti-carcinogene eigenschappen, met name met betrekking tot borstkanker en preventie van darmkanker. De steroïde diosgenine aanwezig in het kruid is specifiek gekoppeld aan de preventie van darmkanker. Bovendien verlagen verschillende niet-zetmeelpolysachariden zoals saponinen, hemicellulose, slijm, tannine en pectine, het cholesterolgehalte en remmen ze dat de galzouten opnieuw worden opgenomen door de dikke darm. Dit kan binden aan de gifstoffen en het slijmvlies van de dikke darm beschermen, wat darmkanker en andere aandoeningen die de dikke darm negatief kunnen beïnvloeden, kan verminderen.

  2. In sommige onderzoeken is gebleken dat fenegriek antikankereffecten vertoont en ook kan helpen bij het induceren van apoptose of geprogrammeerde celdood.

  Eetlust onderdrukt

  1. Het tijdschrift Phytotherapy Research heeft onderzoek gedaan naar de effecten van fenegriek op de eetlust. Ze ontdekten dat de natuurlijke oplosbare vezel, galactomannan, gevonden in fenegriek, de eetlust onderdrukt door je een vol gevoel te geven.

  Vermindert cardiovasculaire risico's

  1. Fenegriekzaden bevatten 25 procent galactomannan, een soort natuurlijke oplosbare vezel die hartziekten helpt voorkomen.

  Besturing Diabetes

  1. Fenegriek-extract helpt diabetes type I en type II te verlichten. Een pilotstudie uit 2005 suggereert dat de toevoeging van fenegriekzaden aan het dieet van diabetici heeft bijgedragen aan het verlagen van de bloedglucose. Vanwege de aanwezigheid van de natuurlijke vezel galactomannan, vertraagt ​​het kruid de snelheid waarmee suiker wordt opgenomen in de bloedbaan. Het aminozuur 4-hydroxyisoleucine wordt gevonden in fenegriek, dat de afgifte van insuline regelt. Dit helpt de plunges en pieken van de bloedsuikerspiegel bij diabetici te voorkomen; Gewoonlijk wordt 15-20 gram fenegriek aanbevolen om de bloedsuikerspiegel dagelijks te reguleren.

  Verlicht constipatie

  1. Fenegriek voegt bulk toe aan de ontlasting vanwege het hoge vezelgehalte. Dit helpt ook bij de behandeling van constipatie, diarree en het verlichten van kleine indigestie.

  Nierproblemen

  1. De traditionele Chinese geneeskunde beveelt het gebruik van fenegriek aan voor patiënten met verschillende nieraandoeningen. Volgens een dierstudie kan fenegriek helpen de hoeveelheid verkalking van nieren te verminderen en het risico op het ontwikkelen van nierstenen te verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om de claim te ondersteunen.

  Verlicht keelpijn

  1. Keelpijn, bijbehorende pijn en hoest. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verzacht irritatie

  1. Fenegriekzaden bevatten een gomachtige substantie die slijm wordt genoemd en wanneer het wordt gemengd met water, expandeert slijm en wordt een gelatineuze zalf die helpt bij het verlichten van irritatie.

  Andere voordelen

  1. Andere voordelen van fenegriek zijn onder meer:

  2. Fenegriek wordt beschouwd als veilig, kruidenvoedsel. Het wordt in veel culturen als specerij gebruikt en smaakt naar bittere selderij en ahornsiroop.

  3. Hoeveel fenegriek moet u nemen?

  4. Als u fenegriek om een ​​bepaalde reden gebruikt, kunnen er een beperking of richtlijnen voor de hoeveelheid gebruik zijn. Als u bijvoorbeeld fenegriek wilt nemen om de melkproductie te verhogen (als zogende moeder), kunt u elke dag tot 5500 milligram nemen (driemaal per dag 2-3 standaardcapsules). Als u fenegriek echter gewoon als een algemene gezondheidsversterker gebruikt, worden veel lagere doses aanbevolen en vereist om de effecten te voelen.

  Fenegriekgebruik

  1. Woord van waarschuwing: Fenegriek is veilig en staat algemeen bekend als een geweldig tonicum voor verschillende delen van het lichaam. Fenegriek kan echter bij sommigen milde gastro-intestinale klachten, diarree, gas en indigestie veroorzaken, vooral bij mensen die er allergisch voor zijn. Het wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap omdat het kan leiden tot een miskraam vanwege het sterke effect op het vrouwelijke voortplantingssysteem.

  2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Millet is een glutenvrij graan met veel voordelen. Het verbetert de spijsvertering en de gezondheid van het hart, voorkomt diabetes, ontgift het lichaam en verhoogt de immuniteit.

  2. Zuiveringszout en citroensap hebben samen voordelen zoals het ontgiften van het lichaam, het verbeteren van de spijsvertering en de gezondheid van het hart, het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van chronische ziekten.

  3. De indrukwekkende voordelen van kurkuma-gemberthee zijn onder meer het elimineren van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering, verzachtende pijn, het vergroten van de cognitie.

  4. Voordelen van citroengras zijn verlichting van slapeloosheid, maagaandoeningen, ademhalingsstoornissen, koorts, pijn. Het helpt het immuunsysteem optimale cholesterolwaarden te handhaven

  5. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407