Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 ongelooflijke voordelen van tomatensap

9 ongelooflijke voordelen van tomatensap

 1. Tomatensap wordt gewoonlijk in winkels over de hele wereld verkocht, hoewel veel mensen er de voorkeur aan geven thuis zelf te maken, wat betekent dat het 100% sap is, zonder toevoegingen of overtollig natrium. In feite raden de meeste experts aan om geen tomatensap in een winkel te kopen als je het zelf kunt maken. Hoewel veel mensen denken dat fruit vaak een deel van hun voedingsstoffen verliest tijdens het sapproces, heeft tomatensap eigenlijk meer biologische beschikbaarheid in termen van voedingsstoffen vanwege het proces van het maken van het sap. Dit betekent dat het sap nog effectiever is voor uw algehele gezondheid, wat leidt tot de vele indrukwekkende voordelen die hieronder worden beschreven.

Tomatensapvoeding

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database is tomatensap een rijke bron van vitamine C, kalium, fosfor, calcium, magnesium en natrium. Het bevat ook ijzer, zink, thiamine, riboflavine, niacine, folaat en vitamine A, B6, E en vitamine K.

Voordelen van tomatensap

 1. De uitstekende voordelen van tomatensap zijn onder meer het verbeteren van de spijsvertering, het helpen bij gewichtsverlies, het verlagen van de toxiciteit in het lichaam, het onderdrukken van cholesterol, het versterken van de botsterkte, het helpen van het gezichtsvermogen, het ondersteunen van de cardiovasculaire gezondheid en het verminderen van ontstekingen.

Bestrijdt zwaarlijvigheid

 1. Het hoge gehalte aan vezels en voedingsstoffen in tomatensap kan het een zeer vullende drank maken. Het drinken van een glas dik tomatensap kan zelfs op zichzelf vaak een maaltijd zijn! Dit sap kan de afgifte van leptine, het verzadigingshormoon, stimuleren, waardoor overeten en tussendoortjes tussen de maaltijden worden voorkomen, wat helpt bij het afvallen. Bovendien vermindert het ook het risico op ontstekingsziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes, die worden geassocieerd met obesitas, zegt het British Journal of Nutrition.

Verlaagt cholesterol

 1. De voedingsvezels die zijn opgenomen in tomatensap kunnen uw negatieve (LDL) cholesterolwaarden verlagen, waardoor uw bloedvaten zouden moeten verdwijnen en uw cardiovasculaire gezondheid zou moeten verbeteren. Bovendien optimaliseren sommige B-vitamines in dit sap ook de gezondheid van het hart en versterken ze de vaatwanden om plaque-opbouw te weerstaan.

Potentieel tegen kanker

 1. Een ander onderzoek uit 2017, waarin de opname van tomaat in het dieet van muizen werd waargenomen, vond het nuttig tegen huidkanker. Afgezien van lycopeen, wordt dit effect ook toegeschreven aan de aanwezigheid van tomaatalkaloïden zoals tomatidine. Verdere studies zijn echter nodig om de effecten ervan tegen verschillende soorten kanker volledig te bewijzen.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Naast het verlagen van het cholesterolgehalte, is tomatensap ook gekoppeld aan het neutraliseren van homocysteïne, dat de bloedvaten kan beschadigen en de normale hartfunctie kan onderbreken. De fytonutriënten in dit sap kunnen ook bloedstolling voorkomen, uw risico op hartaanvallen en beroertes verlagen en de algehele gezondheid verbeteren.

Vermindert inflammatoire

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Beschermt het gezichtsvermogen

 1. Hoge niveaus van luteïne in dit sap betekenen dat het kan helpen de gezondheid van het gezichtsvermogen te beschermen. Bovendien fungeert vitamine A als een antioxidant, waardoor de oxidatieve stress in het midden van het netvlies wordt verminderd, waardoor het gezichtsvermogen wordt ondersteund naarmate we ouder worden, terwijl ook het begin van staar wordt vertraagd.

Verbetert de botgezondheid

 1. Met opmerkelijke hoeveelheden kalium, magnesium, ijzer en calcium is tomatensap van nature gekoppeld aan gezondere botten en meer minerale botdichtheid. Bovendien merkte een studie uit 2011 in het tijdschrift Osteoporosis International op dat de antioxiderende eigenschappen van lycopeen de oxidatieve stressparameters bij postmenopauzale vrouwen kunnen verminderen, waardoor de gezondheid van de botten wordt verbeterd. Dit is uitstekend voor mensen naarmate ze ouder worden of als u andere risicofactoren voor osteoporose heeft, zoals mineraaltekorten of een eetstoornis.

Ontgift uw lichaam

 1. Er zijn bepaalde actieve ingrediënten in tomatensap zoals bètacaroteen en zwavel. Deze voedingsstoffen kunnen helpen nier- en leverreiniging te stimuleren. Deze versnelling van het ontgiftingsproces en de toename van het plassen kunnen overtollige zouten en vetten beter uit het lichaam verwijderen, volgens de Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.

Ontgift uw lichaam

 1. Er zijn bepaalde actieve ingrediënten in tomatensap zoals bètacaroteen en zwavel. Deze voedingsstoffen kunnen helpen nier- en leverreiniging te stimuleren. Deze versnelling van het ontgiftingsproces en de toename van het plassen kunnen overtollige zouten en vetten beter uit het lichaam verwijderen, volgens de Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.

Bijwerkingen van tomatensap

 1. Er zijn een paar mogelijke bijwerkingen van tomatensap die u moet overwegen voordat u het een belangrijk onderdeel van uw dieet maakt, waaronder cardiovasculaire risico's, maagklachten en verkleuring van de huid.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407