Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 ongelooflijke voordelen van wortelsap

9 ongelooflijke voordelen van wortelsap

 1. Deze groenten staan ​​bekend om hun hoge gehalte aan bètacaroteen, evenals vitamine K en verschillende andere belangrijke voedingsstoffen, wat hun populariteit in sapvorm kan verklaren. In tegenstelling tot veel andere fruit- en groentesappen is de opbrengst aan wortelsap echter vrij klein in vergelijking met het aantal wortels dat nodig is om het te maken. Met andere woorden, een enkele wortel is ongeveer 1 portie, terwijl voor een kopje wortelsap 3 grote wortels nodig zijn om te produceren.

 2. Hoewel het eten van wortels goed is voor uw gezondheid, is het drinken van wortelsap ook een geweldige manier om alle voedingsstoffen op te nemen. Wortelsap biedt meer dan driemaal de aanbevolen hoeveelheid vitamine A, evenals aanzienlijke hoeveelheden magnesium, kalium, calcium, vitamine B6 en fosfor. In deze geconcentreerde vorm kan wortelsap een enorme hoeveelheid opmerkelijke voordelen bieden met weinig bijwerkingen.

Voordelen van wortelsap

 1. Kanker, verbetert de gezondheid van het gezichtsvermogen, verlaagt de bloeddruk, stimuleert het immuunsysteem, versnelt het metabolisme, beschermt de cognitieve gezondheid, versterkt het zenuwstelsel en optimaliseert de spijsvertering, onder andere. Eval (ez_write_tag ([! [!728,90

Potentieel tegen kanker

 1. De vele antioxidanten in wortelen worden overgebracht naar het sap, inclusief hoge niveaus van bètacaroteen. Onderzoek heeft aangetoond dat antioxidanten oxidatieve stress in het lichaam kunnen verminderen, de mutatie van gezonde cellen kunnen voorkomen en uw risico op kanker kunnen verlagen. Dr. Dong Van Hoang, Duong Nhu Tran, (et al.), Onderzoekers van het National Institute of Hygiene and Epidemiology, Hanoi, Vietnam publiceerden een studie in het Nutrients Journal dat het vermogen van bètacaroteen om het risico op prostaat te verlagen benadrukt kanker. Een steekproef van 652 deelnemers (244 incidentele prostaatkankerpatiënten in de leeftijd van 64-75 jaar) werd gedurende een bepaalde periode met een worteldieet toegediend, waarna werd geconcludeerd dat degenen met een hogere inname van de groente waarschijnlijk vertonen een lager risico op prostaatkanker.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Met aanzienlijke kaliumgehaltes (ongeveer 15% van uw dagelijkse benodigde inname), is dit sap uitstekend voor het beschermen van de gezondheid van het hart door de bloeddruk te verlagen en de gevaren van hypertensie te voorkomen. Als vaatverwijder helpt kalium de spanning in bloedvaten en bloedvaten te verminderen, wat de cardiovasculaire gezondheid beschermt.

Verhoogt uw metabolisme

 1. Wortelsap is extreem rijk aan B-vitamines, met name vitamine B6, thiamine en riboflavine. B-vitamines zijn cruciaal voor bepaalde metabolische activiteiten in het lichaam, evenals de zenuwfunctie en hersenfunctie, waardoor al uw organen goed werken.

Verbetert de cognitieve functie

 1. Dezelfde oxidatieve stress die verantwoordelijk is voor mutaties en kanker kan de hersenfunctie beschadigen en neurodegeneratieve ziekten veroorzaken, zoals dementie. De bètacaroteen en andere antioxidanten in wortelsap kunnen deze effecten tegengaan, en studies hebben aangetoond dat regelmatige wortelsapsuppletie de cognitieve functie kan verbeteren.

Verbetert de minerale dichtheid van het bot

 1. Met een indrukwekkend scala aan mineralen, met name kalium, calcium, fosfor en magnesium, is dit geconcentreerde sap uitstekend voor het voorkomen van het vroege begin van osteoporose en het stimuleren van uw minerale botdichtheid.

Verbetert Digestive

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. De legendarische effecten van bètacaroteen op de gezondheid van het gezichtsvermogen zijn goed bekend in de natuurlijke remediegemeenschap, en omdat wortelsap zo'n ongelooflijk geconcentreerde bron van deze voedingsstof is, wordt het vaak aanbevolen voor mensen met slecht zicht. Het kan beschermen tegen verdere schade aan het netvlies en het begin van staar vertragen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Er zijn opmerkelijke hoeveelheden vitamine C in wortelsap, die de productie van witte bloedcellen door het lichaam zullen stimuleren, naast dat het op zichzelf werkt als een antioxidant. De andere antioxiderende stoffen, waaronder vitamine E en vitamine A, kunnen ook helpen het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress en chronische ziekten, die het immuunsysteem ondersteunen.

Verzacht huidirritatie

 1. Wortelsap staat al lang bekend als een hulpmiddel voor de gezondheid van de huid, dankzij de aanwezigheid van bètacaroteen en vitamine C. Beta-caroteen heeft bepaalde ontstekingsremmende effecten en helpt de symptomen van psoriasis te verminderen , eczeem en andere huidaandoeningen, terwijl de immuunboost van vitamine C eventuele onderliggende infecties op de huid kan elimineren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407