Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 prachtige voordelen van Miso Soep

9 prachtige voordelen van Miso Soep

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 29 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Miso Soep?

 1. Miso-soep is een delicatesse die al eeuwen bestaat en wordt geserveerd naast vele andere vormen van Japanse keukens. Miso is een van de belangrijkste ingrediënten van misosoep die wordt gemaakt door sojabonen, gerst, rijst en de schimmel kojikin te fermenteren. De inhoud van deze soep bestaat voornamelijk uit een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waardoor het een ideaal recept is voor een snelle gezondheidsboost. Over het algemeen bevat de soep niboshi, dit zijn gedroogde sardines die nog niet zijn gerijpt, gedroogde kelp en stukjes gerookte tonijn, onder andere

 2. Het kan ook worden bereid op een manier die vegetariërs begunstigt. Deze voorbereiding omvat het gebruik van groenten, voornamelijk wortelen, aardappel, champignons, zeewier, uien en negi, onder andere gemakkelijk te verkrijgen groenten.

Voedingswaarde van misosoep

 1. Miso-soep zit vol met voedingsstoffen en mineralen. Miso-soep wordt gemaakt met miso, dat water, energie, eiwitten, koolhydraten en vezels bevat. Het is een goede bron van mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink. Qua vitamines bevat het foliumzuur, thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B6, vitamine B12, vitamine A en vitamine K. Miso-soep bevat ook isoflavonen zoals genisteïne en daidzeïne. Het bevat ook verzadigde en onverzadigde vetzuren.

Gezondheidsvoordelen van Miso Soep

 1. Misosoep heeft een groot aantal voordelen, waaronder het vermogen om het risico op kanker te verminderen, het immuunsysteem sterker te houden, onder andere uw humeur te verbeteren.

Verlaagt het risico op kanker

 1. De consumptie van misosoep is gunstig voor het voorkomen van borstkanker, colorectale kanker en hepatocellulair carcinoom (HCC), ook bekend als leverkanker. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van het National Cancer Center Research Institute in Tokio, Japan suggereert dat frequente inname van misosoep helpt bij het verminderen van het risico op borstkanker. Een onderzoek uitgevoerd door Sharp GB et al., Afdeling Epidemiologie, Radiation Effects Research Foundation suggereert dat consumptie van misosoep het risico op hepatocellulair carcinoom kan verminderen. Afgezien van borst- en leverkanker, kan misosoep vanwege het soja-gehalte ook het risico op colorectale kanker verminderen. Studies suggereren dat het verhogen van soja-inname het risico op colorectale kanker vermindert, vooral bij vrouwen in de overgang.

Versterkt het immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Antiverouderingsoplossing

 1. Gewoonlijk wordt veel nadruk gelegd op de crèmes, huidproducten en andere wetenschappelijke of moderne behandelingsvormen. Waar de meeste mensen zich misschien niet van bewust zijn, is dat deze behandelwijzen soms bijwerkingen hebben die schadelijk kunnen zijn voor de gebruiker. Dit is niet het geval met Miso-soep, die voornamelijk wordt bereid met behulp van natuurlijk verkregen ingrediënten zoals sojabonen die in hun natuurlijke vorm voorkomen. De anti-veroudert eigenschap van miso-soep wordt toegeschreven aan het hoge gehalte aan antioxidanten, die een belangrijke rol speelt bij het verminderen van voortijdige veroudering. Het helpt ook bij het handhaven van een gezonde, stralende huid

Voedt het voedingsevenwicht

 1. Het lichaam heeft een bepaald percentage voedingsstoffen en mineralen nodig om op maximale capaciteit te werken. Het is om deze reden dat mensen kiezen voor supplementen die in een kunstmatige vorm worden verkocht. Hoewel ze nuttig kunnen zijn, worden deze componenten beter geconsumeerd in hun natuurlijke vorm. Door Miso-soep te eten, profiteert een persoon van verschillende mineralen en voedingsstoffen die in één portie voorkomen. Het bevat ook nuttige bacteriën en enzymen die helpen bij het afbreken en vergemakkelijken van de spijsvertering en absorptie van het geconsumeerde voedsel.

Verbetert de stemming

 1. De gezondheidsvoordelen van misosoep zijn onder meer het verbeteren van uw humeur. Inname van misosoep met gedroogde bonito is effectief bij het verbeteren van gemoedstoestanden zoals depressie, angst, spanning, vermoeidheid en gebrek aan kracht. Studies hebben het gunstige effect van gedroogde bonito misosoep op mensen met vermoeidheidssymptomen, spanning en angst gemeld.

Beheert bloeddruk

 1. Hypertensie wordt niet langer geassocieerd met mensen van een bepaalde leeftijdscategorie. Dit is de reden waarom artsen en onderzoekers pleiten voor een natriumarm dieet, zoals misosoep, waarvan mensen met hypertensie profiteren. In plaats van het gebruikelijke keukenzout te gebruiken, biedt deze soep een beter alternatief voor iedereen met zoutgevoeligheid. Resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd om de effecten van miso en natriumchloride op de bloeddruk te vergelijken, suggereren dat miso-dieet de bloeddruk niet verhoogt. Naast het verminderen van hypertensie, verlaagt misosoep ook cholesterol en kan het de bloedstolling verminderen vanwege de aanwezigheid van isoflavonen erin. Dit helpt op zijn beurt om beroertes en hartaanvallen te voorkomen. De opname van misosoep in uw dieet kan dus helpen LDL-cholesterol te verlagen en het risico op verschillende hartgerelateerde aandoeningen te verminderen.

Bevordert de spijsvertering

 1. Miso-soep bevat voedingsvezels, die helpen bij het handhaven van een goede spijsvertering. De aanwezigheid van Koji-schimmels, melkzuurbacteriën en andere enzymen helpen bij de opname van voedingsstoffen en bij het reguleren van de spijsvertering.

Radioprotectieve eigenschappen

 1. Miso-soep, gemaakt van miso (gefermenteerde sojabonenpasta), is ook effectief bij het beschermen tegen stralingseffecten. Een onderzoek uitgevoerd naar het radiobeschermende effect van miso suggereert dat gefermenteerde miso op lange termijn effectiever is in het beschermen tegen bestraling.

Verbetert de botgezondheid

 1. Misosoep is een goede bron van calcium, isoflavonen en vitamine K, die allemaal helpen bij het bevorderen en behouden van een goede botgezondheid. Het vermindert ook het risico op osteoporose.

Gezond zenuwstelsel

 1. De gezondheidsvoordelen van misosoep omvatten ook een gezond zenuwstelsel. Het bevat vitamine B12, die het lichaam nodig heeft om een ​​gezond zenuwstelsel te behouden en bloedcellen te genereren.

Andere voordelen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Bereiding van miso-soep

 1. Er zijn verschillende miso-pasta's op de markt die kunnen worden gebruikt om misosoepen te bereiden. Men kan groenten of vlees gebruiken, afhankelijk van beschikbaarheid en persoonlijke keuze. Men kan dashi, tofu, vis, wortelen, champignons en aardappelen als ingrediënten gebruiken en de soep in minder tijd bereiden.

Beschikbaarheid van Miso Soep

 1. Tegenwoordig is instant miso-soep gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste winkels in verschillende delen van de wereld. Dit is een betere optie voor degenen die geen natuurlijke ingrediënten kunnen krijgen. De meeste van deze pakketten bevatten tofu, sojabonen en andere ingrediënten die zijn opgedroogd met het oog op conservering. De bereidingsrichtlijn wordt meestal op de verpakking gegeven en in de meeste gevallen vereist het alleen de toevoeging van heet water en is de soep klaar om te worden geserveerd. Men kan veel van deze Miso Soep-pakketten kopen, omdat ze lang houdbaar zijn, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar zijn wanneer men behoefte heeft aan een snelle gezonde snack of een lichte maaltijd.

 2. Er zijn mensen die het liever samen met ander voedsel serveren, zoals rijst. Het kan ook alleen worden geconsumeerd, meer wanneer het verschillende ingrediënten bevat, waardoor het een hele maaltijd is.

 3. Niet iedereen heeft tijd om enige vorm van Miso Soep te bereiden, wat te wijten kan zijn aan drukke schema's of het niet beschikbaar zijn van alle benodigde ingrediënten. Gelukkig zijn er restaurants en eetgelegenheden die deze soep ook serveren. Het enige dat een persoon hoeft te doen is een van hen aanwijzen en binnenkomen en alle gezondheidsvoordelen krijgen die aan deze heerlijke en voedzame soep zijn verbonden. [! 33020 => 1130 = 18!

 1. Medicijnen voor monoamine-oxidaseremmers (MAOI): MAO-medicijnen kunnen gevaarlijk interageren met tyramine, een stof die voorkomt in gefermenteerde voedselproducten zoals misosoep. Vermijd daarom het consumeren van miso-soep als u MAO-medicijnen gebruikt.

 2. Voedselallergie: Allergische reacties kunnen optreden na consumptie van misosoep. Raadpleeg uw gezondheidsspecialist als u symptomen tegenkomt zoals uitslag, jeuk, zwelling van de keel of tong bij het nuttigen van misosoep.

 3. In tegenstelling tot medicijnen, die meestal niet interessant zijn om te nemen, is deze soep net als elk ander voedsel dat thuis wordt bereid. De soep wordt vaak gegeten als een normale maaltijd en geeft het lichaam andere extra gezondheidswaarden. Degenen die dit dieet hebben gevolgd, weten hoe belangrijk het is om eraan te leven en tot nu toe zijn de voordelen eindeloos.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407