Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 soorten datums die u nog niet wist

9 soorten datums die u nog niet wist

 1. Datums zijn de vruchten van de dadelpalm, een bloeiende plant die wetenschappelijk bekend staat als Phoenix dactylifera en die al duizenden jaren wordt gekweekt en waarop als voedselbron wordt vertrouwd. Deze zoete en voedzame vruchten zijn allemaal nuttig op hun eigen manier, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe ze verschillend zijn. Inheems in de Vruchtbare Halve maan en andere delen van het Midden-Oosten en Afrika, blijven dadelpalmen een belangrijk gewas in deze delen van de wereld, onder andere. Er zijn nu honderden verschillende cultivars van dadels gekweekt en gedistribueerd, die ook tot bredere soorten behoren die hieronder worden uitgelegd.

Typen datums

 1. De belangrijkste soorten datums zijn onder andere saghai, safawi, deglet noor, barhi, sukkari, kholas, zahidi, medjool, khudri en anbara.

Safawi

 1. Deze dadels zijn donkerbruin, bijna zwart en zijn erg taai, met veel voedingsvezels die uw spijsvertering kunnen helpen.

Deglet Noor

 1. Een van de meest verspreide dadelsoorten, deze dadels zijn lichtrood van kleur met een stevige buitenste schil en zijn slechts halfzacht.

Barhi

  Anbara

  1. Dit zijn droge, zachte en vlezige dadels uit Saoedi-Arabië.

  Saghai

  1. Dit zijn knapperige dadels die voornamelijk in Saoedi-Arabië worden geteeld en een populaire mobiele snack zijn voor veel mensen in deze regio.

  Sukkari

  1. Deze verrukkelijke dadels zijn notoir zacht en hebben een zeer zoete smaak, waarvan wordt gezegd dat ze bijna in je mond smelten.

  Khudri

  1. Dit is de donkerbruine variëteit aan dadels die zoet van smaak zijn en een rimpelige textuur hebben.

  Kholas

  1. Deze goudbruine dadels hebben een unieke, geroosterde smaak en een medium dikke schil.

  Medjool

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Zahidi

  1. Met een groot binnenste zaad en knapperig vruchtvlees, wordt dit soort datum vaak gebruikt om andere producten te maken, zoals dadel suiker of extracten.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. Met een groot binnenste zaad en knapperig vruchtvlees, wordt dit soort datum vaak gebruikt om andere producten te maken, zoals dadel suiker of extracten.

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407