Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Kumquats

9 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Kumquats

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 februari 2019

 2. Spijsvertering, boost het immuunsysteem en verbeter de verzorging van huid, haar, tanden en ogen. Ze verminderen ook uw kansen op het ontwikkelen van diabetes, verlagen uw cholesterolgehalte, versterken uw botten en verbeteren de gezondheid van de zenuwen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Kumquats?

 1. Kumquats (Citrus japonica) zijn de vruchten van een kleine boom in de familie Rutaceae. Deze kleine citrusvruchten lijken in zekere mate op sinaasappels, zowel van binnen als van buiten, hoewel ze kleiner zijn dan de meeste sinaasappelsoorten. Deze struiken of kleine bomen zijn inheems in de Aziatisch-Pacifische regio, waar ze al duizenden jaren worden gekweekt en gekweekt. Ze zijn pas in de 19e eeuw in Europa of Amerika gekomen, maar hebben zich sindsdien uitgebreid verspreid.

 2. Er zijn verschillende soorten kumquats, maar de meest voorkomende is de ronde kumquat-variëteit, die eruit ziet als een kleine sinaasappel. Vanwege de zoete smaak worden ze gebruikt voor garnering, cocktails, jam, gelei, conserveermiddelen, snoep en desserts.

 3. Van de vruchten worden verschillende soorten likeur en likeur gemaakt. Pekel en extracten van kumquats zijn door de jaren heen voor verschillende medicinale doeleinden gebruikt voor keelpijn en ademhalingsproblemen. De verschillende essentiële oliën, organische verbindingen en voedingsstoffen hebben geleid tot zulke uiteenlopende toepassingen van deze kleine citrusvruchten in traditionele medicijnen over de hele wereld.

Voedingswaarde van Kumquats

 1. Grote verscheidenheid aan etherische oliën, waaronder limoneen, alfa-pineen, monoterpenen en vele anderen. Ze bevatten ook vezels, kalium, calcium, vitamine C, nuttige vetten en vitamine A, volgens de USDA National Nutrient Database.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Voordelen voor de gezondheid

 1. Kumquats hebben veel geweldige gezondheidsvoordelen. Laten we ze hieronder in detail bespreken.

Hulp bij de spijsvertering

 1. Een van de belangrijkste functies van kumquats is hun rol bij het reguleren van de spijsvertering. 8 kumquats zijn gelijk aan 10 gram vezels en het eten van een handvol is geen moeilijke zaak! Deze hoeveelheid vezels helpt om uw maagdarmkanaal in beweging te houden en reguleert uw spijsvertering. Het kan helpen om constipatie, overtollig gas, een opgeblazen gevoel en krampen te elimineren en de efficiëntie van uw opname van voedingsstoffen te verhogen. De vezels in deze vruchten kunnen ook helpen beschermen tegen inflammatoire darmziekten.

Diabetes onder controle

 1. Flavonoïde-extracten in kumquats bleken de bloedlipideniveaus bij obese ratten te verlagen, volgens onderzoeksstudies uitgevoerd door laboratoriumratten door de universiteit in Changsha, China. Een rapport van de Michigan State University zei dat kumquats een geweldige aanvulling zijn op je winterdieet omdat het een laag suikergehalte, laag natriumgehalte, nul cholesterol en 0,1 gram vet heeft. Het hoge niveau van voedingsvezels komt zowel diabetes type 1 als type 2 ten goede.

Immuniteit verhogen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Skin Care

 1. De combinatie van antioxidanten en vitamines in kumquats maakt ze ideaal voor het beschermen van de huid tegen schadelijke effecten van de zon en negatieve effecten van vrije radicalen, die rimpels, ouderdomsvlekken en een ruwe, ongezonde huid veroorzaken . Kumquats, zoals veel citrusvruchten, kunnen een groot effect hebben op het uiterlijk en het gevoel van je huid vanwege de hoge niveaus van vitamine C.

Oogzorg

 1. Kumquats zijn een rijke bron van vitamine A en bètacaroteen, die nauw verbonden zijn met de gezondheid van het gezichtsvermogen. Beta-caroteen werkt als een antioxidant om oxidatieve stress in de maculaire cellen te verminderen, waardoor maculaire degeneratie wordt beperkt en de ontwikkeling van staar wordt beperkt.

Bouw sterke botten

 1. Het significante calciumgehalte in kumquats helpt uw ​​botten op de lange termijn te beschermen. Hoge calciumgehaltes in je lichaam verhogen de snelheid van genezing en zorgen ervoor dat je botten gezond en sterk blijven tot op hoge leeftijd.

Boost Energy

 1. Je zou niet verwachten dat kumquats zo rijk zijn aan koolhydraten, maar dat zijn ze! Koolhydraten zijn essentieel om onze energiereserves op een eenvoudige manier aan te vullen. Deze vruchten kunnen zorgen voor die uitbarsting van energie in onze voeding, terwijl ze ons ook alle andere voordelen geven! Het hoge niveau van riboflavine, een belangrijke vitamine die betrokken is bij de productie van energie, maakt dit proces nog eenvoudiger.

Gewichtsverlies

 1. Kumquats zijn rijk aan vezels, water en koolhydraten en bevatten weinig calorieën. Daarom zijn ideaal voedsel voor mensen die proberen af ​​te vallen. Ze zullen je vullen en je gezond houden, wat je drang om te veel te eten zal verminderen.

Haarverzorging

 1. Vitamine C, natuurlijke organische verbindingen, antioxidanten en mineralen, aanwezig in kumquats, hebben een groot effect op de kwaliteit, textuur en sterkte van je haar.

Tandheelkundige zorg

 1. Kumquats zitten vol met enkele van de beste voedingsstoffen zoals calcium, kalium en vitamine C, die de kwaliteit van het haar en de tanden verbeteren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407