Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verrassende voordelen van Maple Syrup Nutrition + Recepten

Laatste gedachten over walnotenvoeding

 1. Veel mensen consumeren al veel suiker - in de meeste gevallen veel meer dan ze eigenlijk nodig hebben. Dat gezegd hebbende, als een goed alternatief voor rietsuiker, en wanneer met mate gebruikt, is ahornsiroop een van de zoetstoffen die je moet gebruiken.

 2. Ahornstroop, die wordt geproduceerd door sap van de suikeresdoornboom te koken (soortnaam Acer saccharum), is nu een van de 'meest geconsumeerde natuurlijke zoetstoffen wereldwijd'. Wat zijn de voordelen van ahornsiroop? Deze zoetstof doet meer dan je pannenkoeken zoet laten smaken. Het heeft verrassend veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het bieden van bepaalde beschermende fytochemicaliën.

 3. Vergelijkbaar met het contrast tussen hele en geraffineerde granen, bevatten ongeraffineerde natuurlijke zoetstoffen hogere niveaus van nuttige voedingsstoffen, antioxidanten en enzymen in vergelijking met witte tafelsuiker of maïssiroop met een hoge fructose. Bij gebruik in de juiste hoeveelheden kunnen voordelen van ahornsiroopvoeding het vermogen omvatten om ontstekingen te verminderen, voedingsstoffen te leveren en de bloedsuikerspiegel beter te beheren, terwijl het tegelijkertijd helpt om recepten geweldig te laten smaken.

9 Maple Syrup Gezondheidsvoordelen

 1. Veel mensen consumeren al veel suiker - in de meeste gevallen veel meer dan ze eigenlijk nodig hebben. Dat gezegd hebbende, als een goed alternatief voor rietsuiker, en wanneer met mate gebruikt, is ahornsiroop een van de zoetstoffen die je moet gebruiken.

 2. Ahornstroop, die wordt geproduceerd door sap dat is verzameld uit de suikeresdoornboom (soortnaam Acer saccharum), is nu een van de 'meest geconsumeerde natuurlijke zoetstoffen wereldwijd'. Wat zijn de voordelen van ahornsiroop? Deze zoetstof doet meer dan je pannenkoeken zoet laten smaken. Het heeft verrassend veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het bieden van bepaalde beschermende fytochemicaliën.

 3. Vergelijkbaar met het contrast tussen hele en geraffineerde granen, bevatten ongeraffineerde natuurlijke zoetstoffen hogere niveaus van nuttige voedingsstoffen, antioxidanten en enzymen in vergelijking met witte tafelsuiker of maïssiroop met een hoge fructose. Bij gebruik in de juiste hoeveelheden kunnen voordelen van ahornsiroopvoeding het vermogen omvatten om ontstekingen te verminderen, voedingsstoffen te leveren en de bloedsuikerspiegel beter te beheren, terwijl het tegelijkertijd helpt om recepten geweldig te laten smaken.

1. Bevat tal van antioxidanten

 1. Heeft u een sterke reden nodig om uw zoetstof te veranderen? Maple siroopvoeding is indrukwekkend als het gaat om het leveren van beschermende antioxidanten. Het medische tijdschrift Pharmaceutical Biology heeft zelfs onthuld dat pure ahornsiroop tot 24 verschillende antioxidanten bevat!

 2. Volgens onderzoeken die het totale antioxidantgehalte van natuurlijke zoetstoffen vergelijken met geraffineerde suikerproducten (zoals witte suiker of glucosestroop), zijn er aanzienlijke verschillen tussen verschillende producten. Geraffineerde suiker, glucosestroop en agave nectar bevatten minimale antioxiderende activiteit, terwijl is aangetoond dat ahornsiroop, donkere en zwarte bandmelasse, bruine suiker en rauwe honing een hoger antioxidantvermogen hebben.

 3. De antioxidanten in ahornsiroop zijn meestal in de vorm van fenolische verbindingen. Fenolverbindingen worden aangetroffen in een verscheidenheid aan plantaardig voedsel - inclusief bessen, noten en volle granen - en worden beschouwd als belangrijke voordelen als het gaat om het voorkomen van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Ze zijn in staat om schade door vrije radicalen die ontstekingen kunnen veroorzaken te verminderen en bij te dragen aan de vorming van verschillende chronische ziekten. Donkere, klasse B ahornsiroop bevat meestal meer nuttige antioxidanten dan de lichtere siropen.

 4. Sommige van de primaire antioxidanten in ahornsiroop zijn benzoëzuur, galluszuur, kaneelzuur en verschillende flavanolen, zoals catechine, epicatechine, rutine en quercetine. Terwijl de meeste worden gevonden in lage concentraties, zijn anderen aanwezig in grotere hoeveelheden. Het is dus mogelijk dat de voordelen van deze antioxidanten sommige nadelen van het consumeren van de hoge hoeveelheid suiker van de siroop tegengaan.

2. Heeft een lagere score op de glycemische index

 1. Studies suggereren dat de ahornsiroop mogelijk een lagere glycemische index heeft dan sucrose, inclusief onderzoek bij ratten. Dit kan helpen bij het voorkomen van diabetes type 2. Van geraffineerde suiker en in het algemeen geraffineerde koolhydraten die weinig vezels bevatten, is bekend dat ze snel worden gemetaboliseerd door de lever. Dit veroorzaakt een 'suikerhoog', gevolgd door een snelle 'suikercrash'. Erger nog, het consumeren van teveel suiker verhoogt snel uw bloedsuikerspiegel en verhoogt de insulinespiegels. Na verloop van tijd kan dat leiden tot een lagere insulinerespons en problemen met het beheer van bloedglucose. Dit is de reden dat diabetes ontstaat.

 2. Houd er echter rekening mee dat omdat het consumeren van teveel suiker, uit elke bron, een van de belangrijkste oorzaken is van enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen - zoals obesitas, diabetes type 2 en hart ziekte - zelfs natuurlijke zoetstoffen moeten in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Als het gaat om oplossingen voor het op natuurlijke wijze omkeren van diabetes, of andere bloedsuiker-gerelateerde aandoeningen, is het het beste om de suikerinname in het algemeen te minimaliseren en vooral om geraffineerde suiker te voorkomen.

3. Kan helpen bij het bestrijden van ontstekingsziekten en neurodegeneratieve aandoeningen

 1. Omdat ahornsiroopvoeding ontstekingsremmende polyfenol-antioxidanten levert, kan het worden beschouwd als onderdeel van een gezond dieet dat helpt bij het voorkomen van bepaalde ziekten - zoals neurodegeneratieve ziekten, artritis, inflammatoire darmaandoeningen of hart ziekte.

 2. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat fenolhoudende natuurlijke producten - waaronder bepaalde soorten fruit, bessen, kruiden, noten, groene thee, olijfolie en siroop - neuroprotectieve effecten hebben. Plantaardige verbindingen van ahornsiroop kunnen de hersenen helpen beschermen door oxidatieve stress te verminderen. Oxidatieve stress zorgt ervoor dat we sneller verouderen. Sommige onderzoeken tonen aan dat fenolhoudend voedsel in het dieet de productie van ontstekingsmarkers kan verlagen en het risico op neurotoxiciteit, hersenceldood en aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer kan verminderen.

4. Kan helpen beschermen tegen kanker

 1. Hoewel er enig bewijs is dat suiker tot op zekere hoogte kanker kan veroorzaken of er op zijn minst aan kan bijdragen, lijkt ahornsiroop een veel minder schadelijke zoetstof te zijn. Dit komt door de aanwezigheid van antioxidanten in de siroop die cellen kunnen beschermen tegen DNA-schade en mutatie. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat donkere ahornsiroop remmende effecten op de groei en invasie van darmkanker kan aantonen. De bevindingen hebben onderzoekers ertoe gebracht te geloven dat ahornsiroop in donkere kleuren de celproliferatie kan remmen door de AKT-activering te onderdrukken. Dit maakt geconcentreerde siroop een potentiële "fytomedicine" voor de behandeling van maag-darmkanker.

5. Helpt de huidgezondheid te beschermen

 1. Veel mensen zweren het gebruik van ahornsiroop lokaal, direct op hun huid. Net als rauwe honing, kan het mogelijk helpen om huidontsteking, roodheid, vlekken en droogheid te verminderen. In combinatie met rauwe melk, yoghurt, havermout en rauwe honing is dit natuurlijke mengsel van toepassing op de huid, omdat een masker de huid kan hydrateren en tegelijkertijd bacteriën en tekenen van irritatie vermindert.

6. Alternatief voor suiker voor verbeterde spijsvertering

 1. Het consumeren van hoge niveaus van geraffineerde suiker kan bijdragen aan candida, IBS, het lekkende darmsyndroom en andere spijsverteringsstoornissen. Een van de grootste stappen die u kunt nemen om lekkende darm en auto-immuunziekten te behandelen, is het verminderen van de inname van geraffineerde suiker en in plaats daarvan kiezen voor kleine hoeveelheden natuurlijke zoetstoffen.

 2. De meeste kunstmatige zoetstoffen veroorzaken ook symptomen van indigestie, waaronder gas, een opgeblazen gevoel, kramp en constipatie. Om het spijsverteringskanaal in gezondere vorm te houden en vrij van chemicaliën en de schade veroorzaakt door een suikerrijk dieet, kan ahornsiroop een veel beter alternatief zijn voor gebruik in gebakken goederen, yoghurt, havermout of smoothies.

 3. Is ahornsiroop een laxeermiddel? Sommigen beweren dat je door het combineren van deze siroop met citroensap en cayennepeper een eetlustremmer kunt creëren, laxerend of diureticum. Er is niet veel bewijs beschikbaar waaruit blijkt dat ahornsiroop effectief is voor gewichtsverlies, maar als het helpt om constipatie te verminderen, kan het leiden tot minder opgeblazen gevoel en waterretentie.

7. Levert belangrijke vitamines en mineralen

 1. Het klopt dat ahornsiroop veel suiker bevat in de vorm van sucrose, maar het bevat ook verschillende andere componenten, zoals oligosachariden, polysachariden, organische zuren, aminozuren, vitaminen en mineralen. Het bevat ook kalium en calcium in vrij grote hoeveelheden, naast kalium en calcium. Zink kan helpen bij het bestrijden van ziekten en het verbeteren van de immuniteit, omdat het uw niveau van witte bloedcellen hoog houdt, terwijl mangaan een cruciale rol speelt in vet- en koolhydraatmetabolisme, calciumabsorptie, bloedsuikerregulatie, hersen- en zenuwfunctie.

8. Gezonder alternatief voor kunstmatige zoetstoffen

 1. Als u meestal kunstmatige zoetstoffen of geraffineerde suikerproducten zoals Spenda, sucralose, agave, aspartaam ​​of suiker gebruikt, moet u overwegen deze zo snel mogelijk te vervangen door ahornsiroop en rauwe honing. Er is nu enige bezorgdheid dat kunstmatige zoetstoffen, hoewel ze calorievrij zijn, mogelijk te maken hebben met tal van gezondheidsproblemen, waaronder gewichtstoename, vermoeidheid, angst, depressie, leerstoornissen, geheugenverlies op de korte termijn en nog veel meer.

 2. Het is mogelijk dat bestaande symptomen en zelfs ziekten verergeren door in de loop van de tijd herhaaldelijk kunstmatige zoetstoffen te gebruiken. Ze tonen ook ongunstige resultaten als het gaat om gewichtsverlies. Het is heel goed mogelijk om een ​​verslaving te vormen aan kunstmatige zoetstoffen die in veel dieet- of lichte voedingsmiddelen worden gebruikt, omdat ze invloed hebben op je hunkeren naar voedsel en je vermogen om de tekenen van honger en volheid van je lichaam te beheersen.

 3. Maple siroop is niet gekoppeld aan een van die gezondheidsproblemen. Bovendien veroorzaakt het meer voldoening vanwege zijn natuurlijke zoete smaak.

 1. Antibiotica lijken misschien snelle, gemakkelijke oplossingen voor een aantal verschillende ziekten. Naarmate er echter nieuw onderzoek wordt vrijgegeven, wordt het moeilijker om de gevaren en ondergangen van antibioticagebruik te negeren. Terwijl ze zich richten op slechte bacteriën, kunnen antibiotica ook gezonde cellen aanvallen. Overmatig gebruik van antibiotica kan leiden tot het ontstaan ​​van "superbugs" die ook niet meer op antibiotica reageren.

 2. Toen onderzoeker Nathalie Tufenkji en haar team extracten van ahornsiroop onderzocht in combinatie met antibiotica ciprofloxacine en carbenicilline, zagen ze hetzelfde antimicrobiële effect met tot 90 procent minder antibiotica. Met andere woorden, het extract van ahornsiroop hielp de antibiotica beter werken. Hoe? Onderzoekers ontdekten dat het extract de permeabiliteit van de bacteriën verhoogde, waardoor de antibiotica in het inwendige van bacteriecellen terechtkwamen.

 3. "Er zijn andere producten die de antibioticumsterkte verhogen, maar dit is misschien de enige die uit de natuur komt," zegt Tufenkji.

 4. Meer onderzoek en testen op allergische reacties zijn nog nodig voordat dit onderdeel kan worden van een medisch protocol, maar het onderzoek van Tufenkji suggereert hoop in de toekomst tegen antibioticaresistentie.

Maple Syrup Nutrition Feiten

 1. Een eetlepel (ongeveer 20 gram) ahornsiroop bevat ongeveer:

Maple Syrup Uses in Traditional Medicine

 1. Esdoornsiroop, of beter gezegd sap, wordt al vele eeuwen gebruikt. Het is zelfs een van de oudste vormen van zoetstoffen die er zijn. Het werd opgegeten door indianen die duizenden jaren geleden in Noord-Amerika woonden.

 2. Maple siroop werd eerst verzameld en gebruikt door inheemse mensen voordat ze het introduceerden bij vroege Europese kolonisten, die manieren bedachten om snel de technologie te verbeteren die nodig was om meer te verzamelen. Sap van verschillende esdoorns werd voor het eerst verwerkt tot siroop lang voordat Europese kolonisten zelfs in Amerika aankwamen.

 3. Waarvoor wordt ahornsiroop gebruikt in traditionele geneeskunde? Inheemse Amerikanen hebben al lang theorieën over de impact van ahornsiroopvoeding. De zoetstof had culturele betekenis voor veel inheemse stammen. Ze vierden zelfs de Sugar Moon (de eerste volle maan van de lente) met een Maple Dance en zagen esdoorn sap als een bron van energie en voeding.

 4. Medicinaal gebruik van ahornsiroop omvat het combineren met andere kruiden (zoals jeneverbes, kattenkruid en gember), thee, citroensap en / of appelazijn om de insulinegevoeligheid te verbeteren, de stofwisseling te bestrijden aandoeningen zoals diabetes, verbeteren de spijsvertering en verhogen de immuniteit tegen verkoudheid en ademhalingsproblemen. Vanwege zijn natuurlijke oogstmethode en geschiedenis als een genezende zoetstof, is dit een reden waarom veel mensen vandaag de dag nog steeds kiezen voor ahornsiroop als hun zoetstof naar keuze, zelfs degenen die een dieet met weinig suiker volgen, zoals het Paleo-dieet, bijvoorbeeld.

Ahornsiroop versus honing versus melasse versus suiker

 1. Is ahornsiroop beter voor u dan suiker? In vergelijking met geraffineerde (of "tafel") rietsuiker die absoluut geen voedingsstoffen biedt, bevat ahornsiroop enkele belangrijke antioxidanten en mineralen, zoals zink en mangaan. Als we een vergelijking maken tussen suikervoeding en ahornsiroopvoeding, zien we dat ze een paar dingen gemeen hebben. Er zijn echter ook enkele dingen die ahornsiroop zeker gunstiger maken.

 2. Beide zijn gemaakt van ongeveer tweederde sucrose, maar ahornsiroop levert over het algemeen minder suiker aan uw dieet plus meer voedingsstoffen. De glycemische indexscore van ahornsiroop is ongeveer 54, vergeleken met een score van ongeveer 65 voor gewone rietsuiker. Dit betekent dat een voordeel van ahornsiroopvoeding is dat het uw bloedsuikerspiegel iets minder drastisch beïnvloedt dan tafelsuiker. Deze siroop levert ook enkele sporenelementen en antioxidanten, terwijl suiker beide ontbreekt.

 3. Een andere factor die deze twee zoetstoffen heel anders maakt, is hoe ze worden gemaakt. Maple siroop is afgeleid van het sap van esdoorns. In tegenstelling tot geraffineerde rietsuiker - die een lang, complex proces ondergaat om te worden gecondenseerd in kristalsuiker - is ahornsiroop een veel natuurlijker, ongeraffineerd product. Suikerrietstengels en bieten worden bijvoorbeeld mechanisch geoogst, gereinigd, gewassen, gemalen, geëxtraheerd, geperst, gefilterd, gezuiverd, gestofzuigd en gecondenseerd - allemaal voordat ze zelfs suikerkristallen worden! En zoals u waarschijnlijk weet, is maïsstroop met een hoge fructose niet natuurlijk of een gezonde keuze, en evenmin zijn kunstmatige zoetstoffen (vandaar de naam).

Hoe wordt Maple Syrup gemaakt?

 1. Ahornsiroop wordt gemaakt door sap af te koken. Het komt van ahornsiroopbomen, waaronder verschillende soorten die algemeen bekend staan ​​als de suikeresdoorn, rode esdoorn of zwarte esdoorn. Sucrose is het meest voorkomende type suiker dat is afgeleid van ahornsiroopbomen. Ten minste 66 procent van de suiker in ahornsiroop moet sucrose zijn om als puur te worden beschouwd.

 2. In alle planten is van nature een soort suiker aanwezig. De primaire suiker van planten is een product van fotosynthese die optreedt wanneer zonlicht in contact komt met de bladeren van de plant. In planten gesynthetiseerde suiker, inclusief de esdoorn, wordt gebruikt als energiebron voor hun groei en wordt in de hele plant opgeslagen, meestal in de wortels.

 3. In de meeste planten wordt de suiker niet gemakkelijk gewonnen uit de wortels, stengels of bladeren van de plant (zoals in suikerrietplanten) zonder mechanische en chemische processen te ondergaan. In het geval van esdoorns wordt sap echter gemakkelijk verzameld. Volgens makers van ahornsiroop in Vermont is "een boom die sap oplevert als een persoon die bloed doneert. Ze hebben allebei wat over."

 4. Vraagt ​​u zich af hoe u ahornsiroop kunt maken? Met de juiste apparatuur is het verzamelen van ahornsiroop van esdoorns eigenlijk niet erg ingewikkeld, hoewel het een goede timing en wat geduld vereist.

 5. Waar wordt ahornsiroop gemaakt? Een van de beste siroop ter wereld is ahornsiroop uit Canada. De productie van ahornsiroop wordt beschouwd als een belangrijke economische activiteit in Noordoost-Noord-Amerika. Tegenwoordig levert Canada meer dan 80 procent van de ahornsiroop ter wereld. In de VS is Vermont de grootste producerende staat van ahornsiroop. Ahornsiroop wordt al honderden jaren in Vermont gemaakt. Sommige grote esdoorns in Vermont die vandaag nog steeds sapleveranciers zijn, zijn zelfs meer dan 200 jaar oud! De meeste esdoorns zijn ongeveer 10 tot 12 inch in diameter en meestal ongeveer 40 jaar oud.

De beste Maple Syrup-kwaliteiten: Pure Maple Syrup kopen en gebruiken

 1. Maple siroop prijzen variëren afhankelijk van de rang en de plaats van herkomst. Veel ahornsiropen die in winkels worden verkocht, zijn in feite bedriegers of suikers met "gearomatiseerde" ahornsiroop die zeer verfijnd zijn. Om al deze voordelen van ahornsiroopvoeding te krijgen, moet je voorzichtig zijn om de juiste soort te kopen.

 2. Dit is wat u moet weten over de kwaliteiten van ahornsiroop:

 3. Ahornsiroop is een hittestabiele zoetstof die goed werkt in veel soorten recepten. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, waaronder in marinades, dressings, glazuren, gebakken recepten of gewoon alleen. Het is zelfs een goed alternatief voor witte suiker in je ochtendkoffie of thee.

 4. Bij gebruik van ahornsiroop in plaats van tafelsuiker in bakproducten, vervang het normale suikergehalte door dezelfde hoeveelheid ahornsiroop, maar verminder de hoeveelheid vloeistof die het recept vraagt ​​met ongeveer de helft -kop. Dit geeft je genoeg van een zoete smaak zonder teveel vocht toe te voegen en de textuur die je zoekt te verminderen. In smoothies, saladedressings of andere vloeistoffen kun je in plaats daarvan gewoon suiker of agave nectar vervangen door ahornsiroop.

Recepten met ahornsiroop:

 1. Maple siroop prijzen variëren afhankelijk van de rang en de plaats van herkomst. Veel ahornsiropen die in winkels worden verkocht, zijn in feite bedriegers of suikers met "gearomatiseerde" ahornsiroop die zeer verfijnd zijn. Om al deze voordelen van ahornsiroopvoeding te krijgen, moet je voorzichtig zijn om de juiste soort te kopen.

 2. Dit is wat u moet weten over de kwaliteiten van ahornsiroop:

 3. Ahornsiroop is een hittestabiele zoetstof die goed werkt in veel soorten recepten. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, waaronder in marinades, dressings, glazuren, gebakken recepten of gewoon alleen. Het is zelfs een goed alternatief voor witte suiker in je ochtendkoffie of thee.

 4. Bij gebruik van ahornsiroop in plaats van tafelsuiker in gebakken producten, vervang het normale suikergehalte door dezelfde hoeveelheid ahornsiroop, maar verminder de hoeveelheid vloeistof die het recept vraagt ​​met ongeveer de helft -kop. Dit geeft je genoeg van een zoete smaak zonder teveel vocht toe te voegen en de textuur die je zoekt te verminderen. In smoothies, saladedressings of andere vloeistoffen kun je in plaats daarvan gewoon suiker of agave nectar vervangen door ahornsiroop.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Is ahornsiroop slecht voor bepaalde mensen, zoals diabetici?

 2. Zoals eerder vermeld, kan ahornsiroop een goede natuurlijke zoetstofkeuze maken wanneer de portie klein wordt gehouden en wordt gegeten in combinatie met ander heel voedsel. Hoewel ahornsiroop wel wat voedingsstoffen en voordelen ten opzichte van witte suiker bevat, levert het geen zeer hoog niveau van belangrijke vitamines of mineralen in vergelijking met andere hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en hoogwaardige eiwitten en vetten.

 3. Daarom is het misschien beter om het als een alternatief voor suiker te beschouwen, maar niet noodzakelijk als iets dat u elke dag in uw dieet moet opnemen. Zolang je ahornsiroop met mate hebt, zou dit geen probleem moeten zijn. Zorg ervoor dat je de best mogelijke soort koopt en houd je portie in de gaten!

Laatste gedachten

 1. Is ahornsiroop slecht voor bepaalde mensen, zoals diabetici?

 2. Zoals eerder vermeld, kan ahornsiroop een goede natuurlijke zoetstofkeuze maken wanneer de portie klein wordt gehouden en wordt gegeten in combinatie met ander geheel voedsel. Hoewel ahornsiroop wel wat voedingsstoffen en voordelen ten opzichte van witte suiker bevat, levert het geen zeer hoog niveau van belangrijke vitamines of mineralen in vergelijking met andere hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en hoogwaardige eiwitten en vetten.

 3. Daarom is het misschien beter om het als een alternatief voor suiker te beschouwen, maar niet noodzakelijk als iets dat u elke dag in uw dieet moet opnemen. Zolang je ahornsiroop met mate hebt, zou dit geen probleem moeten zijn. Zorg ervoor dat je de best mogelijke soort koopt en houd je portie in de gaten!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407