Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

De beste appeltaart
 
 
PortiesPTM100 min

De beste appeltaart


Boost je appeltaart met een boterachtige korst, voorgekookte appels en een ongelooflijke vulling met cider, kaneel en citroensap. - Nick Iverson, Milwaukee, Wisconsin

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Voor de korst, pulseer bloem, suiker en zout in een keukenmachine tot het gemengd is. Voeg boter toe; pulseer tot boter de grootte heeft van erwten. Voeg tijdens de verwerking net voldoende ijswater toe om vochtige kruimels te vormen. Deel het deeg in twee. Vorm elk een schijfje; wrap in plastic.Refrigerate 30 minuten of 's nachts.
 2. Smelt voor de vulling boter in een Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg appels en de volgende zes ingrediënten toe; roer om te combineren. Kook, afgedekt, af en toe roerend, tot appels zijn verzacht en hun sappen vrijgemaakt, 10-12 minuten. Breng met een schuimspaan appelschijfjes over naar een 15x10-inch bakpan; uitgespreid in een enkele laag. Voeg de cider toe om in de Nederlandse oven te blijven en breng aan de kook; kook tot sappen verminderen tot 130 liter 10-12 minuten.Verwijder van het vuur; voeg citroensap en vanille-extract toe. Giet over appelschijfjes; volledig afkoelen. (Het vullen kan 24 uur van tevoren worden gedaan en gekoeld worden bewaard.)
 3. Verwarm de oven voor op 425 °. Stel het ovenrek in op de laagste stand; plaats folie op het rek om eventuele gemorst voedsel op te vangen. Rol de helft van het deeg op een licht met bloem bestrooid oppervlak op tot een 0,125 inch dikke cirkel; Overdracht naar een diepe schaal 9-inch.plaat.Trim gebak tot binnen 0,5-in.van rand.Voeg vulling toe.Rol blijf deeg tot een 0.125-inch dikke cirkel; plaats over het vullen. De rand van de thee, van de verbinding en van de fluit. Snijd spleetjes in de bovenkant. Voeg eierdooier en room samen; borstel bovenkant van de taart. Pronk met grove suiker. Hak 15 minuten.
 4. Bak 20 minuten. Zet de oven op 350 °. Bak tot de korst goudbruin is en bruisend vult, 40-50 minuten langer. Koel op een rooster.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407