Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Filipijnse gestoomde rijst, cebustijl
 
 
4 PortiesPT
Notice: Undefined property: stdClass::$total in /home/recipe/websites/recipes/public/info.php on line 286
M
75 min

Filipijnse gestoomde rijst, cebustijl


Een van mijn jeugdfavorieten uit mijn geboortestad Cebu City, in de Filippijnen. Wanneer je klaar bent, kun je dit gerecht 10 minuten op een stoomboot stomen om het effect na te bootsen van een gestoomd gerecht zoals wat ze doen in dim sum restaurants. Ik denk persoonlijk het smaakt prima zonder te stomen.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Meng buikspek met kookwijn, oestersaus, maïszetmeel, sesamolie, zout en zwarte peper in een kom.Marinaat in de koelkast, minstens 20 minuten.
 2. Verwarm plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en sjalotten toe; kook en roer tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de stukjes varkensvlees toe; bak tot bruin, ongeveer 6 minuten.Giet in water, lichte sojasaus en donkere sojasaus. Bedek met een deksel en breng de stoofpan aan de kook.Verminder de hitte tot medium en kook totdat het varkensvlees zacht wordt en het water met de helft wordt verminderd, ongeveer 30 minuten.
 3. Snijd garnalen in centimeters. Meng maizena en water samen in een kom.
 4. Breng de stoofpot aan de kook. Voeg de garnalen en erwten toe; kook totdat de garnalen van kleur veranderen, ongeveer 2 minuten. Roer snel het maizena-mengsel erdoorheen. Kook en roer tot de jus is verdikt, 7 tot 10 minuten.
 5. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Zalf knoflook tot geurig, ongeveer 1 minuut.Verhoog de hitte tot hoog. Voeg rijst toe; kook, verbreek de rijst met een spatel, tot losgemaakt, 3 tot 5 minuten. Voeg oestersaus en sojasaus toe. Kook en roer tot de rijst luchtig is en ongeveer 3 minuten verhit. Voeg resterende sesamolie toe.
 6. Verdeel gebakken rijst tussen 3 of 4 schaaltjes. Verdeel de stoofpot van varkensvlees en garnalen gelijkmatig over de rijst.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies