Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Garnalen in gele curry (gang lueng goong)
 
 
4 PortiesPTM40 min

Garnalen in gele curry (gang lueng goong)


Mijn man houdt van dit gerecht, en het is zo eenvoudig om te maken dat hij het zelf kan maken. Ik ben pas de laatste tijd dol op Thais eten en gele curry is mijn favoriet, maar ik kon hier niet veel recepten voor hetzelfde vinden. Ik vond dit op een Thaise receptsite. Het heeft een heldere, zonnige kleur en een heerlijke smaak ... hoewel ik het een beetje timide houd, maar je kunt wat meer pepers toevoegen voor meer warmte.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Verhit olie in een grote pan.
 2. Bruine ui en dan en gember en knoflook.
 3. Voeg currypasta toe en meng goed. Het is misschien een beetje bolvormig, maar maak je geen zorgen - het zal mooi mengen als je de vloeistof ernaast toevoegt.
 4. Voeg kokosmelk toe en meng goed. Je kunt ongeveer liter water toevoegen als het te dik is.
 5. Voeg wortel en aardappelen toe en breng aan de kook. Laat de pot onbedekt, zodat het eerder toegevoegde water verdampt en je een mooie dikke jus krijgt.
 6. Wanneer de wortels en de aardappel bijna gaar zijn, voeg dan garnalen, paprika, vissaus, suiker, chilipepers en kerriepoeder toe.
 7. Laat het 5 minuten sudderen tot de garnalen roze kleuren. Laat ze niet te lang gaar worden, want de garnalen worden rubberachtig.
 8. Top met gehakte lente-uitjes vlak voor het serveren.
 9. (Opmerking: Proef de curry en pas de kruiden aan zoals nodig op dit moment. Afhankelijk van het merk kerri-poeder dat u gebruikt, moet u mogelijk de hoeveelheid suiker aanpassen. Ik heb in sommige merken bittere noten gevonden en de suikerpastes verhoogd dat.Je kunt ook wat rode pepervlokken toevoegen als je meer warmte nodig hebt, of zelfs bij meer van de gele currypasta bij de laatste stap).Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407