Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Gebraden kalkoen met granaatappel-portwijnsaus
 
 
8 PortiesPTM4H15 min

Gebraden kalkoen met granaatappel-portwijnsaus


Dit is een eigentijdse manier om de vakantie kalkoen te doen. Ik vond dit in een kookclub van Amerika magazine. Een geweldige wijn om te serveren met dit gerecht is een stevige zinfandel, iets uit de Sonoma County zou perfect zijn. Bekijk mijn menu voor een paar goede combinaties.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Verwarm de oven tot 325.Spuit het braadrek met kookspray; Plaats in ondiepe braadpan. Plaats tijm in de holte van kalkoen. Roer knoflook over borst, dijen en benen; Plaats in de caviteit. Leg de kalkoen op het rooster. Brij met olie; bestrooi met zout en peper. Druk de benen wijd open om de warmte in de holte te laten komen. Giet water in de bodem van de pan.
 2. Bak 3,5 uur tot 4 uur of tot de interne temperatuur van het dikste deel van de dij 180 bereikt. (Voeg water toe om te pannen als het water verdampt.) Bedek de borst losjes met folie bij het bruinen (ongeveer halverwege het bakken).
 3. Kook intussen granaatappelsap, port en honing in een middelgrote koekenpan op hoog vuur 4 tot 5 minuten of tot een beetje ingedikt tot glazuurconsistentie en de bodem van de koekepan verschijnt terwijl je roert (glazuur verdikt meer tijdens het staan). Verwijder folie uit kalkoen tijdens de laatste 15 minuten bakken; borstel met glazuur (glazuur zal in eerste instantie op kalksteen kleven maar zal beginnen te hechten met extra borstelen).
 4. Bedek kalkoen losjes met folie en laat 15 minuten staan ​​alvorens te snijden.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407