Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Hamburgers met een Spaanse flair
 
 
6 PortiesPTM55 min

Hamburgers met een Spaanse flair


Recept aangepast van Sara Moulton. Deze hamburgers krijgen een Spaanse flair door enkele lekkernijen te gebruiken: groene olijven, paprika en piquillo pepers (of geroosterde rode pepers).

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Snijd de helft van de ui en snijd de andere helft in plakjes.
 2. Verhit 1 T van de olijfolie in een grote koekenpan, op een middelhoog vuur, tot het heet is. Reduceer de hitte tot laag en voeg dan de gesnipperde ui toe, kook ze ongeveer 4-5 minuten, of tot ze zacht zijn. Druk op 1 knoflook kruid in de pan en kook voor slechts ongeveer een minuut. Haal de ui en knoflook uit de pan en reserveer.
 3. Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en kook ongeveer 4-5 minuten onder roeren. Haal de uien eruit en zet ze aan de kant om af te koelen. Veeg de koekenpan eruit.
 4. Meng de mayo en paprika en druk het andere teentje knoflook erin en mix.
 5. Voeg het varkensvlees toe en laat het afgekoelde gehakte uienmengsel ronddeelen en roer. Pat het vleesmengsel in 6 burgers. Smeer ze dan aan beide kanten op smaak met zout en zwarte peper.
 6. Verhit de resterende olijfolie in de pan, op middelhoog vuur. Leg de hamburgers in de hete koekenpan en kook ongeveer 5-6 minuten per kant, of totdat ze net gaar zijn.
 7. Terwijl de burgers koken, combineer de piquillo pepers, olijven en de gesneden ui en breng op smaak met zout en peper. Verdun het mengsel bovenop elk van de 6 bijna gekookte hamburgers, terwijl je in de pan zit. plakje kaas. Leg de hitte laag, bedek de pan en kook ongeveer 1 minuut. Je wilt gewoon dat de kaas smelt.
 8. Spreid de boven- en onderkant van elk hamburgerbroodje met het mayo-mengsel en leg dan een hamburger op de onderste helft van elk broodje en de bovenkant.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407