Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Indisch plat brood
 
 
12 PortiesPTM30 min

Indisch plat brood


Dit is een recept dat ik kreeg van het 'New York Times Bread and Soup Cookbook' van Yvonne Young Tarr. Ik zal het basisrecept uit het boek geven en uitleggen hoe ik het heb verbeterd. Dit is ongezuurde broden, dus er is geen gist bij betrokken . Hier is het recept

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Roer alle ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat het bakpoeder goed door de bloem wordt verdeeld.
 2. Giet het bloemmengsel in je mengkom en voeg langzaam melk aan het meel en de gesmolten boter toe, terwijl je het deeg kneedt.
 3. Je moet eindigen met stijf werkbaar deeg dat niet plakkerig is. Als je met nat kleverig deeg eindigt, moet je meer bloem toevoegen. Als het deeg niet bij elkaar blijft zitten, heb je meer melk nodig.
 4. Als je nog nooit deeg hebt gemaakt, vind je het kneden misschien een beetje angstaanjagend. Ik zou willen voorstellen dit thuis een paar keer te proberen totdat je het onder de knie hebt.
 5. Ik heb het recept als volgt verbeterd: Na het deeg plat in rechthoekige vorm te strooien en wat knoflookpoeder en ongeveer 3 theelepels kruiden de provincie te besprenkelen en dan het deeg te bewerken om de kruiden en het kruid aan het deeg toe te voegen. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 8 uur of 's nachts rusten. (Tip: hoe langer het deeg rust, des te meer kruiden en specerijen het deeg doordringen met smaak.).
 6. Nu je deeg is gemaakt, ben je klaar om wat Indiaas plat brood te braden.
 7. Neem je deeg en verdeel het in kleine ballen. De grootte van de ballen is aan jou.
 8. Neem vervolgens de ballen en maak ze plat tot pasteitjes. Probeer ze plat te maken zodat ze ongeveer 1/3 centimeter dik zijn of als een dikke tortilla. Hierdoor wordt het brood snel en gelijkmatig gaar.
 9. Verhit wat olie in een koekenpan en kook ze een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin worden en opzwellen als pannenkoeken.
 10. Probeer geen brood met margarine of boter te bakken omdat het in de braadpan zal branden.
 11. I top it with butter while still hot, right out of the pan and sprinkle a little kosher salt and garlic powder on top and eat.As Rachael Ray would say, Yummo!Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407