Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Knoflook en wijn gestoofde kip (donker vlees)
 
 
6 PortiesPTM50 min

Knoflook en wijn gestoofde kip (donker vlees)


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Spoel de kip af en dep goed droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Spuit een grote koekenpan met kookspray en voeg een beetje olijfolie toe om de bodem van de pan te bedekken. Verhit olie op middelhoog vuur net totdat de olie in de pan begint te glanzen. Voeg de zijde van de kip met de huid naar beneden en schroei die kant alleen tot ze goudbruin zijn. De kip komt uit de pan als ze klaar is - forceer hem niet. Mag in twee porties werken. Haal de kip weg en reserveer.
 3. Giet alle vet weg en laat alleen een lichte film op de bodem van de koekepan. Je kunt ook een beetje kookspray toevoegen. Voeg selderij toe en kook op middelhoog vuur. Regelmatig roeren tot het zacht wordt en goudbruin wordt. Ongeveer 5 Voeg knoflook toe en kook nog een minuut, roer om te voorkomen dat het verschroeit.
 4. Voeg wijn toe en roer, schraap bruingebakken stukjes van de bodem van de pan. Aan de kook brengen, blootleggen en ongeveer de helft inkoken, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
 5. Leg de kip met kippenhuid naar boven en laat sudderen, gedeeltelijk afgedekt, tot 20-25 minuten gaar zijn.
 6. Verwijder kip op een schaal. Roer in groene ui en peterselie, bewaar een beetje om te garneren indien gewenst. Breng terug aan de kook om verder te verkleinen en dikker indien gewenst. Smaak en breng op smaak met meer zout en peper indien gewenst.
 7. Serveer over aardappelpuree, rijst of pasta.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407