Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Lever of varkenslever, met spek en uien (voor 2)
 
 
2 PortiesPTM60 min

Lever of varkenslever, met spek en uien (voor 2)


Een heerlijke manier om rundvlees of varkenslever te eten, samen met spek en uien. Maak meer spek, lever en uien als u meer mensen serveert. Als u dat doet, zorg er dan voor dat u alles (bedekt) precies 15 minuten laat sudderen. Spreptijd omvat ook het koken van het spek, de uien en de lever, voordat je het 15 minuten in de pan suddert.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Bak de plakjes bacon in een centimeter. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
 2. Verwijder spekreepjes uit de koekenpan en leg apart, maar laat het spekvet NIET weglopen.
 3. Voeg de gesneden uien toe aan het spekvet in de koekenpan; breng op smaak met zout en peper. Bak de ui op middelgrote tot middelmatige hitte gedurende ongeveer 15 minuten; vaak roeren.
 4. Haal de uien uit de pan en zet opzij, maar laat GEEN spekvet weglopen. Voeg een paar eetlepels van de Beboterde gearomatiseerde Crisco toe aan de pan.
 5. Voeg in een ondiepe kom de bloem toe; strooi er wat peper en zout overheen.Licht stoflever in de bloem, voeg toe aan de pan en kook de lever op middelhoog vuur; tot het licht aan beide kanten bruin is. Dit duurt niet lang, dus kijk en draai de lever snel, zodat het niet in de koekenpan brandt. Haal de gekookte lever uit de pan en leg op een bord.
 6. Voeg de in plakjes gesneden uien terug naar de koekenpan. Leg de lever boven de gekookte uien en dek de lever af met de plakjes bacon. Bekleed de koekepan met een deksel; kook de lever, spek en uien op laag vuur (een laag sudderen) gedurende precies 15 minuten.
 7. Zet de verwarming uit; verwijder de lever, spek en uien en leg ze op een dienblad of bord om te serveren.
 8. Opmerking: Je zou kunnen denken dat de 3 grote uien iets te veel zijn voor dit recept, maar dat is het niet. De uien koken wel een beetje.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407