Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Oma's peperkoekhuis
 
 
0 PortiesPTM25 min

Oma's peperkoekhuis


Mijn moeder kwam naar de school en maakte peperkoeken bij de kinderen in onze klas. Ze deed dit voor alle drie van ons kinderen. (Ze zou dit recept gebruiken maar zou de maten een beetje veranderen) Het was geweldig. het recept dat ze heeft gebruikt voor JAAR. Ik weet niet zeker waar ze het recept oorspronkelijk vandaan heeft gehaald.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Meng ingrediënten op volgorde.
 2. Bloem rijkelijk! Het begint een beetje plakkerig. Blijf gewoon meel toevoegen aan je bord en je deegroller. Draai het vaak.
 3. Rol tot een maximale dikte 1/4 "(1 cm).
 4. Bak op 350 ° F tot ze bruin en licht knapperig is. Het is moeilijk om een ​​tijd te geven voor hoe lang het is om te bakken. Het hangt er vanaf hoeveel stukjes je hebt op je vel, hoe dik ze zijn, etc. Ik vond dat ze allemaal een minimaal 8 minuten. En daarna bleef ik elke 3 minuten daarna nog steeds nakijken.
 5. Stof de bloem van de stukken af ​​nadat ze zijn afgekoeld. Een pstry-borstel werkt hier goed voor.
 6. Lijm: Smelt een flinke hoeveelheid suiker in een grote, zware pan op laag vuur. Ik heb een gietijzeren pan gebruikt. We zijn begonnen met ongeveer Een kom met een inhoud van 1/2 liter suiker en eindigde met het toevoegen van nog een kopje. roeren en wachten. Je wilt dat de suiker zo ver komt dat het bijna een heldere bruine kleur is. Pas echter op dat de "lijm" SLECHTS brandt als hij op de huid druipt.
 7. Mam zou simpelweg de rand van het stuk "dopen" dat ze in de suiker wilde lijmen en dan met het andere stuk erin plakken. Als het afkoelt, is het HEEL hard en houdt het heel goed vast. Het koelt echter snel, dus werk snel .
 8. Voor slagroom: Klop eiwit tot stijf. Voeg heel de poedersuiker toe.
 9. Om cookies te maken: Bak tot lichtbruin voor zachte koekjes. Snuisterij koekjes zullen beter blijven.
 10. Er is voldoende deeg om een ​​huis en een vrije-vormbasis te maken om je huis op te zetten. Of je kunt gewoon een stel koekjes maken met de "restjes".
 11. Moeder heeft een aantal handgetekende foto's van hoe ze het huis eruit moeten knippen. Hier zijn haar metingen en aanwijzingen.
 12. Snijd 2 zijwanden: 7 "x 4".
 13. Knip 2 dakpanelen: 9,5 "x 8".
 14. Snijd 4 schoorsteenstukken: 2.25 "x 2.25" (snijd in twee van hen een 1 "V in de bodem zodat deze" over de dakspits "zal gaan).
 15. Snijd 2 eindwanden: 6 "x 9" (4 "aan de zijkanten, snij diagonaal naar het midden bovenaan om een ​​punt te maken). Aan één kant, knip de deur en twee ramen open en bak de deur naast.
 16. Voor de ramen: plaats de folie eronder en vul deze met de geplette lolly. Bak zoals gewoonlijk.
 17. Basis: rol gewoon het overgebleven deeg uit om een ​​vrije vormbasis te maken. Zorg ervoor dat het deeg breed genoeg is voor het huis.
 18. OPMERKING OVER SCHOONMAAK: Maak je geen zorgen! Je pan waarin je de suiker hebt gesmolten is zeker niet verpest! Het enige dat u hoeft te doen is wat heet water toevoegen, een tijdje laten rusten (5-10 minuten) en het dan uitspoelen. Als het om een ​​of andere reden niet helemaal werkt, verwarm dan gewoon de pan vol met water over een lage temperatuur. hitte voor een korte tijd (opnieuw, ongeveer 10 minuten).Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407