Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Pompoen boterkoppen
 
 
12 cups, 2 PortiesPTM60 min

Pompoen boterkoppen


Een niet-traditioneel pompoendessert met heerlijke en zijdeachtige chocolade. Voeg indien gewenst uw favoriete zoetstof toe.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Bekleed een muffinblikje met kleine muffinkoppen.
 2. In een kleine steelpan op laag vuur of op een dubbele grill meng je de 60 liter cacaoboter, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 theelepel kokosolie, 1 el lucuma-poeder. Niet koken.
 3. Voeg met een eetlepel of pollepel een dunne basislaag van cacao toe aan de kopjes.
 4. Bevries gedurende 15 minuten.
 5. Meng pompoenpuree in de tussentijd met de kokosboter, kruiden en zout op middelhoog vuur in een steelpan. Roer tot goed gecombineerd. Het wordt lichter en dik.
 6. Trek de diepvriesbases uit de vriezer en voeg met een eetlepel één klodder/eetlepel toe aan elke kop. Probeer gelijkmatig over de rand te effenen. Je moet hier snel handelen, anders zullen de basis smelten (wat ok is als ze dat doen, trek niet aan) geen zorgen, ze zullen nog steeds goed werken.
 7. Plaats in de vriezer gedurende 20 minuten.
 8. Smeer in een kleine steelpan de resterende cacaoboter en combineer met de resterende cacaopoeder, lucuma en kokosolie. De reden voor twee batches is omdat je het niet op het vuur wilt houden en ook niet wilt dat het hard wordt terwijl je doe de andere stappen.
 9. Neem de trays uit de vriezer en giet je gesmolten cacaomengsel over de pompoenpuree laag. Probeer elke cup volledig te bedekken. Het kan iets smelten.
 10. Plaats het in de vriezer gedurende 30 minuten of tot het hard is. Geniet meteen van of bewaar in de koelkast gedurende maximaal 1 week en in de vriezer gedurende maximaal 4 weken.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c