Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Texas stijl kipfilet met roomjus
 
 
4 PortiesPTM35 min

Texas stijl kipfilet met roomjus


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Klop het ei en de melk samen en leg apart.
 2. Meng het zout, zwarte peper, paprikapoeder en witte peper en strooi aan beide kanten van de kotelet.
 3. Vul de plastic ritssluiting terug met bloem. Doop de steaks in de zak om de biefstuk met de hand in bloem te roosteren. Giet daarna bloem in een ondiepe schaal en schud het overtollige bloem van de biefstukken. Gebruik een tang om het biefstuk in het eimengsel te dopen en een afzonderlijke tang voor het onderdompelen in de bloem.
 4. Leg koteletten opzij op een stuk vetvrij papier.
 5. Verhit de bakolie enkele minuten in een grote gietijzeren of andere zware koekenpan op middelhoog vuur. De olie moet ongeveer een centimeter diep in de pan liggen (dit recept gaat niet over diëten!) Controleer de temperatuur met een druppel van water; als het springt en terugspuugt, is het klaar.
 6. Met een vork met lange steel plaatst u elke kotelet voorzichtig in de hete olie. Bescherm uzelf (en uw keuken) tegen het knetterende vet dat ontstaat. Maak koteletten aan beide kanten, één keer draaien, tot ze goudbruin zijn.Verlaag het vuur tot een laag, bedek en kook 4 of 5 minuten tot de koteletten klaar zijn. Door kieren op papieren handdoeken.
 7. Cream jus.
 8. Nadat de schnitzels uit de pan zijn gehaald, giet je alles behalve 2 eetlepels olie weg, waarbij zoveel mogelijk van de gebruinde stukjes in de pan blijven. Verhit de olie op matig vuur tot deze warm is.
 9. Strooi 3 eetlepels bloem (gebruik de overgebleven bloem van het kipfilet recept (afval niet - wil niet) in de hete olie. Roer met een houten lepel, snel, om de bloem bruin te maken.
 10. Roer geleidelijk 190 liter melk en 190 liter water door elkaar, meng constant met de houten lepel en schep er eventueel klonten uit. Verhoog de hitte en de jus dikker. Blijf koken en roer een paar minuten tot de jus de gewenste dikte heeft bereikt. kruiden en voeg meer zout en peper toe volgens uw smaak.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407