Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Vergulde saffraan en boter geroosterde gebraden kalkoen met kruidenslinger
 
 
1 Gilded Roast Turkey, 6-8 PortiesPTM3H50 min

Vergulde saffraan en boter geroosterde gebraden kalkoen met kruidenslinger


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Veeg de kalkoen schoon en verwijder eventuele ingewanden uit de vogel.
 2. Smeer de boter over de hele vogel en plaats de ui, kruiden en citroen in de lichaamsholte. Kruid de vogel op smaak met zout en peper.
 3. Leg de beboterde vogel in een met folie bekleed kalkoenblad. Snijd een stuk vetvrij papier of bakpapier en druk dit over het borstgedeelte van de vogel - om te voorkomen dat de borst te droog wordt tijdens het koken.
 4. Cover the turkey with 2 large pieces of tinfoil/aluminum foil - making sure the foil DOES NOT touch the bird - you are creating a tent - with lots of air to circulate inside!
 5. Kook in de voorverwarmde oven gedurende 9 minuten per pond, plus 9 minuten - dus een 4,5 kilo kalkoen duurt ongeveer 3 uur en 40 minuten.
 6. Probeer de kalkoen tijdens de bereidingstijd ten minste twee keer uit de oven te nemen en te beleggen met de boterachtige sappen. Vervang de foliehoes voordat u deze terugplaatst om verder te koken in de oven.
 7. Terwijl de vogel aan het koken is, bereid je je verglaasde glazuur voor - kies welke jij wilt, ei glazuur of boter glazuur.
 8. Klop de eierdooiers met de saffraan en gesmolten boter. Het moet de consistentie zijn van een glazuurlaagje, of een dikke gietroom of custard. Als je alleen het boterglazuur gebruikt - klop de saffraan en de gesmolten boter samen - dit glazuur zal zijn dunner dan het glazuur.
 9. Twintig minuten voor het einde van de kooktijd haalt u de kalkoen uit de oven en laat u alle sappen voor uw jus weglopen.
 10. Draai de oven op 190 ° C/380 ° F of gasmerk 5.
 11. Breng je vergulde glazuur aan op de kalkoen met een grote gebaksborst - borstel het ALLE over de kalkoen zo gelijkmatig mogelijk en niet te dik met het glazuur.
 12. Breng de kalkoen terug naar de oven gedurende de laatste 20 minuten - haal uit de oven en laat het 30 minuten rusten voordat je het snijdt.
 13. Verwijder de kruiden, citroen en ui uit de holte alvorens te snijden en te serveren.
 14. Maak de kruidenslinger - draai takjes tijm, laurier en rozemarijn samen met wat kooksnoer of touw om een ​​rondje te vormen.
 15. Serveer de kalkoen versierd met een gedraaide krans van kruiden, en met traditionele bijgerechten zoals: Gebakken aardappelen, gemengde groenten, rode kool, jus, vulling, baconrolletjes en Chipolata-worstbroodjes.
 16. Je kunt de kalkoen ook "vergulden" door eetbaar goudstofpoeder over de borst en de benen van de kalkoen te strooien - dit is verkrijgbaar bij gespecialiseerde taartdecoratiewinkels.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407