Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over mango's

Alles wat u moet weten over mango's

 1. De mango is een lid van de steenvruchtenfamilie, een soort plantaardig voedsel met een buitenste vlezig deel rond een schelp (wat we soms een pit noemen) die een zaad bevat. Olijven, dadels en kokosnoten zijn ook soorten steenvruchten.

 2. Er zijn veel verschillende soorten mango's. Ze variëren in kleur, vorm, smaak en zaadgrootte. Hoewel de huidskleur van mango's kan variëren van groen tot rood, geel of oranje, is het binnenste vruchtvlees van de mango meestal goudgeel. Ze hebben een zoete en romige smaak en bevatten meer dan 20 vitamines en mineralen.

 3. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het biedt een overzicht van de voedingswaarde en een diepgaand onderzoek naar hun mogelijke gezondheidsvoordelen, hoe meer mango's in uw dieet op te nemen en mogelijke gezondheidsrisico's in verband met het consumeren van mango's.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten wordt al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals mango's het risico op obesitas en algehele mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen vermindert en een gezonde teint en haar, verhoogde energie en algeheel lager bevordert gewicht.

 3. Mango's kunnen het lichaam mogelijk op de volgende manieren beschermen en versterken:

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

 1. De antioxidant zeaxanthine, gevonden in mango's, filtert schadelijke blauwe lichtstralen en wordt verondersteld een beschermende rol te spelen in de gezondheid van het oog en mogelijk schade af te weren door maculaire degeneratie.

 2. Van een hogere inname van alle fruit (drie of meer porties per dag) is ook aangetoond dat het het risico op en de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vermindert.

Astmapreventie

 1. Het risico op het ontwikkelen van astma is lager bij mensen die een grote hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen consumeren. Een van deze voedingsstoffen is bètacaroteen, gevonden in mango's, papaja, abrikozen, broccoli, meloen, pompoen en wortelen.

Cancer

 1. Diëten die rijk zijn aan bètacaroteen kunnen ook een beschermende rol spelen tegen prostaatkanker, volgens een onderzoek uitgevoerd door de Harvard School of Public Health's Department of Nutrition en waarvan is aangetoond dat het het risico op darmkanker in een Japans onderzoek.

 2. In een studie uitgevoerd door Texas AgriLife Research, testten voedselwetenschappers mangopolyfenolextracten op colon-, borst-, long-, leukemie- en prostaatkankerweefsel; mango's bleken enige invloed te hebben op alle geteste kankers, maar waren het meest effectief bij borst- en darmkanker. [! 9083 => 1140 = 5!

Botgezondheid

 1. Lage inname van vitamine K wordt geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Adequate vitamine K-consumptie kan worden bereikt door een goede inname van fruit en groenten te eten. Vitamine K is belangrijk voor het verbeteren van de calciumabsorptie, essentieel voor een optimale gezondheid van de botten.

Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat mensen met diabetes type 1 die vezelrijk voedsel consumeren lagere bloedglucosewaarden hebben; en personen met diabetes type 2 kunnen verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben. Een kopje mango levert ongeveer 3 gram vezels.

Digestie

 1. Mango's helpen vanwege hun vezel- en watergehalte constipatie te voorkomen en bevorderen regelmaat en een gezond spijsverteringskanaal.

Hartziekte

 1. Het vezel-, kalium- en vitaminegehalte in mango's helpt allemaal om hartaandoeningen af ​​te weren. Een toename van de inname van kalium samen met een daling van de inname van natrium is de belangrijkste verandering in het dieet die een persoon kan aanbrengen om zijn risico op hypertensie te verminderen.

Huid en haar

 1. Mango's zijn ook geweldig voor je haar omdat ze vitamine A bevatten, een voedingsstof die nodig is voor de talgproductie die het haar gehydrateerd houdt. Vitamine A is ook noodzakelijk voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar.

 2. Adequate inname van vitamine C, gevonden in slechts 1 kopje mango per dag, is nodig voor de opbouw en het onderhoud van collageen, dat structuur geeft aan huid en haar.

Nutrition

 1. Een kopje in blokjes gesneden mango bevat:

 2. Mango's dragen ook bij aan koper, calcium en ijzer aan het dieet, evenals antioxidanten zoals zeaxanthine en bètacaroteen.

Recepten

 1. Leer de rijpheid van een mango niet te beoordelen op basis van zijn kleur. Zoek naar verse mango's die, als ze rijp zijn, iets onder druk staan. Vermijd fruit met veel zwarte sproeten op de huid. Mango's zullen bij kamertemperatuur blijven rijpen. Wanneer ze op de gewenste rijpheid zijn, bewaar ze 2-3 dagen in een plastic zak in de koelkast. Mango's smaken het best als ze licht gekoeld zijn.

 2. Of probeer deze zwarte bonenburgers met chipotle mango guacamole voor een geweldige combinatie van plantaardige eiwitten en complexe koolhydraten met een boost van antioxidanten bovenop:

Beste zwarte bonenburgers ooit

 1. Meng chiazaad met 2 eetlepels water en laat 5-10 minuten zitten. Voeg ondertussen alle ingrediënten behalve bloem en olijfolie toe aan een keukenmachine. Roer de chiazaadmix en voeg toe aan de keukenmachine. Puls tot goed gecombineerd.

 2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verwijder het bonenmengsel uit de keukenmachine en plaats het in een grote kom. Voeg bloem en olijfolie toe en vorm 4 pasteitjes. Kook ongeveer 5 minuten aan elke kant tot een beetje knapperig aan de buitenkant en warm aan de binnenkant. Rooster volkorenbroodjes en serveer gegarneerd met chipotle mango guacamole (recept hieronder).

Chipotle mango guacamole

 1. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op een middelhoog vuur en roer de helft van de in blokjes gesneden tomaten en alle uien en pepers. Bak 5-10 minuten tot de ui en de pepers zacht zijn. Haal het mengsel van het vuur. Plaats in een middelgrote kom en laat afkoelen.

 2. Voeg de avocado, limoensap en mango toe en roer.

Risico's

 1. Mensen met een allergie voor latex kunnen ook een kruisreactie hebben op mango's (evenals op bananen, avocado en een paar andere groenten en fruit).

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als uw nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 3. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te consumeren dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 4. Artikel laatst bijgewerkt op di 22 augustus 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407