Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over peren

Alles wat u moet weten over peren

 1. Het consumeren van peren kan helpen bij gewichtsverlies en het risico op kanker, hypertensie, diabetes en hartaandoeningen verminderen als het wordt gegeten als onderdeel van een algeheel gezond dieet.

 2. Deze functie van het Medical News Today Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het biedt een voedingswaarde-indeling van de peer en een diepgaande blik op de mogelijke gezondheidsvoordelen, hoe meer peren in uw dieet op te nemen en mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren van peren.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten is al lang in verband gebracht met een verminderd risico op een reeks gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals peren het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algemene mortaliteit vermindert, terwijl een gezonde teint, verhoogde energie en een lager gewicht wordt bevorderd.

Fiber

 1. Peren zijn rijk aan belangrijke antioxidanten, flavonoïden en voedingsvezels. De Food and Nutrition Board van het National Institute of Medicine heeft een Adequate Intake (AI) -richtlijn voor vezels ontwikkeld.

 2. Ze adviseren mannen onder de 50 jaar 38 gram per dag te consumeren en vrouwen onder de 50 jaar 25 gram per dag te consumeren.

 3. Voor volwassenen ouder dan 50 jaar is de aanbeveling voor mannen 30 gram per dag en 21 gram per dag voor vrouwen.

 4. Veel mensen in Amerika krijgen niet eens 50 procent van hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

 5. Het National Institute of Medicine baseerde zijn aanbeveling op een beoordeling van de bevindingen uit verschillende grote onderzoeken. Ze ontdekten dat diëten met 14 gram vezels voor elke 1.000 calorieën werden geassocieerd met een significante vermindering van het risico op zowel hart-en vaatziekten en diabetes type 2.

 6. De eenvoudigste manier om de vezelinname te verhogen, is door de consumptie van groenten en fruit te verhogen. Slechts één middelgrote peer levert 6 gram vezels, ongeveer 24 procent van de dagelijkse behoefte aan een vrouw jonger dan 50.

Diversticulosis behandelen

 1. Diverticulitis is wanneer uitpuilende zakjes in het slijmvlies van de dikke darm geïnfecteerd of ontstoken raken. Van vezelrijke diëten wordt gedacht dat ze de frequentie van opflakkeringen van diverticulitis verminderen door water in de dikke darm te absorberen en de stoelgang gemakkelijker te maken te maken. Het eten van een gezond dieet met veel fruit, groenten en vezels kan de druk en ontstekingen in de dikke darm verminderen.

 2. Hoewel de exacte oorzaak van diverticulaire aandoeningen nog onbekend is, is het herhaaldelijk in verband gebracht met een vezelarm dieet.

Gewichtsverlies

 1. Groenten en fruit met veel vezels helpen je langer vol te blijven en ook caloriearm te zijn. Verhoogde vezelinname is in verband gebracht met verbeterd gewichtsverlies bij zwaarlijvige personen.

Hart- en vaatziekten en cholesterol

 1. Van verhoogde vezelinname is ook aangetoond dat het de cholesterolspiegel verlaagt. Een beoordeling van 67 afzonderlijke gecontroleerde onderzoeken wees uit dat zelfs een bescheiden toename van 10 gram per dag in vezelinname LDL (lipoproteïne met lage dichtheid of "slechte" cholesterol) en totale cholesterol verminderde.

 2. Recente studies hebben aangetoond dat voedingsvezels zelfs een rol kunnen spelen bij het reguleren van het immuunsysteem en ontstekingen, en mogelijk het risico op ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes kunnen verminderen. , kanker en obesitas.

Diabetes

 1. Een vezelrijk dieet wordt geassocieerd met een lager risico op het ontwikkelen van diabetes en een stabielere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes.

Digestie

 1. Het vezelgehalte in peren voorkomt constipatie en bevordert de regelmaat voor een gezond spijsverteringskanaal.

Detox

 1. Regelmatige, adequate stoelgang is cruciaal voor de dagelijkse uitscheiding van gifstoffen via de gal en ontlasting. Peren zijn ongeveer 84 procent water, wat helpt de ontlasting zacht te houden en het spijsverteringsstelsel van gifstoffen te spoelen.

Vrije radicalen bestrijden

 1. Peren bevatten veel antioxidanten, waaronder vitamine C en K, en koper. Deze chemicaliën verwijderen vrije radicalen en beschermen onze cellen tegen de schade die ze kunnen veroorzaken.

Types

 1. Er zijn meer dan 3.000 soorten peren over de hele wereld. Ze variëren in grootte, vorm, zoetheid en knapperigheid.

 2. Enkele van de meest voorkomende soorten peren in de Verenigde Staten zijn:

 3. Als u peren in uw dieet wilt opnemen, vraag dan aan uw plaatselijke groenteboer welk type peer het beste is voor uw smaak?

Nutrition

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een middelgrote peer met een gewicht van ongeveer 178 gram (g):

 2. Het eten van één middelgrote peer levert 12 procent van de dagelijkse vitamine C-behoefte, evenals 10 procent vitamine K, 6 procent kalium en kleinere hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, riboflavine, vitamine B -6 en folaat.

 3. Peren, vooral die met een rode schil, bevatten ook carotenoïden, flavonolen en anthocyanen. In de Baltimore Longitudinal Study of Aging bleken peren en appels tot de belangrijkste bijdragers van flavonolen in het dieet te behoren.

Diet

 1. Peren rijpen niet terwijl ze aan de boom zijn. Voor de beste smaak, laat de peren meerdere dagen rijpen op een warme, zonnige plek of tot de nek van de peer onder druk staat. Koeling stopt het rijpingsproces.

 2. Probeer enkele van deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Fruit, zoals appels en peren, bevat een hogere hoeveelheid fructose in vergelijking met glucose. Ze worden beschouwd als een high FODMAP-voedingsmiddel. Een dieet met veel FODMAP's kan bij sommige mensen met prikkelbare darmaandoeningen leiden tot gas, een opgeblazen gevoel, pijn en diarree.

 2. FODMAP staat voor "fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen." Dit zijn allemaal vormen van fermenteerbare koolhydraten met een korte keten. Het is aangetoond dat een dieet met weinig koolhydraten veel voorkomende symptomen vermindert voor mensen die FODMAP-gevoelig zijn.

 3. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op vr 5 januari 2018.Bezoek onze pagina Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407