Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Arugula koken

Kip met champignons, boerenkool en Yuzu-salade

 1. Met zijn pittige, gewaagde smaak wordt rauwe rucola vaak aan salades toegevoegd om de smaak op te peppen, maar de bladgroen kan ook gekookt worden gegeten. Gebakken of gestoomde, gekookte rucola levert een indrukwekkende dosis vitamine A en K, bevat geen vet en is zeer caloriearm. Eenmaal gekookt, kan rucola worden gegeten als een voedzaam bijgerecht of worden verwerkt in verschillende recepten om de voedingswaarde te verhogen en de smaak te verbeteren.

Gestoomde rucola

 1. Met zijn pittige, gewaagde smaak wordt rauwe rucola vaak aan salades toegevoegd om de smaak te versterken, maar de bladgroen kan ook gekookt worden gegeten. Gebakken of gestoomde, gekookte rucola levert een indrukwekkende dosis vitamine A en K, bevat geen vet en is zeer caloriearm. Eenmaal gekookt, kan rucola worden gegeten als een voedzaam bijgerecht of worden verwerkt in verschillende recepten om de voedingswaarde te verhogen en de smaak te verbeteren.

Stap 1

 1. Snijd de stelen en eventuele gele bladeren van een bos gewassen rucolabladeren met een scherp mes. Gooi de stelen weg.

Stap 2

 1. Vul de bodem van een pan met een centimeter of twee water en plaats de rucola in de pan.

Stap 3

 1. Dek de pan af met een goed passend deksel en plaats de pan op middelhoog vuur.

Stap 4

 1. Breng het water op de bodem van de pan aan de kook en haal de rucola onmiddellijk van het vuur. Dit voorkomt dat de bladeren slijmerig en gaar worden.

Stap 5

 1. Giet het water uit de pan, breng het over in een serveerschaal en serveer de gestoomde rucola met een scheutje olijfolie en uw favoriete kruiden en specerijen.

Sauteed Arugula

 1. Giet het water uit de pan, breng het over in een serveerschaal en serveer de gestoomde rucola met een scheutje olijfolie en uw favoriete kruiden en specerijen.

Stap 1

 1. Snijd de stengels en eventuele verwelkte of gele bladeren van een bos gewassen rucola.

Stap 2

 1. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 3

 1. Leg de rucola-bladeren voorzichtig in de hete olie en bestrooi de bladeren met uw favoriete kruiden en specerijen.

Stap 4

 1. Roer de rucola vaak met een lepel met sleuf.

Stap 5

 1. Haal de koekenpan van het vuur zodra de bladeren verwelkt zijn en een levendige groene kleur hebben.

Stap 6

 1. Leg de gebakken rucolablaadjes op een serveerschaal en kruid ze zoals u dat wilt. Een scheutje citroensap zal ook de smaak verbeteren.

Stap 6

 1. Gewassen rucola

 2. Snijplank

 3. Scherp mes

 4. Steelpan met deksel

 5. Serveerschaal

 6. Kruiden en specerijen

 7. Gegleufde lepel

Stap 6

 1. Rucola moet grondig worden gewassen voordat u het kookt. Snijd de stelen af ​​en verwijder eventuele vergeelde of verwelkende bladeren uit de bos rucola. Plaats de bladeren in een kom met koud water en draai de rucola rond om vuil en aarde die aan de bladeren vastzitten los te maken. Giet de bladeren af ​​en leg ze op een papieren handdoek om te drogen. [! 33832 => 1140 = 16!

Stap 6

 1. Rucola is behoorlijk bederfelijk, volgens Aliza Green, auteur van "Beginnen met ingrediënten: typische recepten voor de manier waarop we echt koken." Gebruik het bladgroen binnen twee of drie dagen na aankoop en trek eventuele gele of verwelkende bladeren voor het koken weg, omdat deze onaangenaam bitter kunnen smaken. Gebruik ook geen gekneusde bladeren, beveelt de Amerikaanse Food and Drug Administration aan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407