Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beste vis om te eten: 12 gezondste opties

Overzicht

 1. Vis is een gezond, eiwitrijk voedingsmiddel, vooral belangrijk voor zijn omega-3-vetzuren, essentiële "goede" vetten die ons lichaam niet zelf produceert.

 2. De Centers for Disease Control (CDC) meldt dat omega-3-vetzuren een essentiële rol spelen in de gezondheid van hersenen en hart. Omega-3 vetzuren hebben aangetoond dat ze ontstekingen verminderen en het risico op hartaandoeningen verminderen. Ze zijn ook belangrijk voor de prenatale ontwikkeling bij baby's.

 3. De American Heart Association (AHA) beveelt aan om minstens twee keer per week vis te eten, met name vette vis zoals zalm, meerforel, sardines en witte tonijn, die veel omega-3 vetzuren bevatten.

 4. Er zijn enkele risico's verbonden aan het regelmatig eten van vis. Verontreinigingen zoals kwik en polychloorbifenylen (PCB's) vinden hun weg in grond-, meer- en oceaanwater van ons huishoudelijk en industrieel afval en vervolgens in de vissen die daar leven.

 5. Het Environmental Protection Agency (EPA) en de Food and Drug Association (FDA) hebben gecombineerde richtlijnen uitgegeven voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, en kinderen.

 6. Ze adviseren deze groepen om vis te vermijden met hogere niveaus van kwikverontreiniging, waaronder meestal:

 7. De volgende 12 supersterrenvissen staan ​​op onze lijst "Beste vis", niet alleen vanwege hun uitstekende voedings- en veiligheidsprofielen, maar omdat ze milieuvriendelijk zijn - omdat ze op verantwoorde wijze worden gevangen of gekweekt, en niet overbevist.

1. Alaskan zalm

 1. Er is een discussie over of wilde zalm of gekweekte zalm de betere optie is. Gekweekte zalm is aanzienlijk goedkoper, maar het kan minder omega-3-vetten en minder vitamines en mineralen bevatten, afhankelijk van of het is versterkt of niet.

 2. Zalm is in het algemeen een geweldige optie voor uw dieet, maar als uw budget het toelaat, kiest u voor de wilde variëteit. Probeer dit gegrilde zalmrecept met een zoetzure glazuur van Chowhound voor een voorgerecht dat gemakkelijk te bereiden is.

Cod

 1. Deze schilferige witte vis is een geweldige bron van fosfor, niacine en vitamine B-12. Een 3-ounce gekookte portie bevat 15 tot 20 gram eiwit. Probeer een piccata-saus bovenop kabeljauw voor een mooie aanvulling, zoals in dit recept van Paleo Grubs.

Herring

 1. Een vette vis vergelijkbaar met sardines, haring is vooral goed gerookt. Gerookte vis zit echter boordevol natrium, dus consumeer het met mate. Jamie Oliver's mediterrane haringlinguine gebruikt de verse versie in dit recept.

Mahi-mahi

 1. Een tropische stevige vis, mahi-mahi kan bijna elke bereiding aan. Omdat het ook dolfijnvis wordt genoemd, wordt het soms verward met de zoogdierdolfijn. Maar maak je geen zorgen, ze zijn compleet anders.

 2. Probeer een paar gezwarte mahi-mahi-taco's met een chipotle-mayo voor het diner.

Makreel

 1. In tegenstelling tot magere witte vis, is makreel een vette vis, rijk aan gezonde vetten. Koningsmakreel is een kwik met een hoog kwikgehalte, dus kies voor de lagere kwik Spaanse of kleinere makreelkeuzes.

 2. Probeer deze recepten van Delishably voor maaltijdideeën.

Perch

 1. Nog een witte vis, baars heeft een gemiddelde textuur en kan uit de oceaan of uit zoet water komen. Vanwege zijn milde smaak past een smaakvolle panko-paneer hiermee, zoals in dit recept.

Regenboogforel

 1. Gekweekte regenboogforel is eigenlijk een veiligere optie dan wild, omdat het wordt grootgebracht en beschermd tegen verontreinigingen. En volgens de Monterey Bay Aquarium Seafood Watch is het een van de beste soorten vis die je kunt eten in termen van impact op het milieu.

 2. Probeer deze heerlijke forelrecepten van Martha Stewart.

Sardines

 1. Ook een vette vis, sardines zijn rijk aan veel vitamines. De ingeblikte versie is gemakkelijk te vinden en het is eigenlijk voedzamer omdat je de hele vis eet, inclusief botten en huid (maak je geen zorgen, ze zijn vrijwel opgelost). Probeer een salade met een blikje erop voor een lekkere maaltijd.

Gestreepte bas

 1. Gekweekte of wilde, gestreepte bas is een andere duurzame vis. Het heeft een stevige maar schilferige textuur en is vol van smaak.

 2. Probeer dit recept van de Pioneer Woman voor gebronsde zeebaars met citroen-sjalotboter.

Tuna

 1. Tonijn is vers of in blik, een favoriete optie. Kies bij het plukken van verse tonijn een stuk dat glanzend is en oceaanvers ruikt. Het is ook gemakkelijk te bereiden - het enige dat het nodig heeft is een snel schroeien op hoog vuur.

 2. Het wordt aanbevolen dat mensen yellowfin, albacore en ahi tonijn beperken vanwege hun hoge kwikgehalte. Kies in plaats van wit, wat albacore is, "broklicht" bij het kopen van tonijn in blik. Tonijn is bijna altijd de soort met een lager kwik, genaamd skipjack.

Wild Alaskan pollock

 1. Alaska koolvis is altijd in het wild gevangen in de noordelijke Stille Oceaan. Vanwege zijn milde smaak en lichte textuur is het de vis die het meest wordt gebruikt voor vissticks en andere gehavende visproducten. Probeer dit recept voor gepocheerde koolvis met kruidenboter.

12. Arctic char

 1. Arctic char is in de zalmfamilie. Het lijkt op zalm en de smaak ligt ergens tussen zalm en forel, iets meer als forel. Het vlees is stevig, met fijne schilfers en een hoog vetgehalte. Het vlees varieert van donkerrood tot lichtroze.

 2. Gekweekte Arctische houtskool wordt meestal gekweekt in onshore-tanks die minder vervuiling veroorzaken dan die in kustwateren. Probeer dit eenvoudige recept voor houtskoolrecept met esdoorn-glazuur van City Fish Market.

De afhaalmaaltijden

 1. Het meerdere keren per week consumeren van een verscheidenheid aan vissen levert veel voedingsstoffen op die nodig zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een gezondheidstoestand heeft, neem dan contact op met uw arts voordat u vis met kwik erin opneemt.

 2. Nicole Davis is een in Boston gevestigde schrijver, ACE-gecertificeerde personal trainer en gezondheidsenthousiasteling die vrouwen helpt een sterker, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Haar filosofie is om je rondingen te omarmen en je pasvorm te creëren - wat dat ook mag zijn! Ze was te zien in het tijdschrift "Future of Fitness" van het tijdschrift Oxygen in het juni 2016 nummer. Volg haar op Instagram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407