Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Black Beans Nutrition komt het hart ten goede, darm meer

 1. Zijn zwarte bonen, gezien hun hoge zetmeelgehalte en de neiging om sommige mensen "gasachtig" te maken, echt goed voor u? Zeker weten! Zwarte bonen zijn een voedsel dat bijna iedereen kan profiteren van het houden in hun keukenkasten. Studies hebben het eten van zwarte bonen gekoppeld aan het helpen beschermen tegen ontstekingen, hartaandoeningen, gewichtstoename, diabetes, bepaalde vormen van kanker en veel voorkomende tekorten aan voedingsstoffen die we vaak zien bij mensen die een typisch westers dieet eten. Het is gemakkelijk om ook van zwarte bonenvoeding te profiteren. Dit voedsel is een uiterst betaalbare bron van eiwitten, vullende vezels, ziektebestrijdende antioxidanten zoals flavonoïden en tal van vitamines en mineralen.

 2. De voordelen voor de gezondheid van de voeding van zwarte bonen, de veelzijdigheid van de bonen en het hoge gehalte aan voedingsstoffen maken ze een uitstekende keuze voor zowel plantaardige eters als alleseters.

Voedingsfeiten zwarte bonen

 1. Zwarte bonen, of 'gewone bonen', zijn afkomstig uit de Phaseolus vulgaris-familie van peulvruchten, een plant die inheems is in Amerika. Wat zijn peulvruchten precies? Ze zijn het fruit of zaad van elke plant in de familie die Fabaceae wordt genoemd. Zwarte bonen maken technisch gezien deel uit van de familie van bruine bonen, waarvan er ongeveer 500 verschillende variëteiten zijn. Deze bonen worden in de Verenigde Staten in de Verenigde Staten in de volksmond 'zwarte bonen' genoemd, maar worden over de hele wereld met verschillende namen genoemd - zoals zwarte schildpadbonen, frijol negro, zaragoza of feijao preto.

 2. Worden zwarte bonen als koolhydraten of eiwitten beschouwd? Ze bevatten eigenlijk een beetje van beide. Hoewel ze koolhydraten en zetmeel bevatten, bevatten ze ook veel vezels en een goede bron van aminozuren (die eiwitten vormen). Hebben zwarte bonen voedingswaarde? Gezien het lage caloriegehalte van zwarte bonenvoeding, zijn ze relatief voedzaam en bevatten ze folaat, koper, mangaan en meer.

 3. Volgens de USDA levert een portie (ongeveer 172 gram) gekookte zwarte bonenvoeding ongeveer:

 4. Bovendien bevat de voeding voor zwarte bonen ook wat niacine, pantotheenzuur, selenium en vitamine A.

Top 9 gezondheidsvoordelen van Black Beans Nutrition

 1. Zwarte bonen, of 'gewone bonen', komen uit de Phaseolus vulgaris-familie van peulvruchten, een plant die inheems is in Amerika. Wat zijn peulvruchten precies? Ze zijn het fruit of zaad van elke plant in de familie die Fabaceae wordt genoemd. Zwarte bonen maken technisch gezien deel uit van de familie van bruine bonen, waarvan er ongeveer 500 verschillende variëteiten zijn. Deze bonen worden in de Verenigde Staten in de Verenigde Staten in de volksmond 'zwarte bonen' genoemd, maar worden over de hele wereld met verschillende namen genoemd - zoals zwarte schildpadbonen, frijol negro, zaragoza of feijao preto.

 2. Worden zwarte bonen als koolhydraten of eiwitten beschouwd? Ze bevatten eigenlijk een beetje van beide. Hoewel ze koolhydraten en zetmeel bevatten, bevatten ze ook veel vezels en een goede bron van aminozuren (die eiwitten vormen). Hebben zwarte bonen voedingswaarde? Gezien het lage caloriegehalte van zwarte bonenvoeding, zijn ze relatief voedzaam en bevatten ze folaat, koper, mangaan en meer.

 3. Volgens de USDA biedt een portie (ongeveer 172 gram) gekookte zwarte bonenvoeding ongeveer:

 4. Bovendien bevat de voeding voor zwarte bonen ook wat niacine, pantotheenzuur, selenium en vitamine A.

1. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 1. Waarom zijn bonen goed voor uw gezondheid, vooral voor uw hart? Zwarte bonen beschermen de gezondheid van het hart op verschillende manieren. Een van de belangrijkste is dat ze helpen bij het leveren van antioxidanten die ontstekingen bestrijden. Een groot voordeel van zwarte bonenvoeding is dat deze peulvruchten veel fytonutriënten bevatten - vooral flavonoïden die delphinidine, petunidine en malvidine worden genoemd. Studies hebben aangetoond dat flavonoïden werken om het vetmetabolisme te reguleren en positief te helpen bij de uitscheiding van cholesterol.

 2. De voeding van zwarte bonen bevat ook uitzonderlijk veel oplosbare vezels. Dit type voedingsvezels wordt geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten, omdat het helpt om ongezonde cholesterolwaarden in evenwicht te brengen. Studies hebben aangetoond dat een dieet met veel voedingsvezels, vooral uit bonen en peulvruchten, beschermend is tegen sterfte als gevolg van hartaandoeningen, hartstilstand en beroerte. Vezel helpt ontstekingen te verminderen omdat het afval en gifstoffen uit het lichaam verwijdert, waardoor de bloedvaten vrij blijven van gevaarlijke pestophopingen. Er is bewijs dat slechts één dagelijkse portie (ongeveer 3/4 kop gekookt) bonen van welke aard dan ook kan helpen om de kans op een hartaanval te verminderen en "slechte" LDL-cholesterol in evenwicht te brengen.

 3. Bovendien levert zwarte bonenvoeding een hoge bron van folaat en magnesium, twee mineralen die belangrijk zijn voor het behoud van een gezond cardiovasculair systeem. Het hoge vezelgehalte in zwarte bonenvoeding kan ook voorkomen dat te veel eten en schadelijk overgewicht worden, vooral rond vitale organen zoals het hart.

2. Biedt ziektebestrijdende antioxidanten

 1. De belangrijke flavonoïde en fytochemische verbindingen in de voeding van zwarte bonen werken als antioxidanten en ontstekingsremmers. Dit maakt ze voordelig in het beschermen tegen verschillende vormen van kanker. Onderzoek toont aan dat zwarte bonen een hoog gehalte aan anthocyanen bevatten, verbindingen die ook in voedingsmiddelen zoals bessen worden gevonden.Studies tonen aan dat de beschermende effecten van zwarte bonen vooral belangrijk zijn voor het voorkomen van darmkanker. Sommige bronnen melden dat zwarte bonen, met hun diepzwarte kleur, de hoogste bonenbron van antioxidanten zijn.

 2. Studies hebben aangetoond dat de antioxidantverbindingen van zwarte bonenvoeding DNA-schade en genmutatie kunnen helpen voorkomen, wat leidt tot een verminderd risico op het ontwikkelen van kankercellen. Er zijn ook aanwijzingen dat bij oudere volwassenen een dieet met plantaardige eiwitten (peulvruchten) wordt geassocieerd met een verbeterde cognitieve gezondheid en bescherming tegen neurologische stoornissen. Aangenomen wordt dat dit effect te wijten is aan verhoogde insulinegevoeligheid bij volwassenen die veel vezels, eiwitten en antioxidanten consumeren.

3. Hoge bron van vezels

 1. Bonen zijn een van de beste vezelrijke voedingsmiddelen die gezondheidsdeskundigen aanbevelen dat iedereen regelmatig eet. Zwarte bonen vormen een uitzonderlijk vullende toevoeging aan elk recept, met hun hoge niveaus van voedingsvezels (ongeveer 15 gram per kopje) maar ook vanwege hun combinatie van complexe koolhydraten en eiwitten. De macronutriënten in bonen, inclusief vezels, werken samen om ons een verzadigd gevoel te geven na het eten, terwijl ze ook helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 2. Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat het consumeren van zwarte bonen de eetlust onder controle houdt en kan leiden tot een significante vermindering van ongezond lichaamsvet. Om de beste spijsverteringsgezondheid te behouden, moeten alle volwassenen ernaar streven elke dag minstens 30 gram vezels uit hele voedingsmiddelen te hebben. De vezels en eiwitten in bonen helpen de glucose (suiker) uit het zetmeel van de bonen langzaam in de bloedbaan vrij te laten. Terwijl eenvoudige koolhydraten - inclusief bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes, ontbijtgranen, geraffineerde granen en gezoete snacks - suiker zeer snel in het bloed afgeven, houden bonen je lang vol.

4. Verbetert de spijsvertering

 1. Bonen bevatten resistent zetmeel dat de goede bacteriën in je darmen voedt. Het hoge vezelgehalte van zwarte bonenvoeding helpt ook de spijsvertering te verbeteren door het spijsverteringskanaal vrij te houden van toxische opbouw. Vezel fungeert als een bezem voor het spijsverteringsstelsel en werkt om afval door het spijsverteringskanaal te duwen, zodat de bacteriën van de darmflora in balans kunnen blijven. Dit voorkomt ongewenste spijsverteringssymptomen zoals constipatie, IBS en meer. Zwarte bonen zijn ook aangetoond in onderzoeken om de gezondheid van de dikke darm te beschermen en mogelijk te helpen colitis of darmkanker af te weren vanwege hun vermogen om oxidatieve schade in het spijsverteringsstelsel te blokkeren.

 2. De vezel in zwarte bonenvoeding kan helpen de natuurlijk gewenste pH-waarde van het lichaam te handhaven, waardoor de zuurgraad en alkaliteit in evenwicht worden gehouden. Peulvruchten hebben een alkaliserend effect op het lichaam, wat helpt de pH-waarden in evenwicht te brengen door de hoge zuurgraad te bestrijden die in de meeste moderne diëten voorkomt, vanwege de grote hoeveelheden vlees, zuivelproducten en bewerkte voedingsmiddelen. Bovendien is in studies vastgesteld dat zwarte bonen antibacteriële en antiparasitaire eigenschappen hebben. Ze kunnen helpen toxines en ongewenste bacteriën uit het lichaam te verwijderen, wat kan helpen de spijsvertering te herstellen en de algehele gezondheid te verbeteren.

5. Biedt langdurige energie

 1. Het is heel belangrijk om het juiste type koolhydraten te consumeren - in de vorm van hele, ongeraffineerde groenten, zetmeel, peulvruchten en soms gekiemde granen - om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 2. Bonen en peulvruchten bevatten een vorm van complexe koolhydraten genaamd zetmeel, die het lichaam in staat is langzaam te verteren en te gebruiken voor energie zonder de bloedsuikerspiegel te verhogen. Dit maakt zwarte bonen een voedingsmiddel dat als laag op de glycemische index wordt beschouwd. Alle soorten peulvruchten worden beschouwd als voedingsmiddelen met een lage GI en kunnen daarom de totale glycemische belasting van maaltijden waarin ze zijn opgenomen, verminderen.

 1. Het zetmeel in zwarte bonenvoeding bevat de natuurlijke suiker genaamd glucose, die het lichaam gemakkelijk gebruikt voor veel essentiële functies. "Snelle" of "eenvoudige" koolhydraten doen meestal het tegenovergestelde van complexe koolhydraten zoals zetmeel - snel het verhogen van de bloedsuikerspiegel omdat een grote hoeveelheid suiker in één keer in het bloed wordt afgegeven. De cyclus van het eten van de verkeerde soorten geraffineerde koolhydraten leidt ook tot hunkeren naar meer snoep, weinig energie, te veel eten en zelfs potentiële problemen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels. Op lange termijn kan dit leiden tot diabetes of metabool syndroom. Uit een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, is echter gebleken dat het opnemen van zwarte bonen in een typisch westerse maaltijd de afgifte van insuline helpt reguleren en ook de antioxidantstatus verhoogt.

 2. Vanwege het vermogen van zwarte bonen om "vrijgekomen" energie in de vorm van zetmeel te leveren, vormen ze een uitstekende koolhydraatbron voor iedereen die een vorm van weerstand heeft tegen insuline (de bloedsuiker- hormoon verlagen), zoals mensen die prediabetisch zijn of diabetes hebben. Van het consumeren van resistent zetmeel uit peulvruchten is aangetoond dat het antidiabetische effecten heeft en helpt bij het bestrijden van andere risicofactoren voor het metabool syndroom, zoals hypertensie.

7. Bevat Essentiële Vitaminen en Mineralen

 1. Zwarte bonen zijn een uitstekende bron van talloze vitamines en mineralen. Ze bevatten zelfs veel magnesium, ijzer, foliumzuur, fosfor en B-vitamines. Deze voedingsstoffen zijn allemaal bijzonder belangrijk voor vegetariërs en veganisten die deze voedingsstoffen mogelijk missen door het elimineren van andere dierlijke bronnen. Ontstekingsremmende, voedende diëten die voedingsmiddelen zoals zwarte bonen bevatten, kunnen veel voorkomende ziekten voorkomen, waaronder fibromyalgie, lekkende darm, metabool syndroom en meer.

8. Hoog in eiwitten

 1. De voeding van zwarte bonen biedt ook een grote hoeveelheid plantaardig eiwit. Het lichaam gebruikt eiwitten, in de vorm van aminozuren, voor bijna elke functie. Als u regelmatig voldoende hoeveelheden eiwit eet, kunt u symptomen met betrekking tot eiwitgebrek bestrijden, waaronder gewichtstoename, te veel eten, spierzwakte, vermoeidheid, weinig energie, oogproblemen, hartproblemen, slechte huidgezondheid, onevenwichtige hormoonspiegels en meer . Eiwit is cruciaal om spieren op te bouwen en het lichaam energiek, sterk en jeugdig te houden. Hoewel veel mensen minder calorieën nodig hebben naarmate ze ouder worden om een ​​gezond gewicht te behouden, voegen zwarte bonen een grote hoeveelheid voedingsstoffen aan het dieet toe zonder veel calorieën bij te dragen (slechts ongeveer 110 calorieën per halve kop).

 2. Zwarte bonen als onderdeel van traditionele diëten worden vaak gegeten met rijst, maïs of zetmeelrijke groenten. Gelukkig werken deze combinaties samen om een ​​'compleet eiwit' te vormen, wat betekent dat ze alle essentiële aminozuren (bekend als de bouwstenen van eiwitten) bevatten die nodig zijn om te verkrijgen via eiwitrijk voedsel, omdat het lichaam ze niet kan maken . Het consumeren van bonen is een geweldige manier om vetarme, vezelrijke eiwitten aan je dieet toe te voegen.

9. Helpt bij gewichtsverlies

 1. Een beoordeling uit 2016 verscheen in de conclusie dat American Journal of Clinical Nutrition ontdekte dat de consumptie van pols via de voeding het lichaamsvetpercentage bij volwassenen kan verlagen. Er wordt aangenomen dat peulvruchten positieve effecten hebben op gewichtsbeheersing vanwege hun vermogen om een ​​aantal metabole functies, insulinegevoeligheid en lever- / leverfunctie bij zwaarlijvige volwassenen te verbeteren.

 2. De voeding van zwarte bonen heeft een zeer laag aantal calorieën, vooral als je kijkt naar het bereik van voedingsstoffen en vezels. Het consumeren van zwarte bonen kan ervoor zorgen dat je minder snel te veel eet, omdat vezels in het spijsverteringskanaal uitzetten, water opnemen en een hoog volume opnemen. Hierdoor heb je minder kans op het hunkeren naar voedsel voor snoep of snack op lege, bewerkte junkfood tussen de maaltijden door.

Geschiedenis van het gebruik van zwarte bonen in traditionele geneeskunde / diëten

 1. Volgens onderzoekers en archeologen waren bonen een van de eerste voedingsmiddelen die werden verzameld en bereid door mensen, en sommigen denken dat met name zwarte bonen de eerste soort peulvruchten zijn die worden gedomesticeerd voor voedsel. Zwarte bonen hebben een zeer lange geschiedenis in de Latijnse keuken en zijn vandaag de dag nog steeds een uiterst belangrijk basisgewas in Midden-, Zuid- en Noord-Amerika.

 2. Men dacht dat ze ongeveer 7.000 jaar geleden in Mexico en Zuid-Amerika werden geconsumeerd. Sommige bronnen stellen dat ze oorspronkelijk in Peru werden gevonden en geoogst in deze tijd en zich vervolgens in de daaropvolgende honderden jaren verspreidden naar bijna elke andere nabijgelegen Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse natie.

 3. Uit Mexico verspreiden zwarte bonen zich over gebieden van de VS, waaronder Texas, New Mexico en Louisiana, lang voordat ze Amerikaanse staten werden gevestigd, en ze zijn nu nog steeds enorm populair in die gebieden. Zwarte bonen werden voor het eerst geïntroduceerd in Europa rond de 15e eeuw toen Spaanse ontdekkingsreizigers hen terugbrachten van hun reizen. Ze verspreidden zich vervolgens naar andere delen van de wereld, waaronder Afrika en Azië.

 4. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt gezegd dat zwarte bonen de nieren helpen versterken, yin / vrouwelijke energie voeden, het hart versterken, de bloeddruk in evenwicht brengen en de bloedsomloop verbeteren. Dit komt door hun toevoer van belangrijke voedingsstoffen zoals foliumzuur, resistent zetmeel / vezels en anthocyanen. Ze worden aanbevolen voor mensen die te maken hebben met aandoeningen zoals nieraandoeningen, rugpijn, kniepijn, onvruchtbaarheid, zaademissies, wazig zien, oorproblemen en moeite met plassen.

 5. Gerelateerd: Natto: The Fermented Soy Superfood

Zwarte bonen versus Pinto bonen versus refried bonen

 1. Wat is het grootste verschil tussen voeding voor zwarte bonen en voeding voor pinto bonen? Net als zwarte bonen leveren pintobonen grote hoeveelheden foliumzuur, magnesium, mangaan, fosfor, ijzer, koper en vitamine B6. Pinto-bonen zijn een iets betere bron van folaat en leveren 75 procent van uw dagelijkse behoeften in elke kop. Beide bonen, die aan elkaar verwant zijn, leveren vergelijkbare hoeveelheden van de meeste andere voedingsstoffen. Ze hebben vergelijkbare hoeveelheden calorieën, vezels en eiwitten per portie van één kopje.

 2. Bonen zijn typisch pintobonen die zijn gekookt, gepureerd en gebakken in een soort vet, vervolgens gecombineerd met zout, peper en kruiden / ingrediënten zoals chili, knoflook, komijn, ui en limoen . Ze zijn vooral populair in de Mexicaanse en Latijnse keuken.

 3. U kunt ook bonen met zwarte bonen of bruine bonen maken in plaats van pinto bonen. Het grootste verschil tussen gewone gekookte bonen en bonen is het vetgehalte. Bonen hebben minder calorieën en vet omdat ze zijn gemaakt met ingrediënten zoals olie, boter of dierlijk vet (zoals reuzel, wat varkensvet of spekdruppels is).

Waar te vinden en hoe zwarte bonen te gebruiken

 1. Zwarte bonen kopen:

 2. Zwarte bonen zijn te vinden in gedroogde of voorgekookte variëteiten. Ze zijn het meest verkrijgbaar in voorgekookte / ingeblikte of voorgekookte / ingevroren variëteiten.

 3. Is er een verschil tussen gekookte zwarte bonenvoeding en ingeblikte zwarte bonenvoeding? Voorgekookte zwarte bonen, in ingeblikte of ingevroren vorm, hebben vaak dezelfde voedingsstoffen als vers gemaakte bonen, dus zolang u een hoogwaardige soort koopt. Door zwarte bonen in blik te kopen, kun je gemakkelijk van bonen genieten, zelfs als je weinig tijd hebt.

 4. Zoek naar gedroogde zwarte bonen op markten die voedsel verkopen per pond of in het gedeelte "bulkcontainer" van uw favoriete reformwinkel - waar u waarschijnlijk biologische gedroogde bonen kunt vinden te koop tegen zeer lage kosten. Als je gekiemde zwarte bonen vindt, is dat nog beter! Gedroogde bonen blijven lang vers, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u te veel koopt en ze verwent.

 5. Bewaar wat gedroogde bonen in uw keuken voor wanneer u wat extra tijd hebt om te koken. Droge, ongekookte zwarte bonen kunnen tot 12 maanden worden bewaard indien bewaard in een luchtdichte verpakking op een koele, droge en donkere plaats zoals uw kast.

 6. Hoe zwarte bonen te koken:

 7. De meeste mensen hebben de neiging om voorgekookte bonen in blik te gebruiken, omdat de kooktijd voor gedroogde bonen een beetje lang kan zijn. Voor het koken van zwarte bonen moet je een dag vooruit plannen om de bonen te laten weken. Veel mensen vinden echter dat vanaf nul gemaakte bonen het beste smaken en hun textuur meer behouden dan voorgekookte soorten - plus dit stelt u in staat om ook de zetmeelrijke, zwarte kookvloeistof te bewaren en te gebruiken.

 8. Ingeblikte, voorgekookte bonen zijn een geweldige optie als u geen tijd hebt om bonen helemaal opnieuw te bereiden, hoewel veel merken ingeblikte bonen de chemische BPA gebruiken in de voering van hun blikken, dat is een toxine die u niet in uw voedsel wilt uitlogen. Zoek naar biologische variëteiten van ingeblikte bonen die "BPA-vrij" zijn gecertificeerd om te voorkomen dat deze chemische stof in uw bonen terechtkomt.

 1. Fytaten en tannines zijn van nature voorkomende chemische verbindingen die in alle bonen en peulvruchten voorkomen. Ze worden soms "voedingsstoffenblokkers" of antinutriënten genoemd, omdat ze in sommige gevallen de beschikbaarheid van voedingsstoffen kunnen verminderen. Het weken en kiemen van zwarte bonen helpt bij het elimineren van fytinezuur en kan de opname van mineralen aanzienlijk verhogen - naast het maken van de bonen beter verteerbaar en minder gasvormend.

 2. Er wordt aangenomen dat een van de redenen waarom fytinezuur tegenwoordig een gezondheidsprobleem is geworden, is omdat we niet langer technieken voor voedselbereiding oefenen, zoals kiemen of zuurdesemfermentatie, die een hoge hoeveelheid fytinezuur doodt . Daarom consumeren mensen er veel meer van dan ooit tevoren.

 3. Een dieet met veel fytinezuur kan mogelijk mineraaltekorten veroorzaken en zelfs leiden tot botverlies en osteoporose. Veel van de vitamines en mineralen die van nature in bonen worden aangetroffen, zijn eigenlijk gebonden aan fytinezuur, dus het is moeilijk om ze op te nemen. Fytinezuur vermindert niet alleen de beschikbare mineralen in uw voedsel, maar kan ook mineralen uit uw botten en tanden uitlogen waar ze worden opgeslagen.

 4. Zwarte bonen ontspruiten:

 5. Om te voorkomen dat je te veel fytinezuur consumeert, is het het beste om biologische bonen te kopen die ook GMO-vrij zijn, omdat fytinezuur veel hoger is in voedingsmiddelen die worden geteeld met moderne, hoge- fosfaatmeststoffen dan die geteeld in natuurlijke compost.

 6. Probeer ook uw bonen (en granen) te weken en te laten kiemen, omdat dit kan helpen om fytinezuur met ongeveer 50-100 procent te verminderen.

 7. Hier zijn aanwijzingen voor het ontspruiten van zwarte bonen:

 8. Zwarte bonen in recepten gebruiken:

 9. Zwarte bonen worden al duizenden jaren in Latijns-Amerikaanse keukens gebruikt. Tegenwoordig komen ze het meest voor in Mexicaanse, Braziliaanse, Dominicaanse, Cubaanse, Cajun- en Creoolse keukens.

 10. Deze bonen hebben een stevige, vlezige textuur die ook romig kan zijn wanneer ze worden gekookt. Ze hebben een rokerige en licht zoete maar veelzijdige smaak als ze volwassen en volledig gekookt zijn, daarom worden ze vaak gebruikt als vleesvervanger in veel vegetarische en veganistische gerechten.

 11. Sommige mensen beschrijven hun smaak als vergelijkbaar met champignons, een andere populaire vleesvervanger. Veel culturen gebruiken om het gekookte water van zwarte bonen te bewaren en te consumeren na het bereiden ervan, omdat het dik en zwart wordt en een zetmeelachtige smaak en textuur aanneemt die kan worden toegevoegd aan soepen of rijst. De kookvloeistof van zwarte bonen wordt gemengd met kruiden en geconsumeerd als een bouillon in veel Latijns-Amerikaanse natuur.

 12. Probeer gezonde zwarte bonen in uw dieet op te nemen met behulp van enkele van deze recepten:

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen van zwarte bonen

 1. Zwarte bonen bevatten ook bepaalde chemische verbindingen die purines worden genoemd, die worden aangetroffen in veel verschillende soorten plantaardig en dierlijk voedsel. Purines kunnen in het lichaam urinezuur worden wanneer hoge niveaus worden geconsumeerd, wat kan leiden tot problemen voor mensen die urinezuur niet goed verwerken.

 2. Jicht en nierstenen zijn twee aandoeningen die het gevolg zijn van overmatige ophoping van urinezuur in het lichaam. Daarom moeten mensen met deze aandoeningen vermijden om veel purine-voedingsmiddelen te consumeren. Als u een aandoening heeft die verband houdt met een hoge urinezuuropbouw, neem dan contact op met uw arts over uw specifieke voedingskeuzes.

 3. Sommige mensen ervaren spijsverteringsongemakken bij het eten van bonen vanwege hun hoge vezel- en zetmeelgehalte. Als dit bij u gebeurt, probeer dan bonen helemaal opnieuw te bereiden (gedroogde vorm) en ze eerst een nacht te laten weken. Dit helpt bepaalde verbindingen te verminderen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken, waaronder gas en een opgeblazen gevoel.

 4. Als u niet gewend bent om grote hoeveelheden vezels te eten, neem dan geleidelijk meer in uw dieet in plaats van in één keer een grote hoeveelheid vezelrijke bonen te consumeren. Dit zal de spijsvertering vergemakkelijken en ongewenste symptomen voorkomen.

Laatste gedachten over Black Beans Nutrition

 1. Zwarte bonen bevatten ook bepaalde chemische verbindingen die purines worden genoemd, die worden aangetroffen in veel verschillende soorten plantaardig en dierlijk voedsel. Purines kunnen in het lichaam urinezuur worden wanneer hoge niveaus worden geconsumeerd, wat kan leiden tot problemen voor mensen die urinezuur niet goed verwerken.

 2. Jicht en nierstenen zijn twee aandoeningen die het gevolg zijn van overmatige ophoping van urinezuur in het lichaam. Daarom moeten mensen met deze aandoeningen vermijden om veel purine-voedingsmiddelen te consumeren. Als u een aandoening heeft die verband houdt met een hoge urinezuuropbouw, neem dan contact op met uw arts over uw specifieke voedingskeuzes.

 3. Sommige mensen ervaren spijsverteringsongemakken bij het eten van bonen vanwege hun hoge vezel- en zetmeelgehalte. Als dit bij u gebeurt, probeer dan bonen helemaal opnieuw te bereiden (gedroogde vorm) en ze eerst een nacht te laten weken. Dit helpt bepaalde verbindingen te verminderen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken, waaronder gas en een opgeblazen gevoel.

 4. Als u niet gewend bent om grote hoeveelheden vezels te eten, neem dan geleidelijk meer in uw dieet in plaats van in één keer een grote hoeveelheid vezelrijke bonen te consumeren. Dit zal de spijsvertering vergemakkelijken en ongewenste symptomen voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407