Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Butternut Squash - Voeding, voordelen, recepten

Butternut Squash - Voeding, voordelen, recepten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 22 januari 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Butternut Squash?

 1. Wetenschappelijk bekend als Cucurbita moschata, butternut squash is een winter squash gemaakt door kruising zwanenhals squash en hubbard squash. Hij groeit aan een wijnstok en heeft de bijzondere vorm van een langwerpige bel. Deze pompoen heeft een lichtbruine of gele schil en een rijk oranje vruchtvlees, samen met een nootachtige smaak die veel mensen vergelijken met pompoen. Aan de onderkant van de bel kun je een zaadcompartiment vinden, en deze zaden zijn eetbaar en kunnen worden geroosterd, net als pompoenpitten.

 2. Naarmate de pompoen rijpt, wordt de kleur van het vlees zelfs meer oranje en neemt de zoetheid van de groente toe. Kies in plaats van een glanzende vacht een pompoen die een matte kleur op de huid heeft, omdat dit aangeeft dat deze te vroeg is geplukt en niet zo zoet zal zijn.

 3. De veelzijdige en uniek gevormde pompoen is afkomstig uit Noord-Amerika en wordt verondersteld specifiek te zijn geteeld in Massachusetts.

 4. Pompoen komt niet overal ter wereld voor, maar het heeft zijn weg gevonden naar de culinaire creaties van bepaalde landen, waaronder Zuid-Afrika, Europa en Australië, maar het wordt vooral gevonden in de Verenigde Staten. Afgezien van het gemak van het bereiden van pompoen als een heerlijke maaltijd, zoeken mensen deze pompoen ook op vanwege de rijke concentratie aan voedingsstoffen. Er zijn ook belangrijke antioxidanten die in butternut squash kunnen worden gevonden, waardoor het zeer wenselijk is voor mensen die op zoek zijn naar een gezond dieet.

Butternut Squash Nutrition

 1. Volgens USDA is pompoen een rijke bron van energie en verschillende vitamines en mineralen die vitamine C, B-vitamines, vitamine E, calcium, kalium, magnesium en fosfor bevatten. Het bevat ook natrium, zink, ijzer, koper, mangaan, vitamine A en vitamine K.

 2. Andere voedingsstoffen zijn onder meer:

Gezondheidsvoordelen van Butternut Squash

 1. Voordelen voor de gezondheid van butternut squash zijn de volgende;

Regelt de bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Oogzorg

 1. Die oranje kleur van pompoen moet elke gezondheidsbewuste persoon een heel duidelijk feit vertellen, er zit veel vitamine A in de groente! Dit komt echter door het feit dat pompoen vier belangrijke soorten carotenoïden bevat - bètacaroteen, alfa-caroteen, luteïne en zeaxanthine. Die laatste twee carotenoïden werken beide rechtstreeks in het netvlies om oxidatieve stress en maculaire degeneratie te voorkomen, terwijl de eerste twee worden omgezet in retinol, de vorm van vitamine A die het lichaam kan gebruiken.

Verbetert de spijsvertering

 1. Als een uitstekende bron van voedingsvezels, kan pompoen helpen het spijsverteringsproces te optimaliseren en problemen zoals constipatie en een opgeblazen gevoel te verlichten. Voedingsvezels kunnen de ontlasting opdrijven en peristaltische beweging stimuleren, terwijl ook het risico op ontstekingen in de dikke darm wordt verlaagd. Vezel kan ook helpen overtollig cholesterol uit het lichaam te schrapen en de gezondheid van het hart te beschermen!

Voorkomt geboorteafwijkingen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de circulatie

 1. Een hoog ijzergehalte is belangrijk voor de gezondheid van iedereen, aangezien ijzer nodig is voor het aanmaken van rode bloedcellen. Als u niet genoeg ijzer in uw dieet krijgt, zult u waarschijnlijk last hebben van bloedarmoede, een aandoening die wordt gekenmerkt door vermoeidheid, zwakte en cognitieve verwarring. Het hebben van voldoende rode bloedcellen in het lichaam verbetert echter de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van organen.

Verbetert de botdichtheid

 1. Pompoen is net als veel kalebassen rijk aan mineralen, zoals kalium, mangaan, magnesium en calcium, die allemaal kunnen helpen bij de sterkte en duurzaamheid van uw botten. Naarmate je ouder wordt, is het toevoegen van mineraalrijk voedsel zoals kalebassen en pompoen aan je dieet van cruciaal belang om de natuurlijke effecten van veroudering en het ontstaan ​​van osteoporose tegen te gaan.

Voorkomt chronische ziekten

 1. Veel van de voedingsstoffen en organische stoffen in butternut squash fungeren als antioxidanten, wat betekent dat ze vrije radicalen zoeken in verschillende weefsels en organen van het lichaam en ze elimineren voordat ze gezonde cellen kunnen veroorzaken muteren en oxidatieve stress veroorzaken. Deze antioxidanten omvatten luteïne, zeaxanthine, bètacaroteen en alfa-caroteen.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Het significante niveau van vitamine C in butternut squash betekent dat het een geweldige boost voor uw immuunsysteem kan zijn, gezien het feit dat vitamine C de productie van witte bloedcellen stimuleert, naast dat het functioneert als een antioxidant door het hele lichaam. Vitamine C is ook noodzakelijk voor groei en de productie van alle nieuwe cellen.

Skin Care

 1. Beta-caroteen heeft veel aandacht gekregen voor zijn potentieel om de schadelijke effecten van UV-straling te blokkeren. Voor iedereen die veel tijd in de zon doorbrengt, of gewoon niet kan weerstaan ​​om van tijd tot tijd in een zonnebank te gaan liggen, kan het verhogen van uw inname van bètacaroteen u beschermen tegen aan de zon gerelateerde verouderingsverschijnselen, zoals rimpels en vlekken .

Verlaagt cholesterol

 1. Zoals eerder vermeld, kan het hoge niveau van voedingsvezels in butternut squash helpen het cholesterolgehalte te verlagen, maar het hoge niveau van carotenoïden kan ook helpen uw cholesterolgehalte in evenwicht te brengen en hartziekten te voorkomen.

Saldi elektrolyt

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Recepten gebruikt

 1. Pompoen is een gezonde pompoen die kan worden gebruikt en gemakkelijk aan onze voeding kan worden toegevoegd. Enkele van de snelle manieren waarop u er een deel van uw maaltijden van kunt maken, zijn:

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407