Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calorieën in een ei: Whites Vs. Eidooiers, eiwitten, cholesterol en meer

Overzicht

 1. Eieren zijn ongelooflijk veelzijdig voedsel. Van roere tot gepocheerd, er zijn veel manieren om een ​​ei precies te bereiden zoals jij dat wilt.

 2. Ze zijn ook niet alleen voor het ontbijt. Eieren worden in verschillende voedingsmiddelen gebruikt, waaronder:

 3. Omdat u regelmatig eieren eet, moet elke gezondheidsbewuste persoon weten wat zijn voeding is.

 4. Gelukkig zijn eieren gezonder en bevatten ze minder calorieën dan de meeste mensen denken!

Calorieën Verdeling

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een groot ei ongeveer 72 calorieën. Een groot ei weegt 50 gram (g).

 2. Het exacte aantal hangt af van de grootte van een ei. Je kunt verwachten dat een klein ei iets minder dan 72 calorieën bevat en een extra groot ei iets meer.

 3. Hier is een algemene uitsplitsing naar grootte:

 4. Houd er rekening mee dat dit voor een ei is zonder toegevoegde ingrediënten.

 5. Zodra je olie of boter aan een koekenpan begint toe te voegen om het ei te koken, of het naast bacon, worst of kaas op te dienen, neemt het aantal calorieën dramatisch toe.

Wit versus dooiers

 1. Er is een vrij groot verschil in calorieën tussen het eiwit en de eidooier. De dooier van een groot ei bevat ongeveer 55 calorieën, terwijl het witte gedeelte slechts 17 bevat.

 2. Het voedingsprofiel van een ei is echter meer dan alleen het aantal calorieën.

 3. Eieren zijn ongelooflijk goed afgerond voedsel en bevatten een schat aan gezonde voedingsstoffen. Net als calorieën, varieert de voedingswaarde enorm tussen de dooiers en eiwitten.

Protein

 1. Eiwit is essentieel voor groei, gezondheid en reparatie. Het is ook nodig om hormonen, enzymen en antilichamen te maken.

 2. Er zit 6,28 g eiwit in een groot ei en 3,6 g wordt gevonden in het eiwit. Dit is veel eiwit!

 3. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit is 0,8 g eiwit per kilogram (kg) lichaamsgewicht.

 4. Bijvoorbeeld, een persoon die 63 pond weegt, heeft ongeveer 51 g eiwit per dag nodig. Een enkel ei zou bijna 12 procent van de dagelijkse eiwitbehoefte van deze persoon voorzien.

 5. U kunt deze handige calculator van de USDA gebruiken om erachter te komen hoeveel eiwit u elke dag nodig hebt om gezond te blijven.

Vetten

 1. Ongeveer de helft van de calorieën in een ei is afkomstig van vet. Een groot ei heeft iets minder dan 5 g vet, dat geconcentreerd is in de eidooier. Ongeveer 1,6 g is verzadigd vet.

 2. Eierdooiers bevatten ook gezonde omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen en kunnen uw risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en artritis verlagen.

 3. Ze zijn zeer geconcentreerd in de hersenen en er is aangetoond dat ze belangrijk zijn voor cognitie en geheugen.

 4. De exacte hoeveelheid omega-3 vetzuren varieert afhankelijk van het specifieke dieet van de kip die dat ei produceerde. Sommige kippen krijgen een dieet aangevuld met omega-3-vetzuren.

 5. Zoek in de supermarkt eieren met het label omega-3 of DHA. DHA is een type omega-3.

Cholesterol

 1. Je hebt misschien gehoord dat eierdooiers veel cholesterol bevatten. Het gemiddelde grote ei bevat 186 milligram (mg) cholesterol.

 2. Het is een veel voorkomende misvatting dat eieren "slecht voor je" zijn vanwege het cholesterolgehalte. Niet alle cholesterol is slecht. Cholesterol dient eigenlijk verschillende vitale functies in het lichaam. De meeste mensen kunnen elke dag een ei of twee eten zonder een probleem te hebben met hun cholesterolgehalte.

 3. Als uw cholesterol al hoog is of als u diabetes hebt, kunt u nog steeds zonder problemen eieren eten (vier tot zes per week). Zorg er echter voor dat u niet consequent andere voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan verzadigd vet, transvet of cholesterol.

Koolhydraten

 1. Eieren bevatten zeer weinig koolhydraten, met slechts 0,36 g per groot ei. Ze zijn geen bron van suiker of vezels.

Mineralen

 1. Een verscheidenheid aan vitamines en mineralen kan worden gevonden in eieren.

 2. Eieren zijn een geweldige bron van B-vitamines, vooral vitamine B-2 (riboflavine) en B-12 (cobalamine).

 3. Vitamine B-12 wordt door het lichaam gebruikt om DNA te maken, het genetische materiaal in al onze cellen. Het houdt ook de zenuw- en bloedcellen van ons lichaam gezond, beschermt tegen hartziekten en voorkomt een soort bloedarmoede genaamd megaloblastaire bloedarmoede.

 4. Alleen dierlijk voedsel bevat van nature vitamine B12. Als je een vegetariër bent die geen vlees eet, zijn eieren een goede manier om ervoor te zorgen dat je nog wat B-12 krijgt.

 5. Eieren bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid vitamine A, D en E, evenals foliumzuur, biotine en choline. De meeste vitamines in een ei, behalve riboflavine, zijn te vinden in de dooier.

 6. Choline is een belangrijke vitamine voor het normaal functioneren van alle cellen in uw lichaam. Het verzekert de functies van celmembranen, vooral in de hersenen. Het is nodig in hogere hoeveelheden tijdens zwangerschap en borstvoeding.

 7. Een groot ei bevat ongeveer 147 mg choline, volgens de National Institutes of Health (NIH).

 8. Eieren zijn ook een goede bron van selenium, calcium, jodium en fosfor.

 9. De antioxidant selenium helpt het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen die wordt geassocieerd met veroudering, hartaandoeningen en zelfs sommige soorten kanker.

Ei-veiligheid

 1. Eieren zijn een van de acht soorten voedsel die als een belangrijk voedselallergeen worden beschouwd. Symptomen van een ei-allergie die direct na het eten van een allergie kan optreden, zijn onder meer:

 2. Rauwe eieren worden niet als veilig beschouwd om te eten. Dit komt door het risico op besmetting met schadelijke bacteriën die bekend staan ​​als Salmonella.

 3. Sommige mensen eten rauwe eieren, omdat het risico op besmetting met Salmonella in de Verenigde Staten erg laag is. Toch is het misschien geen risico om te nemen.

 4. Salmonellavergiftiging kan koorts, krampen en uitdroging veroorzaken. Zuigelingen, oudere volwassenen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een verhoogd risico op ernstige ziekten.

 5. De beste manier om Salmonella-vergiftiging te voorkomen, is door in de winkel gekochte eieren in de koelkast te bewaren zodra u thuiskomt en ervoor te zorgen dat u uw eieren grondig kookt, tot ten minste 160degF (71.1degF), voordat aan het eten.

 6. Als u rauwe of niet gaar eieren gaat eten, kies dan voor gepasteuriseerde eieren.

Recepten om te proberen

 1. Eieren kunnen op veel verschillende manieren worden gekookt. Je kunt ze in hun schaal koken om een ​​hardgekookt ei te maken. Je kunt eieren bakken, een omelet of frittata maken, of ze gewoon roerei, gepocheerd of ingelegd laten.

 2. Eieren kunnen ook worden gebruikt in recepten voor ontbijt, lunch, diner en dessert! Hier is slechts een handvol van de talloze manieren om met eieren te koken:

 3. Frittata's zijn perfect voor een snel diner of brunch in het weekend. Gebruik groenten zoals spinazie en courgette. Laat de dooiers weg voor een versie met minder calorieën, zoals dit recept van "The Healthy Chef."

 4. Bekijk het recept.

 5. De combinatie van ei met avocado is puur geluk. Probeer dit recept voor gebakken eieren in avocado met spek van "White on Rice Couple" voor je volgende stevige ontbijt.

 6. Bekijk het recept.

 7. Eieren maken een groot deel uit van dit vooraf voorbereide romige maïsgratin bijgerecht van de professionele chef-kok achter de blog "Easy and Delish."

 8. Bekijk het recept.

 9. Eiersalades kunnen snel oud worden. Ga buiten de gebaande paden met deze gekruide versie van de klassieke eiersalade van "Homesick Texan."

 10. Bekijk het recept.

 11. Geen receptenlijst is compleet zonder dessert! Chocoladecake zonder bloem is glutenvrij en bevat relatief veel eiwitten. Plus, er zijn slechts drie ingrediënten in dit recept van "Kirbie's Cravings."

 12. Bekijk het recept.

De afhaalmaaltijden

 1. Een groot ei bevat ongeveer 72 calorieën: 17 in de eiwitten en 55 in de dooiers. Het eten van een groot ei zou minder dan 4 procent van de calorieën uitmaken in een dieet met 2000 calorieën.

 2. Eieren zijn een rijke bron van:

 3. De vitamines, voedingsstoffen en mineralen in eieren kunnen u helpen:

 4. Over het algemeen is het witte gedeelte van het ei de beste eiwitbron, met heel weinig calorieën. De eierdooier draagt ​​het cholesterol, de vetten en het grootste deel van de totale calorieën. Het bevat ook de choline, vitamines en mineralen.

 5. Als u op zoek bent naar een manier om wat eiwitten, vitamines en gezonde vetten aan uw dieet toe te voegen zonder teveel calorieën toe te voegen, zijn eieren een uitstekende keuze.

 6. Jacquelyn is schrijfster en onderzoeksanalist in de gezondheids- en farmaceutische ruimte sinds ze afstudeerde met een graad in biologie aan de Cornell University. Ze is geboren in Long Island, New York en verhuisde na haar studie naar San Francisco en nam vervolgens een korte pauze om de wereld rond te reizen. In 2015 verhuisde Jacquelyn van het zonnige Californië naar het zonnige Gainesville, Florida, waar ze 7 hectare en 58 fruitbomen bezit. Ze houdt van chocolade, pizza, wandelen, yoga, voetbal en Braziliaanse capoeira.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407