Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cholesterol: kan het te laag zijn?

Cholesterolwaarden

 1. Cholesterolproblemen worden meestal geassocieerd met hoog cholesterol. Dat komt omdat als u een hoog cholesterolgehalte heeft, u een groter risico loopt op hart- en vaatziekten. Cholesterol, een vettige stof, kan uw bloedvaten verstoppen en mogelijk een hartaanval of beroerte veroorzaken door de bloedstroom door de getroffen slagader te verstoren.

 2. Het is mogelijk dat cholesterol te laag is. Dit komt echter veel minder vaak voor dan hoog cholesterol. Hoog cholesterol wordt sterk geassocieerd met hartaandoeningen, maar laag cholesterol kan een factor zijn in andere medische aandoeningen, zoals kanker, depressie en angst.

 3. Hoe kan cholesterol zoveel aspecten van uw gezondheid beïnvloeden? Eerst moet je begrijpen wat cholesterol is en hoe het in je lichaam functioneert.

Wat is cholesterol precies?

 1. Ondanks de associatie met gezondheidsproblemen is cholesterol iets dat het lichaam nodig heeft. Cholesterol is nodig om bepaalde hormonen te maken. Het is betrokken bij het maken van vitamine D, waardoor het lichaam calcium opneemt. Cholesterol speelt ook een rol bij het maken van enkele van de stoffen die nodig zijn om voedsel te verteren.

 2. Cholesterol reist in het bloed in de vorm van lipoproteïnen, kleine moleculen vet in eiwitten gewikkeld. Er zijn twee belangrijke soorten cholesterol: lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) en lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL).

 3. LDL wordt soms "slechte" cholesterol genoemd. Dit komt omdat het het soort cholesterol is dat uw bloedvaten kan verstoppen. HDL, oftewel de 'goede' cholesterol, helpt LDL-cholesterol uit de bloedbaan naar de lever te brengen. Uit de lever wordt het overtollige LDL-cholesterol uit het lichaam verwijderd.

 4. De lever speelt een andere belangrijke rol bij cholesterol. Het grootste deel van uw cholesterol wordt in uw lever gemaakt. De rest komt van het voedsel dat je eet. Dieetcholesterol wordt alleen gevonden in bronnen van diervoeding, zoals eieren, vlees en gevogelte. Het wordt niet in planten gevonden.

Wat zijn de gevaren van laag cholesterol?

 1. Hoge LDL-waarden kunnen worden verlaagd door medicijnen, zoals statines, evenals regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet. Wanneer uw cholesterol om deze redenen daalt, is er meestal geen probleem. In feite is lager cholesterol meestal beter dan hoog cholesterol. Het is wanneer uw cholesterol daalt zonder duidelijke reden dat u hiervan op de hoogte moet stellen en dit moet bespreken met uw zorgverlener.

 2. Hoewel de exacte effecten van laag cholesterol op de gezondheid nog steeds worden bestudeerd, maken onderzoekers zich zorgen over hoe laag cholesterol de geestelijke gezondheid negatief lijkt te beïnvloeden.

 3. Uit een onderzoek van de Duke University uit 1999 naar gezonde jonge vrouwen bleek dat mensen met een laag cholesterolgehalte meer kans hadden op symptomen van depressie en angst. Onderzoekers suggereren dat omdat cholesterol betrokken is bij het maken van hormonen en vitamine D, lage niveaus de gezondheid van je hersenen kunnen beïnvloeden. Vitamine D is belangrijk voor celgroei. Als hersencellen niet gezond zijn, kunt u angst of depressie ervaren. Het verband tussen laag cholesterol en geestelijke gezondheid wordt nog steeds niet helemaal begrepen en wordt onderzocht.

 4. Een onderzoek uit 2012, gepresenteerd aan het American College of Cardiology Scientific Sessions, vond een mogelijk verband tussen een laag cholesterol- en kankerrisico. Het proces dat het cholesterolgehalte beïnvloedt, kan kanker beïnvloeden, maar er is meer onderzoek nodig over dit onderwerp.

 5. Een andere zorg over laag cholesterol betreft vrouwen die zwanger kunnen worden. Als je zwanger bent en je hebt een laag cholesterolgehalte, loop je een groter risico om je baby voortijdig af te leveren of een baby te krijgen met een laag geboortegewicht. Als u de neiging heeft om een ​​laag cholesterolgehalte te hebben, praat dan met uw arts over wat u in dit geval moet doen.

Symptomen van laag cholesterol

 1. Voor mensen met een hoog LDL-cholesterol zijn er vaak geen symptomen totdat een hartaanval of beroerte optreedt. Als er een ernstige verstopping in een kransslagader is, kunt u pijn op de borst krijgen door een verminderde bloedtoevoer naar de hartspier.

 2. Met laag cholesterol is er geen pijn op de borst die een opeenhoping van vetachtige stoffen in een slagader aangeeft.

 3. Depressie en angst kunnen voortkomen uit vele oorzaken, waaronder mogelijk een laag cholesterolgehalte. Symptomen van depressie en angst zijn onder meer:

 4. Raadpleeg uw arts als u een van bovenstaande symptomen ervaart. Als uw arts geen bloedonderzoek suggereert, vraag dan of u er een zou moeten hebben.

Risicofactoren voor laag cholesterol

 1. Risicofactoren voor laag cholesterol zijn onder meer een familiegeschiedenis van de aandoening, het gebruik van statines of andere bloeddrukbehandelingsprogramma's en onbehandelde klinische depressie.

Diagnose van laag cholesterolgehalte

 1. De enige manier om uw cholesterolspiegels goed te diagnosticeren, is via een bloedtest. Als u een LDL-cholesterol hebt van minder dan 50 milligram per deciliter (mg / dL) of uw totale cholesterol is minder dan 120 mg / dL, hebt u een lage LDL-cholesterol.

 2. Totaal cholesterol wordt bepaald door LDL en HDL toe te voegen en 20 procent van uw triglyceriden, een ander soort vet in uw bloedbaan. Een LDL-cholesterolniveau tussen 70 en 100 mg / dL wordt als ideaal beschouwd.

 3. Het is belangrijk om uw cholesterol bij te houden. Als u de afgelopen twee jaar uw cholesterol niet heeft laten controleren, maak dan een afspraak.

Laag cholesterolgehalte behandelen

 1. Uw lage cholesterol wordt waarschijnlijk veroorzaakt door iets in uw dieet of lichamelijke conditie. Om een ​​laag cholesterolgehalte te behandelen, is het belangrijk om te begrijpen dat alleen het eten van cholesterolrijk voedsel het probleem niet oplost. Door bloedmonsters te nemen en een evaluatie van de geestelijke gezondheid te ondergaan, kunnen suggesties voor uw dieet en levensstijl worden gedaan om uw lage cholesterol te behandelen.

 2. Als uw cholesterolgehalte uw geestelijke gezondheid beïnvloedt, of omgekeerd, kunt u een antidepressivum krijgen.

 3. Het is ook mogelijk dat door statines uw cholesterol te laag is geworden. Als dat het geval is, moet uw voorgeschreven dosis of medicatie mogelijk worden aangepast.

Laag cholesterolgehalte voorkomen

 1. Omdat een te laag cholesterolgehalte niet iets is waar de meeste mensen zich zorgen over maken, is het zeer zeldzaam dat mensen stappen ondernemen om het te voorkomen.

 2. Regelmatig controleren om uw cholesterolgehalte in evenwicht te houden. Houd een hart-gezond dieet en een actieve levensstijl om te voorkomen dat u statines of bloeddrukmedicatie moet gebruiken. Houd rekening met eventuele familiegeschiedenis van cholesterolproblemen. En ten slotte, let op de symptomen van angst en stress, vooral als je je gewelddadig voelt.

Vooruitzichten en complicaties

 1. Laag cholesterol is in verband gebracht met enkele ernstige gezondheidscomplicaties. Het is een risicofactor voor primaire intracerebrale bloeding, wat meestal gebeurt bij oudere volwassenen. Het draagt ​​ook een risico voor een laag geboortegewicht of vroeggeboorte bij zwangere vrouwen. Het meest opvallend is dat een laag cholesterolgehalte als een risicofactor voor zelfmoord of gewelddadig gedrag wordt beschouwd.

 2. Als uw arts opmerkt dat uw cholesterol te laag is, zorg er dan voor dat u praat of u zich zorgen moet maken. Als u de symptomen van depressie, angst of instabiliteit voelt, kan een laag cholesterolgehalte een factor zijn.

Q A: Welke voedingsmiddelen hebben gezonde vetten?

 1. Van welke voedingsmiddelen moet ik meer eten om gezonde vetten te krijgen zonder mijn cholesterolgehalte in gevaar te brengen?

 2. Voedingsmiddelen die gezonde bronnen van vet hebben, zoals vette vis (zalm, tonijn, enz.), Evenals avocado, noten en olijven of olijfolie, zijn goede keuzes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407