Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 10 beste probiotica voor veganisten

De 10 beste probiotica voor veganisten

 1. Hoewel yoghurt een van de meest populaire voedingsbronnen van probiotica is, is het niet geschikt voor veganisten. Gelukkig zijn er veel andere manieren waarop mensen met een plantaardig dieet meer probiotica eten.

 2. In dit artikel vermelden we de beste veganistische probiotica, evenals hun gezondheidsvoordelen.

De beste veganistische probiotica

 1. De beste veganistische probiotische voedingsmiddelen zijn onder meer:

1. Zuurkool

 1. Zuurkool is een gefermenteerde koolschotel die populair is in veel Oost-Europese landen.

 2. Het is rijk aan probiotica, evenals kalium en vitamine C en K. Mensen kunnen zuurkool maken door fijn gesneden kool te laten fermenteren in pekel, wat een zeer geconcentreerde zoutwateroplossing is.

 3. De Lactobacillus-bacteriën op kool zetten zijn suikers om in melkzuur. Het resultaat is een knapperige en zure specerij die goed werkt in sandwiches, salades of op zichzelf.

 4. Veel natuurvoedingswinkels en supermarkten verkopen ook zuurkool. Het is het beste om een ​​ongepasteuriseerd product te kiezen, omdat pasteurisatie veel van de nuttige bacteriën vernietigt.

 5. Zuurkool kan ook online worden gekocht.

2. Kimchi

 1. Kimchi is een pittige, gefermenteerde koolschotel die populair is in de Koreaanse keuken. Het bevat probiotica, vitamines en antioxidanten. Het proces voor het maken van kimchi is vergelijkbaar met dat van zuurkool, maar het bevat ook kruiden en enkele andere groenten.

 2. Mensen kunnen kimchi thuis maken of vinden in reformwinkels. Veganisten die uit eten gaan, moeten controleren of restaurant Kimchi geen zeevruchten bevat.

3. Groenten in het zuur

 1. Door groenten in pekel te beitsen, ontstaat een smakelijke, probiotisch-rijke snack of bijgerecht dat geschikt is voor veganisten. Het is mogelijk om bijna elke groente te fermenteren, maar enkele van de meest populaire opties zijn:

 2. Voor extra smaak kunnen mensen kruiden en specerijen toevoegen, zoals:

 3. Hoewel gefermenteerde groenten rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, bevatten ze ook veel natrium. Om de risico's van een zoutrijk dieet, zoals hoge bloeddruk en het vasthouden van water, te vermijden, moeten mensen met mate genieten van ingemaakt voedsel.

4. Kombucha

 1. Kombucha is een gefermenteerde thee die de afgelopen jaren een opleving heeft doorgemaakt. Om kombucha te brouwen, hebben mensen een SCOBY-starter nodig, een symbiotische cultuur van bacteriën en gist. Deze gelatineuze massa ziet er niet erg smakelijk uit, maar zit vol met nuttige micro-organismen.

 2. SCOBY-starters zijn online of in reformwinkels verkrijgbaar. Als alternatief kunnen mensen kant-en-klare kombucha kopen in sommige coffeeshops en supermarkten.

 3. Kombucha bevat weinig alcohol. Sommige versies bevatten voldoende alcohol om ze als bier te classificeren, dus ze zijn misschien niet geschikt voor sommige mensen, inclusief degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

5. Water kefir

 1. Waterkefir is een probiotische drank. Net als bij kombucha vereist het een startercultuur van bacteriën en gist, die in de vorm van waterkefirkorrels komt. Deze zijn online beschikbaar, in natuurvoedingswinkels of bij liefhebbers van gefermenteerd voedsel.

 2. Waterkefirkorrels helpen suikerwater, sap of kokoswater te fermenteren tot een milde en gezonde drank. Met de juiste zorg groeien de korrels regelmatig en overleven ze jaren.

 3. Veganisten moeten melkkefir en melkkefirkorrels vermijden, omdat deze op basis van zuivelproducten zijn.

6. Tempeh

 1. Tempeh is een voedsel op basis van soja dat vergelijkbaar is met tofu, maar waarbij de sojabonen worden gist. Als gevolg van deze gisting is tempeh rijk aan probiotica en eiwitten. De stevige textuur maakt het geschikt voor gebruik in verschillende gerechten.

 2. Veganisten kunnen tempeh gebruiken in salades, roerbakgerechten, hamburgers, sandwiches en meer. Het is ook een uitstekende bron van eiwitten.

7. Zuurdesembrood

 1. Traditioneel zuurdesembrood vereist een zuurdesemstarter, een combinatie van bloem en water dat al enkele dagen is gefermenteerd.

 2. Een persoon moet de starter regelmatig met bloem "voeden" zodat hij deze keer op keer kan gebruiken om vers zuurdesembrood te maken.

 3. Niet alle zuurdesembrood bevat probiotica, dus het is essentieel om eerst de ingrediënten te controleren. Veel winkels en bedrijven gebruiken geen gefermenteerde startercultuur om hun zuurdesem te maken.

8. Miso

 1. Miso-soep is rijk aan antioxidanten, B-vitamines en nuttige bacteriën en is een geweldige optie voor veganisten die op zoek zijn naar een probiotische oplossing.

 2. Andere toepassingen voor miso-pasta zijn:

 3. Het is van vitaal belang om warm, in plaats van heet, water te gebruiken bij het maken van misosoep, omdat hoge temperaturen probiotische bacteriën doden.

 1. Sommige gefermenteerde zuivelalternatieven, zoals melk op basis van soja en noten en yoghurt, bevatten levende culturen. Fabrikanten voegen deze nuttige bacteriën toe aan zuivelalternatieven om hun gezondheidsvoordelen te vergroten.

 2. Een persoon kan het etiket op Lactobacillus en andere probiotische stammen in deze producten controleren.

10. Supplementen

 1. Hoewel probiotisch rijk voedsel een goede optie is voor veganisten, heeft niet iedereen de tijd om dit voedsel te maken, en sommige mensen vinden het misschien niet lekker hoe ze smaken. In deze gevallen bieden supplementen een eenvoudig alternatief.

 2. Niet alle probiotische supplementen zijn echter geschikt voor veganisten, dus controleer het etiket altijd zorgvuldig.

 3. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) reguleert geen probiotische supplementen, dus er is geen garantie dat deze producten de bacteriestammen bevatten die de fabrikanten beweren te hebben. Mensen moeten producten onderzoeken voordat ze ze kopen en ervoor zorgen dat ze van een gerenommeerde bron komen.

 4. Probiotische supplementen zijn verkrijgbaar in reformwinkels, sommige apotheken en online.

Voordelen van probiotica

 1. Onderzoek naar de voordelen van probiotica voor de gezondheid is aan de gang. Onderzoekers ontdekken dat verschillende bacteriestammen verschillende effecten op het lichaam hebben. Het is misschien het beste om verschillende soorten probiotisch voedsel te eten om ervoor te zorgen dat verschillende soorten het lichaam binnendringen.

 2. Enkele potentiële voordelen van probiotica zijn onder meer:

Takeaway

 1. Probiotische bacteriën bieden veel gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op ziekten en een verbeterde vaginale en mentale gezondheid.

 2. Om een ​​gezonde darmflora verder te ondersteunen, kan een persoon ook regelmatig voedingsmiddelen consumeren die rijk zijn aan prebiotica, dit zijn vezels die darmbacteriën voeden en helpen te gedijen.

 3. Probiotisch-rijk voedsel is een heerlijke manier om meer nuttige bacteriën in het dieet op te nemen. Zelfs zonder zuivel te eten, kunnen veganisten genieten van een scala aan gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken die hun darmgezondheid en algehele welzijn bevorderen.

 4. Artikel laatst herzien vóór vr 21 september 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407