Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 10 slechtste voedingsmiddelen om 's ochtends te eten

De afhaalmaaltijden

 1. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is.

 2. Dit is echter grotendeels een mythe.

 3. Hoewel het voor sommige mensen waar kan zijn, doen anderen het zelfs beter als ze het ontbijt overslaan.

 4. Bovendien kan het eten van een ongezond ontbijt veel erger zijn dan helemaal niet eten.

 5. Een gezond ontbijt met vezels, eiwitten en gezond vet dat u energie geeft en u een vol gevoel geeft.

 6. Een ongezond ontbijt kan u daarentegen traag doen voelen, gewicht geven en het risico op chronische ziekten verhogen.

 7. Dit zijn de 10 slechtste gerechten die u 's ochtends kunt eten.

1. Ontbijtgranen

 1. Veel mensen denken dat ontbijtgranen een voedzame keuze zijn voor kinderen en volwassenen.

 2. Graanverpakkingen bevatten vaak gezondheidsclaims, zoals 'bevat volle granen'. Een etiket kan ook suggereren dat granen een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A en ijzer zijn.

 3. In werkelijkheid zijn deze granen sterk verwerkt en bevatten ze slechts een kleine hoeveelheid volle granen. Ook worden voedingsstoffen kunstmatig toegevoegd in een proces dat fortificatie wordt genoemd.

 4. Uit een onderzoek bleek dat kinderen die een versterkt ontbijtgraan consumeerden dat was ontworpen om de immuunfunctie te verbeteren, net zo vaak ziek werden als kinderen die het graan niet consumeerden (1).

 5. Ontbijtgranen bevatten voornamelijk geraffineerde (niet hele) granen en suiker.

 6. In feite is suiker meestal het eerste of tweede item in de ingrediëntenlijst. Hoe hoger op de lijst, hoe groter de hoeveelheid.

 7. In een rapport van de Environmental Working Group (EWG) uit 2011 werden enkele van de populairste ontbijtgranen onderzocht die kinderen consumeren. Het bleek dat een portie van 1 kop vaak meer suiker bevat dan 3 chocoladekoekjes.

 8. Zelfs "voedzame" graankeuzes, zoals granola die haver bevatten, zitten vaak vol met suiker.

 9. Een hoge suikerinname kan het risico op obesitas, diabetes type 2, hartaandoeningen en andere chronische gezondheidsproblemen verhogen (2).

2. Pannenkoeken en Wafels

 1. Pannenkoeken en wafels zijn populaire keuzes voor een weekendontbijt thuis of in restaurants.

 2. Zowel pannenkoeken als wafels bevatten bloem, eieren, suiker en melk. Ze worden echter iets anders gekookt om een ​​aparte vorm en textuur te bereiken.

 3. Hoewel ze meer eiwitten bevatten dan sommige ontbijtproducten, bevatten pannenkoeken en wafels veel geraffineerde bloem. Veel onderzoekers geloven dat geraffineerde granen zoals tarwebloem bijdragen aan insulineresistentie en obesitas (3, 4).

 4. Bovendien worden pannenkoeken en wafels meestal overgoten met pannenkoekenstroop, die maïsstroop met een hoog fructosegehalte bevat.

 5. High-fructose glucosestroop kan de ontsteking veroorzaken die insulineresistentie veroorzaakt, wat kan leiden tot prediabetes of type 2 diabetes (5).

 6. Pure ahornsiroop is een betere keuze dan pannenkoekenstroop, maar het bevat nog steeds veel suiker, wat lege calorieën toevoegt aan de maaltijd.

 7. Volgens de American Heart Association consumeren de meeste mensen 2-3 keer de aanbevolen dagelijkse bovengrens voor toegevoegde suiker (6).

3. Toast Met Margarine

 1. Toast met margarine lijkt misschien een goede ontbijtkeuze, omdat het geen verzadigd vet of suiker bevat.

 2. Dit is echter een ongezond ontbijt om twee redenen.

 3. Ten eerste, omdat het meel in het meeste brood is verfijnd, biedt het u weinig voedingsstoffen en weinig vezels.

 4. Omdat het veel geraffineerde koolhydraten en weinig vezels bevat, kan het uw bloedsuikerspiegel zeer snel verhogen.

 5. Verhoogde bloedsuikerspiegel leidt tot reboundhonger waardoor u meer eet bij de volgende maaltijd, waardoor u kunt aankomen (7).

 6. Ten tweede bevatten de meeste margarines transvetten, het meest ongezonde soort vet dat je kunt eten.

 7. Voedselfabrikanten maken transvetten door waterstof aan plantaardige oliën toe te voegen, zodat ze meer op verzadigde vetten lijken, die bij kamertemperatuur vast zijn.

 8. Hoewel studies niet hebben aangetoond dat verzadigde vetten schadelijk zijn, zijn transvetten absoluut slecht voor je. Er is enorm veel bewijs dat transvetten zeer ontstekingsremmend zijn en het risico op ziekte verhogen (8, 9, 10, 11).

 9. Houd er ook rekening mee dat margarine kan worden aangeduid als "transvetvrij", maar nog steeds transvetten bevat, zolang het minder is dan 0,5 gram per portie (12).

4. Muffins

 1. Ondanks de reputatie gezond te zijn, zijn de meeste muffins slechts kleine vermomde cakes.

 2. Ze zijn gemaakt van geraffineerde bloem, plantaardige oliën, eieren en suiker. Het enige gezonde ingrediënt zijn de eieren.

 3. Bovendien zijn commercieel verkochte muffins vaak erg groot. Eén beoordeling wees uit dat een typische verpakte muffin de standaard portiegrootte van de USDA met 333% overschrijdt (13).

 4. De dramatische toename van de portiegroottes in de afgelopen 30 jaar wordt verondersteld een belangrijke rol te spelen in de obesitas-epidemie.

 5. Soms worden muffins overgoten met extra suiker, of gevuld met chocoladeschilfers of gedroogd fruit, wat verder bijdraagt ​​aan hun suiker- en caloriegehalte.

5. Fruitsap

 1. Vruchtensap is een van de slechtste keuzes die u kunt maken als u honger, gewichtstoename en chronische ziekten probeert te voorkomen.

 2. Sommige vruchtensappen op de markt bevatten eigenlijk heel weinig sap en zijn gezoet met suiker of maïsstroop met veel fructose. Hoge suikerniveaus verhogen uw risico op obesitas, metabool syndroom, diabetes type 2 en andere ziekten (14, 15, 16).

 3. Zelfs 100% vruchtensap bevat veel suiker. Het consumeren van grote hoeveelheden vruchtensap kan dezelfde effecten op uw gewicht en gezondheid hebben als het drinken van met suiker gezoete dranken (17).

 4. Als u vruchtensap drinkt, stijgt uw bloedsuiker zeer snel omdat er geen vet of vezels zijn die de absorptie vertragen. De resulterende piek in insuline en daling van de bloedsuikerspiegel kunnen u moe, beverig en hongerig maken.

6. Broodrooster gebak

 1. Broodrooster is onmiskenbaar een snelle en gemakkelijke ontbijtoptie. Hun ingrediënten zijn echter allesbehalve gezond.

 2. Poptaartjes bevatten bijvoorbeeld witte bloem, bruine suiker, maïsstroop met een hoge fructosegraad en sojaolie.

 3. De gezondheidsclaim "gebakken met echt fruit" staat op de voorkant van de doos, in een poging om u ervan te overtuigen dat deze broodjes een voedzame ontbijtkeuze zijn.

 4. Naast dat het veel suiker en geraffineerde bloem bevat, hebben broodrooster slechts een paar gram eiwit.

 5. Eén onderzoek toonde aan dat vrouwen die een ontbijt aten met 3 gram eiwitten en 44 gram koolhydraten, hongeriger waren en meer aten tijdens de lunch dan vrouwen die een eiwitrijk, koolhydraatarm ontbijt aten ( 18).

7. Scones Met Jam En Room

 1. Scones gegarneerd met jam lijken meer op een dessert dan op een maaltijd.

 2. Scones worden gemaakt door geraffineerd tarwebloem, boter en suiker te mengen met de gewenste smaakstoffen. Het deeg wordt vervolgens in kleine rondjes gevormd en gebakken.

 3. Ze worden meestal bedekt met room en jam of jam. Het eindresultaat is een caloriearm, suikerachtig ontbijt met weinig vezels en eiwitten.

 4. Studies hebben aangetoond dat vezels veel voordelen hebben, waaronder het goed onder controle houden van uw bloedsuiker. Het geeft je ook een voldaan gevoel waardoor je minder eet (19).

 5. Aan de andere kant kan het eten van een ontbijt met veel geraffineerde koolhydraten je bloedsuikerspiegel verhogen en je hongeriger maken.

 6. In één onderzoek meldden zwaarlijvige kinderen zich hongeriger en minder tevreden te voelen na het eten van een maaltijd met veel koolhydraten dan na het eten van een maaltijd met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Hun honger- en verzadigingshormonen veranderden ook (20).

8. Gezoete, niet-vette yoghurt

 1. Een kom gewone Griekse yoghurt met bessen en bessen is een goed voorbeeld van een gezond ontbijt.

 2. Een container met vetvrije, met suiker gezoete fruityoghurt is dat echter niet.

 3. In feite bevatten veel gearomatiseerde niet-vette yoghurt meer suiker dan een vergelijkbare portie ijs.

 4. Vet houdt je vol omdat het langer duurt om te verteren dan koolhydraten, en het veroorzaakt ook de afgifte van het volheidshormoon cholecystokinine (CCK) (21).

 5. Door het vet uit zuivelproducten te verwijderen en suiker toe te voegen, verandert een voedzaam ontbijt in een voedingsmiddel dat beter geschikt is als incidentele traktatie.

9. Mueslirepen

 1. Mueslirepen lijken misschien geweldige ontbijtopties, maar ze zijn vaak niet beter dan snoeprepen.

 2. Hoewel onbewerkte haver veel vezels bevat, bieden mueslirepen gemiddeld slechts 1-3 gram vezels. Ze bevatten echter veel toegevoegde suiker.

 3. Sommige van de meest populaire merken bevatten zelfs een combinatie van suiker, glucosestroop en honing. Grote hoeveelheden van deze suikers kunnen de bloedsuikerspiegel, insulinespiegels en ontstekingen verhogen (22).

 4. Granola-repen bevatten nog meer chocoladeschilfers of gedroogd fruit.

 5. Het eiwitgehalte van mueslirepen is ook vaak laag, wat verder bevestigt dat ze een slechte ontbijtkeuze zijn.

10. Verwerkt, glutenvrij ontbijtvoedsel

 1. Glutenvrije diëten zijn de afgelopen jaren erg populair geworden vanwege zorgen over de mogelijke negatieve gezondheidseffecten van gluten (23).

 2. Hoewel het geen kwaad kan om gluten te vermijden, kan het eten van veel van de nu beschikbare glutenvrije voedingsmiddelen problemen veroorzaken.

 3. Bijvoorbeeld, een combinatie van meel van rijst, aardappelen en tapioca vervangt tarwebloem in glutenvrij brood en gebak.

 4. Deze meel heeft een hoge glycemische index, waardoor ze de bloedsuikerspiegel snel verhogen. Deze stijging leidt tot hoge insulineniveaus die rebound-honger en gewichtstoename kunnen veroorzaken (24).

 5. Ook glutenvrije pannenkoeken, muffins en andere gebakken producten zijn niet beter dan traditionele op tarwe gebaseerde versies vanwege hun lage eiwit- en vezelgehalte.

Take Home Message

 1. Ontbijt heeft het potentieel om je klaar te stomen voor een dag met geweldige energieniveaus, stabiele bloedsuikerspiegel en controle over je eetlust en gewicht.

 2. Aan de andere kant kan een slechte keuze bij het ontbijt je hongerig maken en moeite hebben om de rest van de dag door te komen.

 3. Het kan ook uw risico op gezondheidsproblemen in de toekomst vergroten.

 4. Als je gaat ontbijten, zorg er dan voor dat het eiwit, gezond vet en vezels van onbewerkte, hele voedingsmiddelen bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407