Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 15 ongezondste junkfoods in Amerika

Moet u bakvet gebruiken?

 1. "Junkfood" verwijst naar bewerkte voedingsmiddelen die weinig voedingswaarde hebben. Sommige bevatten inderdaad ronduit schadelijke ingrediënten.

 2. Helaas zijn deze voedingsmiddelen meestal lekker, goedkoop en overal verkrijgbaar.

 3. Onderzoek suggereert echter dat frequente consumptie van junkfood kan leiden tot voedselverslaving, te veel eten en obesitas (1, 2).

 4. Hier zijn 15 van de ongezondste junkfood in Amerika.

1. Pop Tarts

 1. De Pop Tarts van Kellogg bestaan ​​al sinds de jaren zestig. Deze gebakjes hebben een zoete vulling en zijn vaak ook geglazuurd met een buitenlaag van glazuur.

 2. Poptaartjes kunnen een verleidelijke ontbijtkeuze zijn als je weinig tijd hebt. U kunt ze bij kamertemperatuur bewaren en snel in een broodrooster bereiden.

 3. Maar ondanks hun gemak bevatten Pop Tarts zeer bewerkte ingrediënten, waaronder sojaolie en geraffineerde bloem.

 4. Plus, ze zijn beladen met drie soorten suiker: geraffineerde witte suiker, glucosestroop en maïsstroop met een hoge fructosering.

 5. Deze bestaan ​​allemaal uit grote hoeveelheden fructose, een eenvoudige suiker die is gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende ziekten, waaronder diabetes en hartaandoeningen (3).

 6. De voedingswaarde-informatie op het label Pop Tarts verwijst naar de hoeveelheid in één deeg. Elk pakket bevat echter twee gebakjes, dus dit is een realistischere portiegrootte.

 7. Twee Frosted Strawberry Pop-taartjes bevatten 400 calorieën, 76 gram koolhydraten, minder dan 2 gram vezels en slechts 4 gram eiwit (4).

 8. Dit junkfood met veel suiker en weinig eiwitten is een vreselijke keuze om je dag te beginnen.

2. Arby's Curly Fries

 1. Frieten zijn een van de populairste fastfoodproducten in de buurt.

 2. Ondanks hun populariteit zijn deze gefrituurde aardappelen erg ongezond.

 3. Studies hebben gefrituurd voedsel in verband gebracht met ontsteking, hartziekten en verminderde slagaderfunctie, naast andere gezondheidsproblemen (5, 6, 7, 8).

 4. Wat meer is, frieten bevatten extreem veel calorieën en snel verteerbare koolhydraten.

 5. Arby's Curly Fries zijn een perfect voorbeeld. Een grote bestelling bevat 650 calorieën, 35 gram vet en 77 gram koolhydraten, waarvan slechts 7 vezels (9).

3. Popeyes Chicken Tenders

 1. Popeyes is een fastfoodrestaurantketen die gespecialiseerd is in gebakken kip. Een van de nieuwere menu-aanbiedingen is een item genaamd Handcrafted Tenders.

 2. Een driedelige portie milde handgemaakte kippentenders bevat 340 calorieën en 26 gram koolhydraten (10).

 3. Hoewel de calorieën in een portie inschrijvingen een bescheiden aantal lijken in vergelijking met andere fastfood-voorgerechten, kan dit aantal dramatisch toenemen na het toevoegen van dipsaus, een kant en een soda.

 4. Naast een ander gefrituurd voedsel, bevatten deze aanbiedingen gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, beter bekend als transvetten.

 5. Kunstmatige of industriële transvetten worden gemaakt door waterstof aan plantaardige oliën toe te voegen om ze stabieler te maken.

 6. Transvetten zijn betrokken bij ontstekingen, hartaandoeningen en obesitas, inclusief verhoogde opslag van buikvet (11, 12, 13, 14).

 7. Transvetten zijn verboden in Europa en zijn verwijderd uit de meeste Amerikaanse restaurants en fastfood-instellingen in afwachting van een verbod dat vanaf 2018 van kracht wordt.

 8. Op dit moment bevatten handgemaakte tenders echter nog steeds één gram transvet per portie.

4. Cinnabon Caramel Pecanbon

 1. Cinnabon staat bekend om het verleidelijke aroma en kleverige zoetheid van hun kenmerkende kaneelbroodjes.

 2. Klassieke Cinnabon-kaneelbroodjes zijn groot en dicht, rijk aan vet en koolhydraten en bevatten elk 880 calorieën (15).

 3. Maar dit zijn niet eens het meest ongezonde item op het menu. Die eer is voorbehouden aan de Caramel Pecanbon.

 4. De Caramel Pecanbon bevat maar liefst 1.080 calorieën, 51 gram vet en 146 gram koolhydraten, waarvan slechts 3 vezels (15).

 5. Bovendien is 75 van die 146 gram koolhydraten afkomstig van toegevoegde suikers. Dit is meer dan het dubbele van de hoeveelheid toegevoegde suikers die de American Heart Association aanbeveelt als de bovenlimiet voor de hele dag (16).

 6. Afhankelijk van uw persoonlijke voedingsbehoeften, kan de Caramel Pecanbon heel goed meer dan de helft van uw dagelijkse calorieën en koolhydraten leveren terwijl hij tekort komt aan vitamines, mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen.

5. Starbucks Witte Chocolade Mokka Frappuccino

 1. Koffie is een calorievrije drank die een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen biedt.

 2. Gezoete koffiedranken moeten echter worden beschouwd als een vloeibare vorm van junkfood.

 3. Dit geldt voor warme koffiedranken zoals mokka en lattes, evenals voor ingevroren gemengde koffiedranken. Een "grote" (medium) portie van deze dranken bevat meestal 250 calorieën of meer.

 4. De slechtste keuze voor Starbucks-drank is de witte chocolade mokka-frappuccino met slagroom. Een grande bevat 520 calorieën en 65 gram koolhydraten, waarvan 64 uit suiker (17).

 5. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het drinken van vloeibare calorieën niet dezelfde volheidssignalen veroorzaakt als calorieën uit vast voedsel. Daarom, als je iets zoets drinkt, is het onwaarschijnlijk dat je dit compenseert door later minder ander voedsel te eten (18, 19).

6. Outback Steakhouse Bloomin 'Ui

 1. Hoewel het meeste junkfood te vinden is in het snackpad van de supermarkt of bij fastfoodketens, zijn er ook enkele sit-down restaurantartikelen die voldoen aan junkfood-criteria.

 2. Neem bijvoorbeeld de Bloomin 'Ui in Outback Steakhouse.

 3. Hoewel het als voorgerecht wordt beschouwd, is het eigenlijk een van de calorierijke items op het hele menu.

 4. Een Ui van Bloomin bestaat uit maar liefst 1.954 calorieën en 122 gram koolhydraten. Het bevat ook 154 gram vet, inclusief meer dan 7 gram transvet, het type dat u volledig moet vermijden (20).

 5. Hoewel dit zeer grote voorgerecht bedoeld is om door twee of meer mensen te worden gedeeld, zal zelfs het consumeren van een kwart van dit gefrituurde gerecht nog steeds transvet en veel lege calorieën aan je maaltijd toevoegen .

7. Burger King Oreo Shake

 1. Milkshakes zijn al tientallen jaren populair in fastfoodrestaurants.

 2. De shakes van vandaag zijn echter zoeter en groter dan ooit tevoren, wat resulteert in calorietellingen die veel hoger zijn dan je zou verwachten.

 3. De Oreo Milkshake van Burger King weegt 730 calorieën, wat meer is dan de meeste hamburgers. Bovendien bevat het 121 gram koolhydraten, 100 alleen uit suiker (21).

 4. Belangrijk is dat ten minste de helft van deze suiker fructose is, waarvan is aangetoond dat het bijdraagt ​​aan hartziekten, insulineresistentie, obesitas en andere gezondheidsproblemen (3, 22, 23).

8. Corn Dogs

 1. Maïshonden zijn een favoriet van de State Fair in de VS. Ze worden gemaakt door een frankfurter in maïsbroodbeslag te dopen en vervolgens goudbruin te frituren.

 2. De calorie- en macronutriëntenwaarden van maïshonden zijn niet zo groot als die van andere junkfood. Eén maïshond bevat 330 calorieën, 34 gram koolhydraten en 10 gram eiwit (24).

 3. Maïshonden bevatten echter verwerkt vlees, wat verschillende onderzoeken hebben gekoppeld aan een verhoogd risico op darmkanker en hartaandoeningen (25, 26, 27).

 4. Bovendien zijn maïshonden een ander voedsel dat gefrituurd is in verwerkte plantaardige olie.

9. Dunkin 'Donuts geglazuurde jelly stick

 1. Hoewel de meeste donuts gefrituurde zoete traktaties zijn, kunnen sommige veel schadelijker zijn voor je gezondheid dan andere.

 2. Een van de ergste is de Dunkin 'Donuts Glazed Jelly Stick, die 480 calorieën, 59 gram koolhydraten en 25 gram vet (28) bevat.

 3. De eerste drie genoemde ingrediënten zijn geraffineerd tarwebloem, suiker en sojaolie, wat betekent dat deze in de grootste hoeveelheden aanwezig zijn.

 4. Frequente consumptie van geraffineerde granen is in verband gebracht met enkele van dezelfde gezondheidsproblemen als fructose, waaronder ontsteking, insulineresistentie en obesitas (29, 30).

 5. De geleivulling van deze donut bevat ook verschillende ongezonde ingrediënten, zoals transvetten, glucosestroop en maïsstroop met een hoge fructose.

10. Brownie Blizzard van Dairy Queen Royal Reese

 1. De bevroren lekkernijen van Dairy Queen zijn legendarisch.

 2. Ze omvatten ondergedompelde kegels, ijscoupes en een extreem populaire dikke shake met gemengde ingrediënten die bekend staan ​​als een Blizzard.

 3. Alle blizzards van Dairy Queen bevatten veel calorieën, koolhydraten en vet. Eén optie is echter echt top in dit opzicht.

 4. Een grote Royal Reese's Brownie Blizzard Behandel cheques met maar liefst 1.510 calorieën, 189 gram koolhydraten en 72 gram vet (31).

 5. De 1,5 gram transvetten zijn een combinatie van gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën en de natuurlijk voorkomende transvetten in zuivelproducten.

11. Met suiker gezoete frisdrank

 1. Met suiker gezoete frisdrank is een van de ongezondste vloeibare junkfood die je kunt consumeren vanwege het hoge fructosegehalte.

 2. Onderzoek suggereert zelfs dat het consumeren van fructose in drankvorm bijzonder riskant kan zijn met betrekking tot hartaandoeningen en obesitas (32).

 3. In één onderzoek ondervonden volwassenen met overgewicht en obesitas die 25% van de calorieën consumeerden als met fructose gezoete dranken op een dieet voor gewichtsbehoud, verminderde insulinegevoeligheid, verhoogd buikvet en verslechtering van de markers van de hartgezondheid ( 33).

 4. Een fles frisdrank van 16 ounce bevat 200 calorieën en 52 gram suiker, waarvan minstens de helft fructose (34).

12. KFC Famous Bowl

 1. KFC is een fastfoodketen die bekend staat om zijn gebakken kip.

 2. In de afgelopen jaren heeft KFC andere items aan hun menu toegevoegd, waaronder kippenvlaaien en kippenbakken. [! 1870 => 1140 = 13!

 3. Frituren is echter een van de meest ongezonde methoden voor voedselbereiding.

 4. Bovendien onthult de ingrediëntenlijst voor deze kom verschillende ongezonde items, waaronder gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën en glucosestroop.

 1. McDonald's is het best bekend om zijn hamburgers, waaronder de Big Mac en Quarter Pounder met kaas.

 2. Hoewel deze hamburgers veel calorieën, koolhydraten en vet bevatten, zijn hun waarden bleek in vergelijking met die in een bepaalde McDonald's milkshake.

 3. Een grote driedubbele dikke milkshake bevat 1.100 calorieën - het aantal dat je zou vinden in twee Big Macs. Bovendien heeft het 193 gram koolhydraten, 135 uit suiker (36).

 4. Dit is minstens drie tot vier keer de hoeveelheid suiker die u de hele dag zou moeten consumeren.

 5. De kleine hoeveelheid transvet in dit product komt van nature in de melk voor en draagt ​​niet de gezondheidsrisico's met zich mee die industriële transvetten wel hebben.

 6. Vanwege de extreem hoge calorieën en suikerwaarden van deze shake is het een van de ongezondste keuzes voor junkfood op het hele McDonald's-menu.

14. Mevrouw Field's Cookie Cups

 1. Mevrouw. De cookies van Field zijn een nietje in een winkelcentrum in de VS.

 2. Naast het aanbieden van een grote verscheidenheid aan koekjes, heeft de keten van mevrouw Field onlangs Cookie Cups aan het menu toegevoegd.

 3. Koekjesbekers zijn een kruising tussen een koekje en een cupcake. Het deeg is koekachtig maar heeft de vorm van een cupcake en is rijkelijk bedekt met glazuur.

 4. Alle smaken van Cookie Cups bevatten tussen 460-470 calorieën en 56-60 gram koolhydraten, waarvan de meeste afkomstig zijn van geraffineerde bloem en suiker (37).

 5. Het meest zorgwekkend is echter het transvetgehalte van 3 gram per Cookie Cup. Dit is vrij hoog, vooral in een tijd waarin de meeste voedselproducenten alle transvetten uit hun producten verwijderen.

15. Cold Stone Mud Pie Mojo

 1. Cold Stone Creamery staat bekend om zijn mix-in concept, waarin zoete en knapperige toevoegingen worden gemengd in zacht ijs in plaats van bovenop te worden gestrooid.

 2. Hoewel mix-ins het ijs nog lekkerder maken, verhogen ze ook het aantal calorieën, suiker en vet in een product dat al extreem rijk is.

 3. Veel van de creaties bij Cold Stone komen in aanmerking voor deze lijst met ongezond junkfood. Maar de Mud Pie Mojo - gemaakt met koffie-ijs, Oreo-koekjes, pindakaas, amandelen en chocoladefudge - verdient een speciale vermelding.

 4. Een portie "Gotta Have It" (groot) bevat 1.240 calorieën, 80 gram vet en 123 gram koolhydraten, waarvan 105 gram suiker (38).

 5. Vanwege het aantal mix-in ingrediënten, is het moeilijk om te bepalen of de 1,5 gram transvet in elke portie alleen het type is dat van nature in zuivel voorkomt.

De onderste regel

 1. Verleidelijk junkfood is tegenwoordig overal en in steeds groeiende porties te vinden. Aan dit feit valt niet te ontkomen.

 2. Sommige van deze voedingsmiddelen bevatten echter veel meer calorieën, geraffineerde koolhydraten, verwerkte oliën en andere ongezonde ingrediënten dan hun alternatieven.

 3. Als u zich af en toe bezighoudt met junkfood, probeer dan degenen te vermijden die het meeste potentieel hebben om uw gezondheid te schaden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407