Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste groenten voor diabetes type 2

De beste groenten voor diabetes type 2

 1. Geen voedsel is ten strengste verboden voor mensen met diabetes type 2. Gezond eten voor mensen met diabetes draait om het beheersen van de portiegrootte en het voorbereiden van een zorgvuldige balans van voedingsstoffen.

 2. De beste groenten voor diabetes type 2 zijn laag op de glycemische index (GI) schaal, rijk aan vezels of hoog in nitraten die de bloeddruk verlagen.

 3. In dit artikel kijken we naar de beste groenten voor mensen met diabetes type 2. We leggen ook uit waarom groenten zo belangrijk zijn voor mensen die de bloedsuikerspiegel controleren, en we bieden een scala aan smakelijke maaltijdideeën.

Beste groenten voor diabetes type 2

 1. Het eten van een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder een mix van bepaalde groenten, kan mensen met diabetes helpen gezond te blijven terwijl ze genieten van een scala aan maaltijden.

Groenten met een lage GI

 1. De GI-rangorde van een voedingsmiddel laat zien hoe snel het lichaam glucose uit dat voedingsmiddel opneemt. Het lichaam absorbeert de bloedsuiker veel sneller uit voedingsmiddelen met een hoge GI-waarde dan voedingsmiddelen met een lage GI-waarde. [! 1411 => 1140 = 3!

 2. Niet alle groenten zijn veilig voor mensen met diabetes, en sommige hebben een hoge GI. Gekookte aardappelen hebben bijvoorbeeld een GI van 78.

 3. De GI-scores voor enkele populaire groenten zijn:

 4. Groenten met een lage GI zijn ook veilig voor mensen met diabetes, zoals:

 5. Het is belangrijk op te merken dat de GI een relatieve waarde geeft aan elk voedingsmiddel en niet verwijst naar het specifieke suikergehalte. Glycemische belasting (GL) verwijst naar hoeveel glucose het lichaam in één portie voedsel binnenkomt.

Hoog nitraatgehalte

 1. Nitraten zijn chemicaliën die van nature in specifieke groenten voorkomen. Sommige fabrikanten gebruiken ze als conserveermiddelen in levensmiddelen.

 2. Natuurlijk, nitraatrijk voedsel eten kan de bloeddruk verlagen en de algehele gezondheid van de bloedsomloop verbeteren. Mensen moeten kiezen voor groenten met een natuurlijk hoog nitraatgehalte, in plaats van groenten met nitraat die fabrikanten tijdens de verwerking hebben toegevoegd.

 3. Nitraatrijke groenten zijn onder meer:

Protein

 1. Eiwitrijk voedsel helpt mensen zich langer vol te voelen, waardoor de drang om tussendoor te snoepen wordt verminderd. [! 1411 => 1140 = 5!

 2. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, zeer actieve mensen en mensen met een groot lichaam hebben meer eiwitten nodig dan anderen.

 3. Groenten hoger dan sommige anderen in eiwitten zijn onder andere:

Fiber

 1. Vezel moet afkomstig zijn van echt, natuurlijk voedsel, niet van supplementen, waardoor groenten essentieel zijn in een glucose-gecontroleerd dieet. Vezels kunnen constipatie helpen verminderen, het niveau van "slechte" cholesterol verlagen en helpen bij gewichtsbeheersing.

 2. De American Academy of Nutrition and Dietetics zegt dat de juiste hoeveelheid vezels per dag 25 gram (g) is voor vrouwen en 38 g voor mannen.

 3. Deze aanbeveling varieert, afhankelijk van de lichaamsgrootte, algehele gezondheid en soortgelijke factoren.

 4. Groenten en fruit met een hoog vezelgehalte zijn onder meer:

 5. Lees hier meer over de voordelen van glasvezel.

Waarom groenten kiezen?

 1. Goede koolhydraten leveren zowel voedingsstoffen als energie, waardoor ze een veilige, efficiënte en voedzame voedselkeuze zijn voor mensen met diabetes.

 2. Groenten met een lage tot matige GI, zoals wortelen, verbeteren de bloedglucosecontrole en verminderen het risico op gewichtstoename.

 3. Nitraatrijk voedsel, zoals bieten, behoort tot de beste groenten voor mensen met diabetes type 2 die ook een hoger dan normaal risico op hart- en vaatziekten hebben. Dit feit blijft waar ondanks hun hoge koolhydraatgehalte.

 4. De sleutel tot effectief voedselbeheer is het stimuleren van de inname van groenten en het verminderen van koolhydraatconsumptie elders in het dieet door minder voedsel zoals brood of suikerachtige snacks. [! 1411 => 1140 = 7!

 5. Vezel kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Groenten, fruit, noten en peulvruchten hebben een uitstekend vezelgehalte.

 6. Groenten ondersteunen ook verbeterde niveaus van gezond cholesterol en lagere bloeddruk. Net als bij eiwitten, kunnen vezels ervoor zorgen dat mensen zich langer vol voelen.

Veganistisch of vegetarisch eten met diabetes

 1. Een veganistisch of vegetarisch dieet eten kan een uitdaging zijn voor mensen met diabetes. Dierlijke producten hebben over het algemeen het meeste eiwit, maar veganisten vermijden volledig zuivelproducten en andere dierlijke producten.

 2. Enkele van de meest eiwitrijke veganistische opties zijn:

 3. Een veganist of vegetariër die diabetes heeft, kan een uitgebalanceerd dieet volgen. Volle granen, noten, zaden en linzen bieden veel eiwitten, vaak met weinig calorieën.

 4. Leer hier alles wat u moet weten over het veganistische dieet.

Gezonde diabetesmaaltijden

 1. Elke maaltijd die verschillende van de bovenstaande ingrediënten combineert, biedt uitstekende voeding.

 2. Om maaltijden gezond en smaakvol te houden, moeten mensen met diabetes vermijden te veel toegevoegd zout te gebruiken of te vertrouwen op voorverpakte ingrediënten die veel natrium bevatten.

 3. Zorgvuldige calorietelling ondersteunt ook glucosecontrole. Overmatige calorieën kunnen een anders gezonde maaltijd veranderen in een risicofactor voor overmatige gewichtstoename en verslechterde insulinegevoeligheid.

 4. Sommige eenvoudige maaltijdopties omvatten:

 5. Minder gezond voedsel in balans brengen met meer voedzaam voedsel is een manier om gezond te blijven en tegelijkertijd te voldoen aan een zoetekauw. Bijvoorbeeld, het eten van een koekje of twee per week is meestal prima in balans met een vezelrijk, plantenrijk dieet.

 6. Mensen met diabetes moeten zich richten op een evenwichtige, algehele benadering van voeding. Er is een risico dat het verbieden van bepaalde voedingsmiddelen ze nog aantrekkelijker kan maken. Dit kan na verloop van tijd leiden tot slechtere controle over voedselkeuzes en verhoogde bloedsuikerspiegel.

 7. Groenten barsten van de voeding, maar ze zijn slechts een onderdeel van het beheer van een levensstijl met diabetes.

 8. Mensen moeten een breed scala aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen eten en zijn van plan om 2-3 uur voor het slapengaan te stoppen met eten, aangezien 12 of meer uren 's nachts vasten de glucosebeheersing helpt.

 9. Een arts of diëtist kan een geïndividualiseerd diabetesmaaltijdenplan verstrekken om ervoor te zorgen dat een persoon met de aandoening een voldoende breed scala aan voedingsstoffen in gezonde proporties ontvangt.

 1. Zijn fruit even goed als groenten voor mensen met diabetes?

:

 1. Fruit bevat meer verteerbare koolhydraten dan de meeste groenten.

 2. Hoewel fruit rijk is aan water, vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen, zijn er waarschijnlijk meer niet-zetmeelrijke groenten die gemakkelijker of vrijer kunnen worden opgenomen in het dieet van iemand met diabetes met minder gevolgen voor de bloedsuikerspiegel.

 3. Dat gezegd hebbende, is heel fruit altijd de voorkeur boven andere vormen van snoep, omdat het minder invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Voor diegenen die diabetes willen voorkomen, heeft onderzoek consequent aangetoond dat fruitinname het risico op diabetes vermindert.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 18 april 2019.Bezoek onze Diabetes Type 2 categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen Type 2.Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Yuan, S., et al. (2018). De associatie van fruit- en groentenconsumptie met veranderingen in gewicht en body mass index bij Chinese volwassenen: een cohortonderzoek [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407