Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De eierdieetresultaten

Stap 5

 1. Eieren maken zeker een ritje in een achtbaan als het gaat om gezondheid en gewichtsverlies. Je hebt eieren misschien al jaren vermeden omdat ze op de stoute lijst stonden vanwege hun hoge cholesterolgehalte. En misschien, meer recent, sprong je op de keto of koolhydraatarme dieet trein, en nu zijn eieren een van je favoriete gerechten.

 2. Als je succes hebt gehad met je koolhydraatarme dieet, denk je misschien dat het eierdieet de op een na beste keuze is. Nou, net als elk caloriearm, koolhydraatarm dieet, resulteert het eierdieet in gewichtsverlies, maar het geeft je misschien niet het langetermijngewichtsverlies dat je zoekt. Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een plan voor gewichtsverlies begint.

Eivoeding

 1. Vanwege de op en neer gaande eieren zijn je misschien een beetje in de war over hoe ze in je dieet passen, of je nu probeert af te vallen of niet. Hier is de magere: eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten, een hoop B-vitamines en selenium.

 2. Wat zit er in een ei? Een groot hard gekookt ei van ongeveer 50 gram bevat:

 3. Maar eieren bevatten ook veel cholesterol en een bron van verzadigd vet, wat een van de redenen is waarom ze al zoveel jaren worden belasterd.

Eieren en je hart

 1. Hartziekten zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. Coronaire hartziekte, dat is wanneer uw bloedvaten vernauwd of geblokkeerd raken door de opbouw van plaque langs de wanden van uw bloedvaten, is een primaire oorzaak van hartaandoeningen. Hoog cholesterolgehalte in het bloed draagt ​​bij aan de vorming van plaque.

 2. Nog niet zo lang geleden werd aangenomen dat cholesterol in voedsel bijdroeg aan uw cholesterolgehalte in het bloed. Volgens een beoordeling in 2018 in voedingsstoffen is er echter weinig bewijs dat cholesterol in voedsel een verhoging van uw cholesterolgehalte in het bloed veroorzaakt. Maar er is een verband tussen verzadigd vet en cholesterol in het bloed, en veel voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte bevatten ook veel verzadigd vet.

 3. Dat gezegd hebbende, merkten de auteurs van de review in Nutrients op dat, omdat eieren zo rijk zijn aan voedingsstoffen, ze moeten worden opgenomen in een gezond, uitgebalanceerd dieet, ondanks hun verzadigde vet- en cholesterolgehalte. Een wetenschappelijk overzicht gepubliceerd in 2017 in Nutricion Hospitalaria merkte ook op dat het consumeren van één ei per dag het risico op hart- en vaatziekten niet lijkt te verhogen. Als u een hoog cholesterol of hartaandoeningen heeft, bespreek dit dan met uw arts over hoe eieren in uw dieetplan kunnen passen.

Het basisplan voor eierdieet

 1. Nu u het ei en zijn voedingswaarde kent, denkt u misschien dat het eierdieet een goede keuze is voor zowel gewichtsverlies als gezondheid. Voordat je twee dozijn eieren gaat kopen, moet je een beetje weten over het eierdieetplan. Er zijn verschillende versies van het eierdieetplan, maar ze bevatten allemaal veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig calorieën.

 2. Over het algemeen eet je:

 3. Je kunt geen zetmeelrijke groenten eten, zoals aardappelen en erwten, of granen, zoals bruine rijst en quinoa, en geen ander fruit dan de grapefruit op geselecteerde versies. Alle suikerhoudende voedingsmiddelen, cakes, koekjes en snoepjes zijn ook een nee-nee op het eierdieetplan.

Eierdieet Voorbeeld maaltijdplan

 1. Tijdens het volgen van het eierdieet voor gewichtsverlies, wordt aanbevolen om drie maaltijden per dag te eten zonder snacks. Een dagelijks menu van het traditionele eierdieetplan kan zijn:

Andere eierdieetplannen

 1. Bij één versie van het eierdieetplan neemt u bij elke maaltijd een halve grapefruit op. Grapefruit heeft zijn eigen dieet, ook wel het Hollywood-dieet genoemd, en wordt verondersteld voedingsstoffen te bevatten die de vetverbranding helpen versnellen. Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat grapefruit kan helpen bij het afvallen, is het waarschijnlijker omdat het fruit weinig calorieën en veel vezels bevat, waardoor het je opvult zodat je minder eet.

 2. Er is ook een extreme versie van het eierdieet waarin je slechts 14 dagen eieren eet en water drinkt. Het beperken van uw inname tot alleen eieren kan uw risico op voedingstekorten verhogen en wordt niet aanbevolen.

De waarheid over gewichtsverlies

 1. Er is geen twijfel dat het eierdieet resulteert in gewichtsverlies. Het is echter niet vanwege een magische mix van voedingsstoffen die het vet helpt af te smelten, maar waarschijnlijker omdat het zo weinig calorieën bevat. Hoewel uw calorie-inname volgens het eierdieetplan kan variëren, beperken de meeste plannen uw inname tot ongeveer 1.000 calorieën of minder per dag.

 2. Om gewicht te verliezen, moet u een negatieve caloriebalans creëren, wat betekent dat u minder calorieën verbruikt dan uw lichaam verbrandt. Het beperken van uw voedselkeuzes is een veel voorkomende tactiek van rage-diëten om u te helpen uw calorie-inname te verminderen, zodat u snel gewicht verliest. Het is een tactiek die het eierdieetplan heel goed gebruikt.

Gewichtsverlies op lange termijn onwaarschijnlijk

 1. Hoewel het eierdieet resulteert in snel gewichtsverlies, kan het om een ​​paar redenen moeilijk zijn om het gewicht eraf te houden. Ten eerste is het grootste deel van het gewicht dat je aanvankelijk verliest na het eierdieet water, geen vet.

 2. Ook kan vanwege de ernstige beperking van calorieën je lichaam spieren verbranden voor brandstof. Spierverlies kan vermoeidheid veroorzaken en uw algehele metabolisme verlagen.

 3. En ten slotte is het eidieet voor gewichtsverlies geen langetermijnplan. Het dieet leert u niet hoe te eten om uw gewichtsverlies te behouden. En omdat het zo beperkend is, vindt u het misschien moeilijker om uzelf onder controle te houden als u het dieet "verlaat".

Evenwichtige voeding voor gewichtsverlies

 1. De beste manier om af te vallen en af ​​te blijven, is om een ​​maaltijdplan te vinden dat u voor het leven kunt volgen: een plan met een verscheidenheid aan voedsel dat u graag eet uit alle voedselgroepen en helpt je te verliezen met een gezonde snelheid van 1 tot 2 pond per week.

 2. Dit voedingsplan moet ook voldoende calorieën en koolhydraten bevatten om energie te ondersteunen, zodat u kunt sporten. Door lichaamsbeweging tot een onderdeel van uw afslankprogramma te maken, kunt u afvallen en afvallen. U hoeft geen marathon te lopen om de voordelen te krijgen, maar een stevige wandeling van 30- tot 60-minuten lopen de meeste dagen van de week zou u moeten helpen uw doelen te bereiken.

Eierdieet voor gewichtsverlies

 1. Zoals eerder vermeld, kan het eierdieet u helpen af ​​te vallen, niet vanwege de magische voedingsformule, maar omdat het u helpt uw ​​calorie-inname aanzienlijk te verminderen. Dat betekent niet dat eieren geen deel kunnen uitmaken van uw gezonde, evenwichtiger plan voor gewichtsverlies.

 2. Een van de redenen waarom het eierdieet voor gewichtsverlies zo populair is, is vanwege de verzadigende kracht van het eiwitrijke dieet. In vergelijking met koolhydraten en vet, is eiwit beter in het weghouden van honger. Bovendien heeft eiwit meer energie nodig om te verteren, dus het geeft je metabolisme een beetje een boost.

 3. Deze twee factoren zijn enkele van de redenen waarom koolhydraatarme en keto-diëten zo succesvol zijn geweest bij het helpen bij gewichtsverlies. Het opnemen van eieren bij een of meer van uw maaltijden geeft uw lichaam de eiwitten die het nodig heeft om deze voordelen te krijgen en kan helpen bij uw inspanningen om af te vallen.

Goed nieuws over diabetes

 1. Diabetes is een chronische medische aandoening die ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben meer dan 100 miljoen Amerikanen diabetes of prediabetes. Als diabetes niet goed onder controle is, verhoogt dit het risico op andere gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen en neuropathie.

 2. Als u diabetes hebt, weet u dat u de hoeveelheid koolhydraten die u eet bij elke maaltijd moet beheersen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Koolhydraten dienen als primaire suikerbron van uw lichaam. Koolhydraatarme diëten zijn aanbevolen als een mogelijke optie om u te helpen uw bloedsuikerspiegel binnen het normale bereik te houden. Gewichtsverlies helpt ook de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

 3. Aangezien het eierdieetplan weinig koolhydraten bevat en helpt bij het afvallen, denkt u misschien dat dit het plan is waarnaar u op zoek was om u te helpen uw diabetes beter onder controle te krijgen. Hoewel het traditionele eierdieet misschien niet de gezondste keuze is voor permanent gewichtsverlies, ontdekte een klinisch onderzoek uit 2018, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, dat een caloriegecontroleerd dieet met veel eieren mensen met diabetes en prediabetes hielp afvallen en goed blijven bloedsuikerspiegel zonder de gezondheid van het hart te beïnvloeden.

Eieren toevoegen aan uw gewichtsverliesplan

 1. Het is mogelijk dat een van de redenen dat eieren zo lang op de stoute lijst stonden, is omdat ze vaak worden geserveerd met voedsel dat veel verzadigd vet bevat, zoals spek, worst en kaas. Als je eieren in je gewichtsverlies dieet wilt opnemen, zijn er veel manieren waarop je het voedzame hele voedsel kunt opnemen zonder de ongezonde toevoegingen.

 2. Als u een paar calorieën wilt besparen en het vet en cholesterol wilt weglaten, gebruikt u gewoon het eiwit in plaats van het hele ei. Het eiwit van één groot ei heeft:

 3. Je kunt het eiwit gebruiken zoals je het hele ei zou gebruiken: omeletten maken, eiwit in je groenten stimuleren of een frittata maken.

Pas op voor niet gaar eieren

 1. Eieren zijn een bron van salmonella, voedselbacteriën die ernstige ziekten kunnen veroorzaken. Om uw risico op ziek worden te verminderen wanneer u eieren een vast onderdeel van uw dieet maakt, moet u ze volledig koken. Dat betekent geen rauwe eieren in je smoothie en geen loopneus in je gepocheerde of zonnige eieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407