Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van bok choy

De gezondheidsvoordelen van bok choy

 1. Andere kruisbloemige groenten zijn onder andere boerenkool, broccoli, bloemkool, spruitjes, kool, boerenkool, rutabaga en rapen.

 2. Deze groenten bevatten veel voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën. Ze zijn goed geschikt voor een gezond dieet.

Voordelen

 1. De voedingsstoffen in bok choy kunnen bescherming bieden tegen een aantal aandoeningen.

Bescherming tegen kanker

 1. Bok Choy en andere kruisbloemige groenten hebben bepaalde eigenschappen tegen kanker.

 2. Studies hebben aangetoond dat sommige mensen die meer kruisbloemige groenten eten een lager risico lopen op het ontwikkelen van long-, prostaat- en darmkanker.

 3. Bok choy bevat folaat. Folaat speelt een rol bij de productie en reparatie van DNA, dus het kan voorkomen dat kankercellen worden gevormd door mutaties in het DNA.

 4. Bok Choy bevat ook vitamine C, vitamine E en bètacaroteen. Deze voedingsstoffen hebben krachtige antioxiderende eigenschappen die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

 5. In tegenstelling tot de meeste andere groenten en fruit, bevat bok choy het mineraal selenium.

 6. Selenium helpt sommige kankerverwekkende stoffen in het lichaam te ontgiften. Selenium voorkomt ook ontstekingen en vermindert de groei van tumoren.

 7. Kruisbloemige en andere groenten bieden ook bescherming omdat ze vezels bieden. Vezel houdt de ontlasting in beweging. Dit houdt de darm gezond en vermindert het risico op het ontwikkelen van colorectale kanker.

 8. Vezelvoedsel voedt ook gezonde darmbacteriën, die de algemene gezondheid, het metabolisme en de spijsvertering beïnvloeden.

Botgezondheid

 1. Het ijzer, fosfor, calcium, magnesium, zink en vitamine K in bok choy dragen allemaal bij aan het opbouwen en behouden van botstructuur en sterkte.

 2. IJzer en zink spelen een cruciale rol bij de productie en groei van collageen.

 3. Fosfor en calcium zijn beide belangrijk in de botstructuur. Voor een goede botgroei is echter een zorgvuldige balans van beide voedingsstoffen nodig. Een dieet dat te veel fosfor en te weinig calcium bevat, kan leiden tot botverlies.

 4. Vitamine K helpt het calciumevenwicht in de botten te handhaven, wat betekent dat dit kan helpen het risico op botbreuken te verminderen.

Bloeddruk

 1. Kalium, calcium en magnesium zijn allemaal aanwezig in bok choy. Ze kunnen op natuurlijke wijze de bloeddruk helpen verlagen.

 2. Volgens een artikel in het American Journal of Clinical Nutrition zouden mensen hun inname van kalium moeten verhogen. Uit enig bewijs blijkt dat het dagelijks consumeren van 4.700 mg kalium de bloeddruk veroorzaakt door een hoge natriuminname.

 3. In hetzelfde artikel wordt opgemerkt dat veel mensen teveel natrium consumeren, wat het risico op hoge bloeddruk verhoogt. mensen zouden niet meer dan 1500 milligram (mg) natrium per dag moeten consumeren.

Hartgezondheid

 1. Het gehalte aan foliumzuur, kalium, vitamine C en vitamine B-6 van Bok choy, in combinatie met het gebrek aan cholesterol, draagt ​​allemaal bij aan het behoud van een gezond hart.

 2. Een nationale onderzoek naar gezondheid en voeding (NHANES) gepubliceerd in 2011 vond een "aanzienlijk hoger" risico op hart- en vaatziekten bij mensen die te veel natrium en niet voldoende kalium consumeerden.

 3. Vitamine B-6 en folaat voorkomen de opbouw van een stof die homocysteïne wordt genoemd. Overmatige homocysteïne in het lichaam kan bloedvaten beschadigen en tot hartproblemen leiden.

Ontsteking

 1. Choline helpt bij slaap, spierbewegingen, leren en geheugen. Het helpt ook cellen in het lichaam hun vorm te behouden en helpt vet te absorberen en chronische ontstekingen te verminderen.

Immuniteit

 1. Het selenium in bok-choy bleek de immuunrespons op infecties te verbeteren door de productie van T-cellen te stimuleren die binnendringende bacteriën en virussen identificeren en doden.

Skin

 1. Collageen, het ondersteuningssysteem van de huid, is gebaseerd op vitamine C. Vitamine C is een essentiële voedingsstof met antioxiderende eigenschappen die schade door de zon, vervuiling en rook kunnen helpen voorkomen. Vitamine C bevordert ook het vermogen van collageen om rimpels glad te maken en de algehele huidstructuur te verbeteren.

Type 2 diabetes

 1. Sommige studies hebben gesuggereerd dat kruisbloemige groenten mensen met diabetes kunnen helpen hun bloedsuikerspiegel te handhaven. Een meta-analyse gepubliceerd in 2018 concludeerde echter dat het bewijs voor een dergelijke link "niet overtuigend" was!

 2. De American Diabetes Association beschrijft niet-zetmeelrijke groenten, inclusief kruisbloemige groenten, als "één voedselgroep waar u uw eetlust kunt stillen."

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA), bevat 1 kop rauwe paksoi, met een gewicht van 70 gram (g):

 2. Volgens de National Institutes of Health, voor volwassenen die 2000 calorieën per dag eten en kinderen ouder dan 4 jaar, biedt 1 kopje rauwe bok choy:

 3. Zuigelingen en kinderen jonger dan 4 jaar hebben minder van deze voedingsstoffen nodig, en mensen die zwanger zijn en borstvoeding geven, hebben meer nodig.

 4. Een waarde van 20 procent of hoger dagelijkse waarde wordt als hoog beschouwd, terwijl een waarde van 5 procent of lager een laag niveau aangeeft.

 5. Bok Choy bevat andere vitamines en mineralen, waaronder fosfor, zink, natrium, koper, mangaan, selenium, niacine, folaat, choline, beta-caroteen en vitamine K.

 6. Bok choy staat op de zesde plaats op de Aggregate Nutrient Density Index (ANDI) voor groenten en fruit.

 7. De index geeft voedingsmiddelen niet alleen op basis van hun vitamine- en mineralengehalte, maar ook op hun fytochemische samenstelling en antioxidantcapaciteit. [! 2450 => 1140 = 11!

 8. Kruisbloemige groenten, zoals bok choy, zijn rijk aan glucosinolaten. Dit zijn zwavelhoudende verbindingen die op verschillende manieren de menselijke gezondheid ten goede kunnen komen.

Bok choy in het dieet

 1. Mensen kunnen alle delen van bok choy consumeren. Mensen kunnen het op verschillende manieren bereiden. Naast zijn caloriearm en hoog gehalte aan voedingsstoffen, maken zijn mild zoete smaak en frisse textuur het een aangename toevoeging aan bijna elk gerecht.

 2. Het koken van groenten vermindert het aantal voedingsstoffen dat ze bevatten.

 3. Hier zijn enkele snelle tips:

 4. Hier zijn enkele links naar recepten met bok choy:

 5. Gewokte bok choi met gember en knoflook

 6. Bok choi salade

 7. Kip en bok Choy Soep

 8. Sesame-shiitake bok choy

Bok choy versus spinazie

 1. Bok Choy en spinazie zijn beide voedzame groenten, maar ze hebben een andere smaak en textuur.

 2. Volgens de USDA bevat 70 g rauwe spinaziebladeren:

 3. In equivalent ruw gewicht bevat bok choy meer vitamine C, vitamine A en enkele andere voedingsstoffen dan spinazie en ongeveer dezelfde hoeveelheid calcium.

 4. Spinazie bevat echter grotere hoeveelheden van sommige andere voedingsstoffen, waaronder vitamine K, dan bok choy.

 5. Beide zijn echter zeer voedzame groenten en beide kunnen deel uitmaken van een gezond dieet.

Risico's

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Rauwe paksoi, zoals alle kruisbloemige groenten, bevat een enzym genaamd myrosinase.

 3. Myrosinase kan de schildklierfunctie belemmeren door te voorkomen dat het lichaam jodium opneemt. Koken deactiveert het. Het eten van rauwe bok choy in gematigde hoeveelheden vormt geen gevaar.

 4. Een persoon die bloedverdunners gebruikt, zoals Coumadin of warfarine, moet de hoeveelheid vitamine K die ze in voedsel consumeren niet plotseling verhogen of verlagen, omdat vitamine K een rol speelt in het bloed stolling.

 5. Het is van essentieel belang om het algehele dieet te overwegen om een ​​goede gezondheid te bereiken en ziekten te voorkomen. Het is beter om een ​​verscheidenheid aan voedingsmiddelen te consumeren dan om u te concentreren op afzonderlijke items als de sleutel tot een goede gezondheid.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 22 augustus 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407