Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Rockin 'Out to Your Favorite Music

Beslissingstijd

 1. Meestal is geen wetenschappelijk onderzoek nodig om ons te overtuigen van de diepgaande impact van muziek. Of het nu een favoriete afspeellijst is die je op een regenachtige ochtend naar de sportschool brengt of een nostalgisch deuntje dat je werkdag naar je werk brengt, de juiste muziek kan een dagwisselaar zijn.

 2. Maar het is meer dan alleen een zegen voor onze emotionele gezondheid; muziek kan ook transformerende effecten hebben op ons fysieke en mentale welzijn. Hier is een blik op enkele van de grootste voordelen die het luisteren naar muziek te bieden heeft, en in het geval dat je moet overtuigen, de wetenschap erachter.

1. Biedt een cognitieve jump-start

 1. Vanaf het begin kan muziek de cognitieve vaardigheden van baby's helpen bloeien. Een onderzoek uit 2016 van het Institute for Learning and Brain Sciences van de Universiteit van Washington wees uit dat baby's die deelnamen aan muzieksessies (in tegenstelling tot alleen speelsessies) sterker reageerden in de auditieve cortex en de prefrontale cortex, die de aandacht regelt en patronen detecteert.

 2. Onderzoekers geloven dat de ritmische patronen van muziek de spraak van een kind kunnen versterken, samen met het vermogen om patronen snel te detecteren en erop te reageren - een vaardigheid die onderzoekers zeggen kan een "langdurig effect op het leren hebben . "

2. Verhoogt de stemming

 1. De reden voor die plotselinge opgewekte stemming zodra je favoriete nummer begint te spelen? Het zorgt ervoor dat de hersenen dopamine vrijgeven - de "plezier" chemische stof. Hoe meer je op een bepaald nummer anticipeert, hoe hoger de dopamine-high. Een studie uit The British Journal of Psychiatry uit 2011 heeft niet alleen bijgedragen aan het stimuleren van een melancholische stemming, maar ook dat muziek, vooral het maken van muziek, zelfs de kracht heeft om depressies te behandelen.

 2. En nog een studie uit 2011 van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekte dat het luisteren naar vrolijke muziek de mogelijkheid heeft om iemands kijk op het leven te transformeren. Dus als je meer zonneschijn en regenbogen wilt zien en minder doom en somberheid, geef je afspeellijst een make-over. Enkele positieve vooruitzichten? "Happy" van Pharrell of "Beautiful Day" van U2.

3. Vermindert de behoefte aan medicatie

 1. In plaats van te luisteren naar de constante geluiden en piepjes van machines op een intensive care, ontdekte een onderzoek uit 2013 van de Universiteit van Minnesota dat het luisteren naar muziek van 80 minuten per dag de angstniveaus van de patiënten hielp verminderen met 19 procent, wat leidt tot 37 procent minder anti-angst medicijnen.

 2. De kracht van muziek op de IC-patiënten was tweevoudig, volgens de onderzoekers. Ten eerste stelde het de patiënten in staat om te kiezen waarnaar ze wilden luisteren, wat monumentaal was in een tijd dat ze hulp nodig hadden om al het andere te doen. En ten tweede moedigde het hen aan om te ontspannen.

4. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 1. Als u een gezonde ticker wilt, slaat u wat Mozart op de draaitafel. Een van de meest recente onderzoeken naar muziek en gezondheid is de correlatie tussen cardiovasculaire gezondheid en klassieke muziek - met name de werken van Mozart en Strauss.

 2. Volgens een onderzoek uit 2016 van de Ruhr University Bochum hadden deelnemers na het luisteren naar 25 minuten van deze klassieke componisten verlaagde concentraties cortisol (of stresshormoon) samen met lagere bloeddruk en hartslag. Het nummer dat het sterkste effect had op de cardiovasculaire gezondheid van de deelnemers? Mozarts Symfonie nr. 40 in G Minor.

5. Verbetert de trainingsprestaties

 1. Telkens wanneer u op "start" drukt op de loopband als een bijna onmogelijke prestatie voelt, drukt u eerst op "spelen". Een studie uit 2012 van de International Review of Sport and Exercise Psychology ontdekte dat het luisteren naar muziek tijdens het sporten zoveel "hoger dan verwachte niveaus van uithoudingsvermogen, kracht, productiviteit en kracht oplevert", zodat het zelfs kan worden geclassificeerd als "een soort legale prestatiebevorderende drug, "merkt de auteur van de studie op.

 2. Dit is de reden waarom professionele atleten geen koptelefoon mogen gebruiken tijdens een race of sport. Zelfs voor niet-atletische types heeft muziek de mogelijkheid om dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, te stimuleren. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat voetgangers de neiging hebben sneller te lopen bij het luisteren naar muziek, omdat ze hun looppatroon synchroniseren met het tempo van de muziek.

6. Verhoogt de immuniteit

 1. Naarmate het koude en griepseizoen nadert, kunt u overwegen muziek toe te voegen aan uw immuunversterkende arsenaal. Een onderzoek uit 2013 onder leiding van de psychologieafdeling van McGill University toonde aan dat luisteren naar muziek het niveau van immunoglobuline A verhoogt, een antilichaam dat aanwezig is in het spijsverteringskanaal, in de longen en op slijmvliesoppervlakken die infecties helpen voorkomen.

 2. Ondertussen kan zingen in een koor voor degenen die met ernstige ziekten zoals kanker kampen, de sleutel zijn om de geest en de immuniteit hoog te houden. En de positieve effecten zijn ook vrij onmiddellijk. Uit een onderzoek uit 2016 bleek dat slechts één uur zingen in een koor het immuunsysteem verhoogde, terwijl het ook de stress verminderde en de stemming verbeterde.

7. Bevordert binding en empathie

 1. De banden die binden kunnen liggen in de muziek die we delen. Volgens een artikel uit 2014 gepubliceerd in Frontiers in Psychology, roept zingen of muziek maken met anderen de afgifte van oxytocine op, het "bindende" hormoon, dat gekoppeld is aan meer vertrouwen, oogcontact, gezichtsgeheugen en vrijgevigheid.

 2. Voor kinderen brengen muziekgebaseerde activiteiten die sociale binding een extra stap vooruit. Een studie uit 2012 van de Universiteit van Cambridge wees uit dat kinderen die deelnamen aan een muziekles aan het einde van het jaar meer empathie vertoonden ten opzichte van hun klasgenoten vergeleken met studenten in klassen die geen muziek bevatten.

8. Verbetert geheugen en spraak

 1. Het verlies van spraak na een beroerte of hersenletsel kan een slopende tegenvaller zijn op weg naar herstel. Maar dankzij muziek hebben patiënten bewezen succesvol te zijn in het herwinnen van hun communicatievaardigheden. Omdat de linkerkant van de hersenen spraak regelt en de rechterkant muziek regelt, is het leren van patiënten om hun gedachten te zingen bewezen effectief om hen te helpen weer te praten.

 2. Nog een andere therapeutische toepassing: muziek is gebruikt om de herinneringen van mensen met Alzheimer te verbeteren. Een onderzoek uit 2016, uitgevoerd door de Universiteit van Californië, Irvine, toonde aan dat Alzheimer-patiënten hoger scoorden op geheugentests toen ze naar klassieke muziek luisterden.

9. Aids Sleep

 1. Wilt u beter uw ogen sluiten? Verwissel de schermen voor je stereo-installatie. Een onderzoek uit 2019 dat zich richtte op tieners met slaapstoornissen ontdekte dat degenen die 45 minuten naar klassieke muziek luisterden voordat ze het kussen raakten, verminderde angstgevoelens, bloeddruk en hart- en ademhalingsfrequenties hadden.

 2. Dit leidde tot een aanzienlijk betere slaap in vergelijking met degenen die naar audioboeken of helemaal niets luisterden. Onderzoekers vermoeden dat het vermogen van muziek om de spieren te helpen ontspannen, terwijl tegelijkertijd de geest wordt afgeleid, de winnende combinatie is voor een goede nachtrust.

10. Helpt de calorie-inname te verminderen

 1. Verfijnde restaurants zullen niet verbaasd zijn om te horen dat het spelen van zachte achtergrondmuziek de perceptie van de maaltijd door de diners verbetert. Maar muziek doet meer dan alleen de stemming bepalen - het kan ertoe leiden dat je minder eet. Een studie van Cornell University uit 2012 ging tot nu toe om het fastfoodrestaurant van Hardee een make-over te geven, inclusief de toevoeging van het spelen van soft jazz.

 2. Terwijl onderzoekers ervan uitgingen dat een sfeer van fijn eten ervoor zou zorgen dat mensen langer zouden blijven en dus meer zouden eten in vergelijking met dineren in een waanzinnig, neon-verlicht fastfoodgewricht, gebeurde het tegenovergestelde: de ontspannen, muzikale sfeer zette hen aan om te vertragen en minder te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407