Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieetplan zonder suiker: wat u moet weten

Dieetplan zonder suiker: wat u moet weten

 1. Het suikervrije dieet is populair geworden omdat mensen op zoek zijn naar effectieve manieren om gezond te blijven of gewicht te verliezen.

 2. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat het suikerarm dieet werkt. Voor alle gezondheidsvoordelen van een suikervrij dieet zijn er ook een paar dingen om te overwegen.

 3. Of het nu gaat om het volledig uit de voeding schrappen van suiker of gewoon het verminderen van suiker, we bekijken acht praktische tips om de suikerinname te verminderen.

Waarom suiker wegsnijden?

 1. De meeste volwassenen eten veel meer suiker dan aanbevolen. Het National Institute of Health (NIH) schat dat Amerikaanse volwassenen 15 procent van de calorieën in hun dieet krijgen uit alleen toegevoegde suikers. Deze suikerinname bevat zelfs geen natuurlijke suikers die voorkomen in producten zoals fruit en melk.

 2. Overmatig suikergebruik is gekoppeld aan tal van gezondheidsproblemen, waaronder:

 3. Door de hoeveelheid suiker in het dieet te verminderen, kunt u de risico's voor deze aandoeningen verminderen. Door suikerhoudende voedingsmiddelen te vervangen door gezonde, kan een persoon al zijn essentiële vitamines en mineralen krijgen. Het kan ook helpen een persoon af te vallen.

Acht tips om suiker te verwijderen

 1. Hier zijn acht eenvoudige tips die een persoon kan gebruiken om suiker uit zijn dieet te halen:

1. Doe het langzaam

 1. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het veranderen van het dieet is dit geleidelijk aan te doen. Van een dieet vol suiker naar een dieet zonder suiker moet een langzaam proces zijn.

 2. Het kan helpen om te beginnen met het verwijderen van de meest voor de hand liggende bronnen van suiker. Gebakken producten, zoals cakes, muffins en brownies, kunnen gemakkelijk worden vermeden. Het elimineren van snoep en suikerhoudende dranken is een uitstekende plek om te beginnen.

 3. Een persoon kan ook proberen de hoeveelheid suiker en room die hij in zijn koffie of thee doet te verminderen, en deze geleidelijk helemaal weg te laten. Het werken aan een dieet zonder suiker kan helpen het gehemelte om te scholen, zodat een persoon niet verlangt naar de ontbrekende suiker.

2. Lees labels

 1. Zodra een persoon erin is geslaagd om de meest voor de hand liggende suiker uit zijn dieet te verwijderen, kunnen ze hun aandacht richten op andere producten die suiker bevatten. Het lezen van labels kan helpen bij het identificeren van te vermijden suikers.

 2. Suiker heeft veel namen en zit in veel verschillende siropen en concentraten. Er zijn minstens 61 verschillende namen voor suiker op voedseletiketten. De meest voorkomende zijn:

 3. Mensen moeten er ook rekening mee houden dat alles wat eindigt op het achtervoegsel "-ose" ook een soort suiker is. Voorbeelden hiervan zijn:

 4. Suikers verbergen zich in veel verschillende voedingsmiddelen in de supermarkt, dus het lezen van het etiket is een absolute must voor diegenen die een dieet zonder suiker willen volgen.

 5. Producten zoals slasaus en kruiden, pastasaus, ontbijtgranen, melk en mueslirepen bevatten vaak suiker in hun ingrediëntenlijst.

3. Vermijd eenvoudige koolhydraten

 1. Veel diëten zonder suiker bevelen ook aan dat mensen eenvoudige koolhydraten vermijden. Eenvoudige koolhydraten zijn witte bloem, witte pasta en witte rijst.

 2. De koolhydraten in deze voedingsmiddelen kunnen snel worden afgebroken tot suiker in het lichaam, waardoor de bloedsuikerspiegel kan stijgen. Een persoon kan eenvoudige koolhydraten vervangen door volkoren opties.

4. Vermijd kunstmatige suikers

 1. Kunstmatige suikers zijn onderwerp van controverse in de voedingsindustrie. Ze zijn veel zoeter dan suiker maar bevatten weinig of geen calorieën.

 2. Kunstmatige suikers eten kan het lichaam echter doen geloven dat het eigenlijk suiker is. Dit kan iemands verlangen naar suiker verergeren, waardoor het voor hen moeilijker wordt om zich aan een dieet zonder suiker te houden.

 3. Een persoon zonder suikerdieet moet kunstmatige suikers vermijden, waaronder:

 4. Mensen kunnen ook zoeken naar de chemische namen van deze zoetstoffen in ingrediëntenlijsten, vooral in alles wat wordt verkocht als een suikerarm, caloriearm of dieetvoer. Waaronder:

5. Drink geen suiker

 1. Suiker is gemakkelijk te vermijden in bewerkte voedingsmiddelen, maar met suiker gezoete dranken, zoals frisdrank, speciale koffie, gezoete thee en vruchtensappen, zijn een van de belangrijkste bronnen van toegevoegde suikers in het dieet.

 2. Deze dranken vervangen door ongezoete kruidenthee, koffie zonder suiker, bruisend mineraalwater of gewoon water kan een persoon helpen zijn suikerinname te verminderen en gehydrateerd te blijven.

 1. Een persoon zonder suikerdieet kan ook streven naar 100 procent volledig voedsel. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten meer geraffineerde ingrediënten of toegevoegde suikers.

 2. Een dieet met een focus op het eten van volledig en compleet voedsel zal rijk zijn aan:

 3. Sommige mensen kiezen ervoor om een ​​kleine hoeveelheid zuivel in hun maaltijdplannen te houden, zoals gewone yoghurt, eenvoudige kazen en melk.

7. Plan de maaltijden

 1. Zonder dieet een dieet volgen is moeilijk. Als de honger toeslaat, is het waarschijnlijker dat een persoon naar die ongezonde snack reikt als ze geen voedzame maaltijden en snacks bij de hand hebben.

 2. Veel mensen nemen een dag om hun boodschappen en maaltijdbereiding voor de hele week te doen. Met eten klaar, zijn ze minder geneigd om een ​​reep of frisdrank te pakken.

8. Het spannender maken

 1. Het gehemelte mist vaak suiker omdat het geen andere smaken heeft om het te vervangen. Veel zoet smakende kruiden en specerijen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan eten en drinken om suiker te vervangen.

 2. Veelgebruikte vervangingen zijn kaneel, nootmuskaat, kardemom en vanille. Deze kunnen aan koffie worden toegevoegd of op havermout of yoghurt worden gestrooid.

Gezondheidsvoordelen

 1. Het verwijderen van toegevoegde suikers en het handhaven van een dieet dat rijk is aan volledig voedsel heeft veel voordelen voor het lichaam. Het verminderen van suikerinname en het eten van een gezond dieet kan mensen helpen:

Risico's en overwegingen

 1. Alvorens een dieet zonder suiker te beginnen, moet een persoon overwegen of hij ook natuurlijke suikers wil elimineren. Natuurlijke suikers komen voor in fruit en sommige zuivelproducten.

 2. Hoewel sommige diëten zonder suiker zeggen dat een persoon fruit moet elimineren, is dit misschien geen goed idee. Fruit kan veel voedingsstoffen, vezels, antioxidanten en andere gezonde stoffen bevatten die het lichaam helpen beschermen tegen ziekten.

 3. Het opnemen van heel fruit in een dieet zonder suiker kan nog steeds gezond zijn, zolang een persoon maar matig fruit eet.

 4. Het elimineren van suiker uit het dieet moet niet worden gezien als een complete oplossing voor gewichtsverlies. Het maakt deel uit van een levensstijlverandering die regelmatige lichaamsbeweging en een voedzaam dieet omvat.

 5. Iedereen die een dieet zonder suiker wil beginnen, moet contact opnemen met een arts of voedingsdeskundige, vooral als ze onderliggende gezondheidsproblemen hebben.

Takeaway

 1. Mensen moeten een dieet zonder suiker geleidelijk benaderen. Afwisselend het dieetplan of het eten van suiker bij speciale gelegenheden kan sommige mensen helpen het verlies van zoetheid in het dieet het hoofd te bieden.

 2. Suiker verminderen is waarschijnlijk een goed idee voor iedereen, omdat het het risico op tal van aandoeningen helpt verminderen en de algehele gezondheid van een persoon kan verbeteren.

 3. Artikel laatst herzien door zo 12 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407