Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een gebraden laag en langzaam koken

Stap 4

 1. Laag en langzaam braden van rundvlees maakt zelfs de moeilijkste snee van mals en sappig. Rundvlees dat afkomstig is van de delen van de koe die meer bewegen, zoals de achterhand, benen en schouders, bevat collageen en bindweefsel dat het taai maakt, maar het rundvlees langdurig koken op een laag vuur of indirect vlam breekt het collageen af, waardoor het vlees mals wordt.

Roosteren in de oven

 1. Rundvlees laag en langzaam roosteren maakt zelfs de zwaarste snee rundvlees mals en sappig. Rundvlees dat afkomstig is van de delen van de koe die meer bewegen, zoals de achterhand, benen en schouders, bevat collageen en bindweefsel dat het taai maakt, maar het rundvlees langdurig koken op een laag vuur of indirect vlam breekt het collageen af, waardoor het vlees mals wordt.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 250 F. Bekleed de bodem van een grote koekenpan met bakolie en verwarm op middelhoog vuur voor.

Stap 2

 1. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Plaats het vlees in de hete koekenpan wanneer de olie begint te glinsteren. Schroei het aan alle kanten voor een mooi bruine korst. Leg het vlees in een braadslee en plaats het in de voorverwarmde oven.

Stap 3

 1. Kook het gebraad ongeveer 15 minuten per pond, of totdat de interne temperatuur 130 F bereikt op een instant-read thermometer.

Stap 4

 1. Verhoog het vuur tot 500 F. Kook nog eens 15 minuten, of totdat de interne temperatuur 140 F bereikt voor medium rare, 155 F voor medium of 165 F voor goed gedaan.

Stap 5

 1. Haal het gebraad uit de oven en plaats het op een snijplank of serveerschaal. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten voordat je het serveert. Het gebraad blijft gedurende deze tijd koken, waardoor de interne temperatuur nog eens 5 graden stijgt. De sappen die tijdens het kookproces naar de oppervlakte zijn getrokken, worden weer in het vlees opgenomen en zorgen voor een sappige branding.

Smoren

 1. Haal het gebraad uit de oven en plaats het op een snijplank of serveerschaal. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten voordat je het serveert. Het gebraad blijft gedurende deze tijd koken, waardoor de interne temperatuur nog eens 5 graden stijgt. De sappen die tijdens het kookproces naar de oppervlakte zijn getrokken, worden weer in het vlees opgenomen en zorgen voor een sappige branding.

Stap 1

 1. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Smeer de bodem van een grote koekenpan met bakolie en verwarm het voor op middelhoog vuur. Braad het vlees aan alle kanten om het een mooi bruine korst te geven.

Stap 2

 1. Plaats het gebraad in een Nederlandse oven of slowcooker. Bedek met 2 tot 4 kopjes vloeistof, zoals bouillon, wijn, bier of bouillon.

Stap 3

 1. Kook het vlees 8 tot 9 uur in de slowcooker op laag. Als u een Nederlandse oven gebruikt, brengt u de vloeistof aan de kook en plaatst u deze in een oven die is voorverwarmd tot 300 F. Kook gedurende 4 uur, of totdat het rundvlees vorkarm is en gemakkelijk snijdt.

Stap 3

 1. Rosbief zonder been

 2. Kosjer of zeezout

 3. Grof gemalen zwarte peper

 4. Grote koekepan

 5. Bakolie

 6. Braadpan

 7. Nederlandse oven of slow-cooker

 8. Stoofvloeistof

 9. Instant-read thermometer

Stap 3

 1. Volg dezelfde richtlijnen bij het bereiden van uw gebraden vlees op de grill of op een draaispit. Zorg ervoor dat je indirecte hitte gebruikt, behalve bij het schroeien, en plaats een aluminium pan onder het gebraad om het vlees op te vangen. Langzaam roosteren in de oven werkt het beste bij het gebruik van een braadstuk, rond of rosbief, terwijl een borst het beste lijkt te zijn op de grill.

 2. Of u nu in de oven roostert of een slowcooker gebruikt, plaats een assortiment gesneden aardappelen en wortelgroenten op de bodem van de pan voor het koken om een ​​smaakvol en voedzaam gerecht te maken maaltijd.

Stap 3

 1. Hoewel u misschien in de verleiding komt om uw zeldzame grill te serveren, moet u dat idee heroverwegen. Rundvlees kan een verscheidenheid aan bacteriën dragen, zoals E. coli, staphylococcus, salmonella en listeria, die niet kunnen overleven bij hoge temperaturen. Om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen, beveelt de USDA voedselveiligheids- en inspectiedienst aan om geen rundvlees te serveren dat is gekookt tot een minimale interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit, wat medium zeldzaam is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407