Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Frambozensap: voedingsvoordelen

Frambozensap: voedingsvoordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 mei 2019

 2. Frambozensap is een scherpe en heerlijke manier om uw voedingsinname te verhogen en te genieten van een aantal gezondheidsvoordelen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is frambozensap?

 1. Frambozensap is het sap dat wordt gemaakt door verse frambozen te mengen of te persen, die wetenschappelijk bekend staan ​​als Rubus strigosus. Vanwege de ongelooflijk scherpe aard van dit sap, wordt het vaak gemengd met ijs en andere zoetstoffen om het smakelijker te maken. Het is echter ook mogelijk om frambozen te pletten en vervolgens het geconcentreerde sap langzaam door meerdere lagen kaasdoek te persen.

 2. Dit sap wordt gevierd om zijn verfrissende smaak en opbeurende smaak, waardoor het een ideaal zomers drankje is, maar het bevat ook zeer veel voedingsstoffen die de algehele gezondheid kunnen bevorderen.

Voedingswaarden

 1. Voedingskundig gezien bevat frambozensap bijna alle dezelfde voedingsstoffen als frambozen, vooral als de bessen worden gemengd in plaats van geperst. Frambozensap bevat meestal veel vitamine C en voedingsvezels, evenals kleinere hoeveelheden ijzer, magnesium, omega-3-vetzuren, kalium en vitamine B6. Een kopje frambozensap, ongezoet, bevat ongeveer 100 calorieën.

Voordelen van frambozensap

 1. Fruitsap is het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, inspanningen voor gewichtsverlies te stimuleren en de bloedcirculatie te verhogen, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Cancer

 1. Bessen zijn rijk aan verschillende bioactieve bestanddelen zoals tannines, stilbenen, flavonoïden en meer. Een onderzoek uit 2016 heeft de antikankereffecten van deze verbindingen op darmkanker waargenomen, wat suggereert dat de algehele samenstelling van bessen, zoals framboos, nuttig zou kunnen zijn tegen deze kanker. Dit wordt verder ondersteund door een ander onderzoek in het Journal of Carcinogenesis waarin wordt geconcludeerd dat fytochemicaliën uit frambozen stadia van darmkanker kunnen remmen.

 2. Een onderzoek uit 2019, gepubliceerd in het tijdschrift Oxidative Medicine and Cellular Longevity, bestudeerde ook de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van deze vrucht en concludeerde dat het bescherming kon bieden tegen de schade veroorzaakt door UVB-stralen, die kan leiden tot huidkanker. Het bleek ook cytotoxische effecten te hebben.

Hartgezondheid

 1. Er zit een goede hoeveelheid anthocyanen in dit pittige sap, waarvan bekend is dat het beschermt tegen hartaandoeningen door de integriteit en sterkte van de slagaders en bloedvaten te verbeteren.

Immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Circulation

 1. Het kalium in frambozen helpt de bloeddruk te verlagen en andere actieve ingrediënten werken als bloedverdunners. In combinatie betekent dit een betere afgifte van voedingsstoffen en zuurstof aan het lichaam en verminderde hypertensie symptomen.

Allergieën

 1. Het effect dat dit sap op het immuunsysteem kan hebben, betekent een meer gecontroleerde afgifte van cytokines en andere ontstekingsmoleculen en minder onnodige symptomen.

Digestion

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Gewichtsverlies

 1. Met veel vezels en weinig calorieën is dit sap een voedingsstofrijke toevoeging aan uw dieet die u kan helpen een vol gevoel te krijgen en overeten en de gewoonte om te snoepen voorkomt.

Bijwerkingen

 1. De enige bijwerkingen van het drinken van dit sap ontstaan ​​als een persoon allergisch is voor frambozen, of als het fruit niet goed is gewassen, waardoor het risico op bacteriën of andere ongewenste chemicaliën op het fruit wordt verhoogd . Overmatige consumptie kan ook maagklachten en diarree veroorzaken, dus consumeer deze drank altijd met mate.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407